Koji kupiti?
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: Ostali
Stranica 2 / 12. • Share •
Stranica 2 / 12. •
1, 2, 3, ... 10, 11, 12 
Re: Koji kupiti?
deere power je napisao/la:mora da se šališ za ovo da je urod vecipa kako ce bit vise kukruza ili pšenice ako koristic recimo prednju ugibajucu osovinu(citiram Josipa07) ili hidraulik koji gura prema dolje(to ima svaki rus i moj mccorimck star 40godina)
Moj primjer.
Tanjuram sa Fordom drugi trag oko 10 km/h ... super se tanjura ali vidim da bi bilo još malo bolje ako bi malo ubrzao . Traktor naravno može , snage ima napretek . Dodam gas i par trenutaka kasnije mi prednji kraj traktora polako počme poskakivati . Rekoh ništa stati će ali vraga on je sve više i više skakutao tako da sam bio prisiljen usporiti na 8 km/h pa polako ići do magične brojke od 10 km/h i niti mrvicu brže . To je primjer sa jedne njive jedna godine . Skakutanje koje se događa je tzv. power hopping i događa se pogotovo kod velikih traktora bez obzira na njihovu težinu ili to da li imaju udvojene kotače ili ne . Efekat poskakivanja je toliko velik da se rijećima teško može opisati osim da misliš kako ćeš na idućem poskoku prepoloviti ili traktor ili svoj vrat pri udaru u svod kabine . Da se to izbjegne kod traktora sa običnom prednjom osovinom potrebno je ili imati tolike rezerve snage da se ubrza za 4-5 km/h ili voziti do brzine pri kojoj se to događa . Traktori sa amortizirajućom osovinom u pravilu ne pate od toga efekta iako mi je pošlo za rukom da iz nekoliko pokušaja napravim power hopping na MF-u sa uključenom pr.osovinom .
Dakle na kraju : da sam taj puta u tanjuranju išao malo brže napravio bi pripremu malo bolje a nitko mi onda ne može reći da i urod ne bi bio bolji
covjek tu u jednom selu u baranji ima traktor Universal star preko 20god bez kabine (dakle nikakvog luksuza ili opreme) radi s njim nesto zemlje uglavnom repe ima svake godine oko 10-ak ha a prinos mu jos nije bio ispod 7,5 vagona po ha cak sam bio jednom s njim kad je bio na obrqacunu u secerani a kad se ovi sa ugibljenim osovinama ill suspenziom kabine budu mogli pohvalit da imaju vrhunske prinose kao on zbog traktora onda svaka cast
To ne govori ništa osim da taj čovjek zna znanje
Dajte mu Fendt i prinos ima šanse da se još poveća
istina zemlja mu je vrhunska i najvjerovatnije najbolja u hrvatskoj pa i sire uglavnom htio sam rec da su te sve pizdarije nepotrebne i da je svakom traktoru potreban pravi vozac koji ce iz njega znat izvuc maksimum a takav traktor sa svom tom opremom se moze isplatit samo nekom ko radi 500- 600ha ili belju a ko radi 100-200ha i ima fendta koji kosta preko 150000e tome se nikad nece isplatit ili ce radit samo za željezo
Ovdje nemam neki komentar osim da se iz bilo kojeg stroja ne mora izvući maksimum , zašto bi moralo ?
Moja Ropa vadilica za repu sa 6 reda vadi do 50 ha godišnje a isplatila se druge godine po kupnji .

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
evo jos jednog malo jačeg podskakivanja.
http://www.youtube.com/watch?v=d7X8OXXqWSg
http://www.youtube.com/watch?v=GZsLpztT5jM&feature=response_from_watch
http://www.youtube.com/watch?v=d7X8OXXqWSg
http://www.youtube.com/watch?v=GZsLpztT5jM&feature=response_from_watch
Josip07- Broj postova: 61
Registriran: 09.03.2009
0
e to ti bas ocu reci, eto vidis Ropu si platio nekih 150000kn za 2 godine povadio 100ha repe po 1500kn hektar(tako je bar kod nas) ali to je skroz drugacija stvar nego s traktorom koji pred sebe mora imat jos i strojeve koji kostaju skoro kao on sam ako ne i vise da skratim vjerujem da si vise zarađivo kad si imo stare traktore nego danas s ovim novim mozda nisam u pravu ali kad bi sve stavio na papir sigrna sam da ti onda ostajalo vise love (iako si mozda imo vise kvarova sa starim al ne mora bit) nego danas jedino sto je bilo malo neudobnije 
@dp
Napisao sam odgovor ali onda sam vidio da je preosoban ... ne mogu se toliko ogoliti na forumu . Obrisao sam ga ... u nastavku mogu samo napisati kupi Fendt prije i prije će ti biti bolje u životu ... uh i to već puno otkriva .
Napisao sam odgovor ali onda sam vidio da je preosoban ... ne mogu se toliko ogoliti na forumu . Obrisao sam ga ... u nastavku mogu samo napisati kupi Fendt prije i prije će ti biti bolje u životu ... uh i to već puno otkriva .

