SUMSKA VITLA 5 5 10

SUMSKA VITLA

Stranica 35 / 35. Previous  1 ... 19 ... 33, 34, 35

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by marijonovak on pet 10 vel 2012 - 23:01

TJ je napisao/la:misliš privatno na panju ili od HŠ'
privat a možeš i od HŠ ako ti nije problem

marijonovak

Broj postova: 93
Registriran: 26.12.2011
Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by etnosindra on pet 10 vel 2012 - 23:08

marijonovak je napisao/la:
etnosindra je napisao/la:...mala bara, mnogo krokodila...problem je u tome kao što sam rekao...prodajom drva se bavi svatko tko ima fergonjicu i motorčicu....mislim, niti sam ja ikome konkurent niti oni meni, ali da se jednim kolegijalnim dogovorom može formirati cijena, to može...al kad su ti ljudi dvolični...dogovori se cijena od 250 kuna i onda nudi drva po 220-230, i moli kupca da ne priča javno uokolo...
a gdje uzimaš drva?Imaš svoju privat šumu ili kupuješ privat ili je sve državno pa u dogovoru sa njima

od šumarija uokolo uzimam prorede i/ili leževinu kad završe odjel, a prošle godine sam kupio dosta privatne šume. u ovim proredama je računica "tanka", a u privatnim šumama nešto bolja...kad sve izračunam, meni bi se najviše isplatilo uzimati drugu klasu bukovog ogrjeva, to su ti one gule, panjevi, oguzine pa ih cjepati jer imam svoj kamion. odem na šumsko pomoćno stovarište u šumi, a to mi je sve u krugu desetak km najdalje, natovarim turu, dovezem na svoj lager, pocjepam u metricu i tako prodajem. eventualno poželji kupca izrežem banzekom. ali volim sječu i vuču, to je neopisiva ljubav prema šumi i tom poslu pa se ne želim iz toga razloga povući.

dođem u šumu, udahnem duboko, pogledam uokolo oko sebe i kažem si...tko to može platiti....

etnosindra

Broj postova: 132
God: 31
Registriran: 01.02.2012
Like 1

http://Mi smo obiteljski proizvodni obrt, nasljednici proizvodnje drvene šindre majstora tog zanata gospodina Jose Krizmanića iz sela Kuselj u Saborskom, čiji obrt ima tradiciju dugu više desetljeća. Drvena šindra-šimla u Lici, šindrane daščice u Bosni, schindel u Njemačkoj, jedno je od najstarijih materijala za pokrov kuća i drugih objekata čija uporaba se sačuvala i do danas bez obzira na masovniju uporabu crijepa. Kroz tradiciju obrta dugu više desteljeća, našom drvenom šindrom pokriveni su mnogi krovovi reprezentativnih objekata kao što su: objekti Nacionalnog parka Plitvička Jezera, objekti Nacionalnog parka Risnjak, stara župna crkva u Saborskom spomenik kulture nulte kategorije, Selo Korana kraj Plitvica, Naselje Rastoke i Restoran Petro, rodna kuća Ante Starčevića u Žitniku kod Gospića, rodna kuća i muzej Nikole Tesle u Smiljanu kod Gospića te mnogi drugi objekti... http://www.obrtnici.info/web/drvenasindrasaborsko

[Vrh] Go down

Postaj by TJ on pet 10 vel 2012 - 23:08

marijonovak je napisao/la:
TJ je napisao/la:misliš privatno na panju ili od HŠ'
privat a možeš i od HŠ ako ti nije problem
Poslao na pp

TJ

Broj postova: 99
Registriran: 27.12.2011
Like 4

[Vrh] Go down

Postaj by TJ on pet 10 vel 2012 - 23:10

Ja taj posao radim zato što ga volim i trenutno ga nebih mijenjao,težak je to kruh ali ima i svojih čari...

TJ

Broj postova: 99
Registriran: 27.12.2011
Like 4

[Vrh] Go down

Postaj by etnosindra on pet 10 vel 2012 - 23:25

...bolje delat s drvi nego s ljudi......rekli bi naši stari....

