REPA
Stranica 4 / 8. • Share •
Stranica 4 / 8. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 
Re: REPA
Bećarina pusta je napisao/la:SAME EX 95 je napisao/la:Odlični video dečki, samo to je muka isusova za raditi!!!
Govoriš li to iz iskustva, jesi li sijao repu?
Nemam nikakvog iskustva s repom, ali po viđenom, hvala lijepa

ŠANANA- Broj postova: 154
God: 22
Registriran: 19.03.2008
0
SAME EX 95 je napisao/la:Bećarina pusta je napisao/la:SAME EX 95 je napisao/la:Odlični video dečki, samo to je muka isusova za raditi!!!
Govoriš li to iz iskustva, jesi li sijao repu?
Nemam nikakvog iskustva s repom, ali po viđenom, hvala lijepa![]()
Sinko neka tako divanit ...
Repa ti daje po koji žulj ili sijedu u kosi ( to isto dobiješ od kukuruza ) ali ti daje i

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
A ma u redu rat..., pardon pingo
, sve štima, vi ste na to naučeni, kad je kišno vrijeme, radit se mora....
Mada sam i sam lud za blatom :cyclops: , uklopio bi se ja tamo kod vas u jednom dobrom maseyu ili fendtu koji izvlači one šlepere van
Mada sam i sam lud za blatom :cyclops: , uklopio bi se ja tamo kod vas u jednom dobrom maseyu ili fendtu koji izvlači one šlepere van

0
SAME EX 95 je napisao/la:A ma u redu rat..., pardon pingo, sve štima, vi ste na to naučeni, kad je kišno vrijeme, radit se mora....
Čujemo se na jesen u kampanji onda

pingo- Broj postova: 4920
1
Drage volje, samo si moram naći zamjenu za mojih 10 krava, tko če ih musti i hraniti, za bikove nije problem
i onda odoh ja na godišnji odmor kod tebe 

0
pingo je napisao/la:
Asfaltiranje je skupo , mi seljani si to ne možemo priuštiti jer sada samo ja sijem repu za Županju .
Sam asfalt je ništa bez pripreme a onda bi i vaga bila poželjna tako da to može jedino Sladorana napraviti ali eto niti ona neće jer joj se ne isplati . Do prije par godina u selu su bila četiri seljaka što siju repu za Županju a danas su dva odustala a jedan se priklonio Virovitici . U to vrijeme smo sijali do 200 ha repe između nas četvorice ... nemamo kvotu da Sladorana uloži u nas . Utovarivač zagrabi malo zemlje ali zato je tu prečistač pa se to dobrim dijelom odstrani .
primjer....recimo da je Sladorana ajmo reci virovitica finacirala asflaltiranje i vagu..vas cetvorica morate imati ugovor s Viroviticom...jer ako odustanes ili neko njih viroviticke secerane i predjes u osjecku( primjer govorim) ti nemozes onda koristi njihovu vagu i deponiju...morao bi onda praviti svoju deponiju na njivi ili negdje dalje i opet ne valja ta ideja sa asfaltiranje i vaga.a opet da sami finacirati da je jeftinije i opet nevalja...posto vi puno sijete repe,stvorila bi se guzva na deponiji nebiste znali kuda sa repom ni čija je repa...moralo bi od vas cetvorice imati svaku svoju vrpu...a za to treba prostora.. a posto kamioni ne voze svaki dan..i nemogu napravit reda...ali ipak nebi bilo lose da imate svoju vagu i deponiju...

zrine89- Admin

- Broj postova: 3508
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
40
→→→: O SEBI
kad sam ja sijo repu vozili smo na deponij pokraj željeznice i tam je bila vaga sam je vaga bila drvena to kad naterivaš prikolcu krcka sam čekaš kad će puć al živo čudo uvjek je izdurala a onda su ondale vozili ispočetka vlakom a poslje kamionima.. i cijeli deponij je asvaltiran milina za kipat....

zeko- Broj postova: 427
God: 23
Registriran: 12.01.2009
0
ma bolje kada nije asfaltirano
jer ako je gore sklisko i blato...i ako repa popada ispod prikolice jao tebi...bolje kada je nije asfaltirano...onda ripne na traktoru imaju za sta zagrepsti i tako se izvucic...ali asfalt opet dalje prednost kod utovara repe...

zrine89- Admin

- Broj postova: 3508
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
40
→→→: O SEBI
Malo zanimljivosti u temi...
U sezoni "kiselih krastavaca" (zimski period) kopam po starim papirima pa tako vidim kako se nekad repa sijala i koliko je vrijedila.
Za vagon čiste repe se mogao birati novac ili isplata u naturi - 200kg šećera i 200 kg suhih rezanaca. Po pričama, ta količina šećera je bila velika velika vrijednost i repa je bila "isplativa".

Kako je moj dida prošao te g. na 800 ari:

A da ne budem skroz negdje daleko, evo jedne kalkulacije iz 2007. sijane u vinkovačkom kraju:

U sezoni "kiselih krastavaca" (zimski period) kopam po starim papirima pa tako vidim kako se nekad repa sijala i koliko je vrijedila.
Za vagon čiste repe se mogao birati novac ili isplata u naturi - 200kg šećera i 200 kg suhih rezanaca. Po pričama, ta količina šećera je bila velika velika vrijednost i repa je bila "isplativa".

Kako je moj dida prošao te g. na 800 ari:

A da ne budem skroz negdje daleko, evo jedne kalkulacije iz 2007. sijane u vinkovačkom kraju:

paor- Admin

- Broj postova: 2827
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
36
→→→: VIŠE -

Pošto sam je autor evo i lokacija prve 4 su kod mene doma, 5 i 6 dajcevi u Nizi. 7 je snjeg do jaja okolica slatine.8.9 i 10 su u baranji Duboševica i Karanac. zadnje 3 su opet donji miholjac!
antonio- Broj postova: 128
God: 32
Registriran: 22.04.2008
1
Stranica 4 / 8. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 
Stranica 4 / 8.