1
e da ja imam novaca koliko kosta jedan FENDT vec bi mi bilo dobro i bez traktora
ustvari nebi tad ni razišljo o traktoru
Dečki, svatko mora pronaći svoj optimum za sebe. Koliko para toliko muzike, ali ne vole baš svi istu muziku... Ili prevedimo to na svoj jezik svatko najbolje zna za sebe što mu najviše odgovara, i koliko je to spreman platiti. Traktor je i radni stroj i financijsko opterećenje. A najveće je opterećenje kada stoji i ne radi (zbog kavara ne daj bože ili zato što nema posla) ili jednaostavno daš veliku paru i onda nisi zadovoljan.

Fidelito- Broj postova: 2694
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
26
deere power je napisao/la:e da ja imam novaca koliko kosta jedan FENDT vec bi mi bilo dobro i bez traktoraustvari nebi tad ni razišljo o traktoru
Eto vidiš da znaš na šta sam mislio

1
Ajde da i ja nešto napišem
Znači koliko sam pročitao da sve serije Fendt-a 8 imaje prednji hidraulik i kardan.opčenito nije bitno sada ni koja je serija ni traktor a ima hrpu dodatne opreme u serijskom izdanju.Ovako moje je mišljenje tko god može sebi priuštiti takav jedan traktor sa svim tim dodacima ako se imalo potrudi i da korsti sve te dodatke,može i brže i jednostavnije i najvažnije jeftinije obraditi zemlju od recimo nekog tko to sve nema. Ima jako puno primjera da sada nenabrajam
Gost- Gost
samo mi daj zemlje ja cu zaradit jos jednog i to novog za 5 god. heh. kod mene je problem zemlja i sta ce radit taki novi traktor vrijedan neznam ni ja kolko eura pa sam zato uzeo tu 714 u pol cijene od novog jos i manje od pola cijene novoga.heh
Josip07- Broj postova: 61
Registriran: 09.03.2009
0
Fendt serije 8 ima sam prednji hidraulik serijski ali i to je svojevrsna revolucija jer nitko drugi to ne nudi u seriji. Kardan je nadoplata .

1
Josip07 je napisao/la:samo mi daj zemlje ja cu zaradit jos jednog i to novog za 5 god. heh. kod mene je problem zemlja i sta ce radit taki novi traktor vrijedan neznam ni ja kolko eura pa sam zato uzeo tu 714 u pol cijene od novog jos i manje od pola cijene novoga.heh
pa s ovom cijenom kukuruza zaradices ........... a ne jos jednog a ako bude cijena pšenice kako nam predviđaju bice ti previse i taj sto ga imas kao i nama svima
želim samo rec da je šteta što i FENDT ne nudi neku seriju kao npr. JD-ova SE znaci neki sa siromasnijom opremom i naravno normalnom cijenom
deere power je napisao/la:
želim samo rec da je šteta što i FENDT ne nudi neku seriju kao npr. JD-ova SE znaci neki sa siromasnijom opremom i naravno normalnom cijenom
Mislim da si htio reći nižom cijenom. Fendtova cijena je sasvim normalna za ono što nudi.
P.S. Bolje ja nego pingo

Thor- Broj postova: 548
God: 29
Registriran: 13.08.2008
0
za koliko evra bi sada izasao polovan fendt 712 vario iz 2005g i sa malo radnih sati?
isplati se kupiti fendt 712 vario sta mislite za one koje imaju preko 100hektara
isplati se kupiti fendt 712 vario sta mislite za one koje imaju preko 100hektara

JohnyCaseIH- Broj postova: 61
God: 22
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 24.02.2009
0
kod nas mislim da nema ni jedan za prodaju dok ih vani ima podosta, za godiste 2005 sa malo rs moras pripremit min 60.000. pa do 80.000 evo jednog tog godista
http://www.agriaffaires.co.uk/used/farm-tractor/744659/fendt-712-vario.html
a jel se isplati to ipak moras sam ocjenit
http://www.agriaffaires.co.uk/used/farm-tractor/744659/fendt-712-vario.html
a jel se isplati to ipak moras sam ocjenit
auu to mislim da je puno za takav traktor posto je serija 700 visa klasa pa tih 125 ks ima svoju cenu ali bolje je odabrati naprimer FENDT 412 VARIO naprimer iz 2005godine sa jedno max 5000sati koji ima isto 125 ks 4 cilindra i manji je od 712 i okretniji pa se moze koristiti za sve operaciji sto ga cini visokoproduktivnim...pa sada neznam ko ima bilo kakva iskustva sa serijom 400 vario neka kaze posto se sada dosta interesujem za taj traktor model 412 vario

JohnyCaseIH- Broj postova: 61
God: 22
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 24.02.2009
0
Stranica 2 / 12. •
1, 2, 3, ... 10, 11, 12 
Similar topics» Koji kupiti?
» STEP CO- ako znate nekoga tko je kupio novi traktor od njih
» mikro traktori
» Sakupljaci sena, koji kupiti ???
» Koji polovni traktor do 20000 kn kupiti