etnosindra

Like 1

http://Mi smo obiteljski proizvodni obrt, nasljednici proizvodnje drvene šindre majstora tog zanata gospodina Jose Krizmanića iz sela Kuselj u Saborskom, čiji obrt ima tradiciju dugu više desetljeća. Drvena šindra-šimla u Lici, šindrane daščice u Bosni, schindel u Njemačkoj, jedno je od najstarijih materijala za pokrov kuća i drugih objekata čija uporaba se sačuvala i do danas bez obzira na masovniju uporabu crijepa. Kroz tradiciju obrta dugu više desteljeća, našom drvenom šindrom pokriveni su mnogi krovovi reprezentativnih objekata kao što su: objekti Nacionalnog parka Plitvička Jezera, objekti Nacionalnog parka Risnjak, stara župna crkva u Saborskom spomenik kulture nulte kategorije, Selo Korana kraj Plitvica, Naselje Rastoke i Restoran Petro, rodna kuća Ante Starčevića u Žitniku kod Gospića, rodna kuća i muzej Nikole Tesle u Smiljanu kod Gospića te mnogi drugi objekti... http://www.obrtnici.info/web/drvenasindrasaborsko

[Vrh] Go down

Postaj by etnosindra on pet 10 vel 2012 - 23:32

ej ekipa, ukrao sam video iz susjedne teme na ovom forumu. kad sam ga vidio obuzele me emocije...kad sam vidio taj video ujedno sam dobio i odgovor zašto volim šumu...

etnosindra

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by etnosindra on pet 17 vel 2012 - 23:40

ej ekipa ako netko ima ili zna da se prodaje duplo tj dvodobošno vitlo min snage 2x5 tona, ozbiljan sam kupac...

etnosindra

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by Flackmaster on pon 19 oľu 2012 - 22:19

E moji forumaši pročitao sam dosta toga o vitlima i jako korisnih stvari iz Vaših postova samo nisam našao nigdje informaciju jel ima na vitla u Gudovcu popust i koliki je odprilike. Jer se spremam kupit tajfuna 4t.
I jedno pitanje za člana foruma Varaždinec, vidim da si uzimao 4,5 t vitlo ali vjerojatno zbog jačine traktora (zetora)
Ja imam Tafe duplak 49 konja ali mislim da je za moje terene dostatan 4t vitlo ili misliš da je bolje uzet 4,5t?

Flackmaster

Broj postova: 418
God: 34
Lokacija: Lovrečan CITY VŽ Županija malo desno prema lepoglavi
Zanimanje: Zaštitar( znači nema zajebancije sa mnom)
Registriran: 18.04.2008
Like 0

http://www.oglasnik.hr

[Vrh] Go down

Postaj by varaždinec on uto 20 oľu 2012 - 9:03

Flackmaster je napisao/la:E moji forumaši pročitao sam dosta toga o vitlima i jako korisnih stvari iz Vaših postova samo nisam našao nigdje informaciju jel ima na vitla u Gudovcu popust i koliki je odprilike. Jer se spremam kupit tajfuna 4t.
I jedno pitanje za člana foruma Varaždinec, vidim da si uzimao 4,5 t vitlo ali vjerojatno zbog jačine traktora (zetora)
Ja imam Tafe duplak 49 konja ali mislim da je za moje terene dostatan 4t vitlo ili misliš da je bolje uzet 4,5t?

mi smo si skorom pa i susjedi,ja sam također iz Lovrečana Very Happy Very Happy Very Happy

možeš ti za svog traktora uzeti i 5,5 tona nečeš pogriješti,jedino neznam da li još uvijek imaju 4t jer je to stara serija koja kod nas u paneksu košta oko 7 tisuća kuna,a 4,5t ti dođe oko 10600 k tome treba još kupiti kardan za njega i sajla.

varaždinec

Broj postova: 127
Zanimanje: Geotehničar
Registriran: 08.04.2011
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by etnosindra on uto 20 oľu 2012 - 9:35

Flackmaster je napisao/la:E moji forumaši pročitao sam dosta toga o vitlima i jako korisnih stvari iz Vaših postova samo nisam našao nigdje informaciju jel ima na vitla u Gudovcu popust i koliki je odprilike. Jer se spremam kupit tajfuna 4t.

kako ti je i rekao varaždinec, na 49 ks dupljaka možeš uzeti i 5,5 tona.... tajfun je u vrhu pri kvaliteti vitla zajedno s krpanom...pogledaj si karasa ili zentu...radi se o vjernim kopijama krpana, a dosta su jefitniji... jedino što je kod karasa i zente materijal daske nekako mekši od krpana pa se hoće na nožu daske i prihvatima za polugu pokriviti s vremenom ali to se sve da batom poravnati....ništa nerješivo, a sve ostalo od lančanika-zupčanika, lamele je dobre kvalitete. ako ti treba vitlo za pripremu do sto metara godišnje, predlažem ti karasa ili zentu. ja sam imao krpana 4 tone i zentu 4,5...osjetna je razlika u snazi između ta dva vitla.

etnosindra

Like 1

[Vrh] Go down

Stranica 35 / 35. Previous  1 ... 19 ... 33, 34, 35

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics