AKTIVNE TEME
» Zakon o poljoprivrednom zemljištu
by Đuro Japarić 21/9/2017, 15:22

» Kotlić , ražanj , roštilj ....
by kulak25 21/9/2017, 12:08

» Utovarivač kašika John Deere 653 MSL
by SteveO 20/9/2017, 18:15

» Vijesti vezane za poljoprivredu
by kulak25 19/9/2017, 19:03

» PRODAJEM NOVU Traktorsku frezu - bocnu rotacionu
by riverboy 15/9/2017, 21:38

» PRODAJEM Makaze za rezidbu voca ZANON SHARK ZS50
by poljomarkets 15/9/2017, 10:52

» Agro Dan
by Agro Dan 15/9/2017, 09:39

» Sjetva/zetva uljane repice 2016/2017
by kulak25 13/9/2017, 06:50

» KUPUS
by didilididili 12/9/2017, 13:47

» Supružnici ista adresa otvaranje Opg-a ili Obrt-a
by Đuro Japarić 11/9/2017, 03:05

» gruberanje
by slaven22 9/9/2017, 20:56

» Univerzal 445 4x4 prednji most
by Mihael1828 9/9/2017, 17:52

» Fendt
by Serggy 9/9/2017, 01:53

» Kukuruz 2017
by marijogjulic 8/9/2017, 19:57

» Cijepljenje (kalemljenje)
by misoo83 7/9/2017, 11:21

» Claas
by marijogjulic 6/9/2017, 22:27

» Soja 2016-2017.
by opg biotrava 6/9/2017, 22:20

» Obilazak polja
by drazen 5/9/2017, 22:41

» Plugovi
by Lejin 5/9/2017, 20:49

» IMT 540 pomoč!!!
by anteli4 5/9/2017, 08:28

» Podesiva sita za kombajne
by SteveO 2/9/2017, 21:17

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by Melina 2/9/2017, 10:51

» Cijena sječe i uređenja
by Barrex 1/9/2017, 18:54

» Trešnje...
by wannaberatar 26/8/2017, 12:38

» Heljda
by kulak25 26/8/2017, 12:28

» Automobili
by kulak25 26/8/2017, 12:27

» Vučeni atomizer 1000 litara
by Atomizeri 25/8/2017, 21:41

» Vučeni atomizer 1000 litara
by poljoprivredne.masine 25/8/2017, 21:30

» Višnja
by wannaberatar 24/8/2017, 19:58

» VTZ - Vladimirec
by VTZ 24/8/2017, 09:18







SUMSKA VITLA

Stranica 19 / 22. Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21, 22  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by 21yes on 9/2/2012, 18:47

Koji proljev majko mila ja imam krpana i kažem da je smeće jel ti sad jasno ili još ne kužiš.

21yes

Broj postova : 296
Lokacija : Severin
Registriran : 06.09.2008
6


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by deutz d 5206 on 9/2/2012, 18:52

dečki dost je bilo hebemu se , Krpan svakako nije najbolje vitlo i sa norvežanima, kanađanima, amerima, se nema što mjeriti, a ko što ti kažeš 21yes krpan sigurno nije isto ni smeće, imam ga već 7 godina i znam o čem pričam, za hobi potrebe OK tajfun nek vam bude je za zeru bolji ali ne i puno bolji a Zenta i Karas su ispod tajfuna i krpana, radio sam i sa tajfunom 4t i krpanom 4t, razlika je u finesama, i sa jednom i sa drugom traktor se muči isto

_____________
DEUTZ AG.
avatar
deutz d 5206

Broj postova : 1360
God : 23
Zanimanje : Računalni tehničar za strojarstvo
Registriran : 31.07.2011
7


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t3391p30-deutz-d5206#136013

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by Haso on 9/2/2012, 18:53

marijonovak je napisao/la:
TJ je napisao/la:
marijonovak je napisao/la:dobro došao TJ.Nadam se da i ti nemaš 14 god.kao naš kolega jd4440?ja sam bio kod KRPANA tj.gazde FRANCA PIŠEKA jako puno puta i vidio sva moguča vitla uživo na jednom mjestu jer imaju max sređen salon u kojem je sve izloženo kao da bi dosao u salon kupovati mercedesa osim kaj su ljudi još prijazniji i kupac im je na prvom mjestu.Ja sam kupio svoj Krpan 5E u samoj tvornici sa svom opremom,original kardanom i prešanom sajlom 70 m jer smo tu sajlu koristili i prije na starom vitlu isti krpan ali bilo je 4.5t i 20 g.staro te radilo skroz ok naravno uz zamjene sajle,kvačila,i pokoje ležaja.Sad kad se jači traktor treba i jače vitlo jer probao sam sa starim ali konstrukcijski je bilo preslabo pa se počelo savijati
ja imam 37 id toga 18 RADIM u šumi, dakle i više nego što su neki ovdje stari.Ja ne tvrdim da je tajfun najbolji ali sve što govorim ja govorim iz iskustva a ne iz kataloga ili mi je prijatelj ili susjed ili bratić rekao.DAKLE IZ ISKUSTVA i samo to priznajem!!!
svaka čast od tebe se može ponešto i naučit mada ti nebi htio biti u koži ako ti je to kruh,jer znam što je šuma.Koji posao radiš?Vidim da tu kod nas jedni ruše,strojari vozi itd.Koji je tvoj posao?i da ja mislim da imam podosta iskustva u sumi znači nekih 15 god no ne kao ti svaki dan i ne pričam što sam cuo nek što znam i što sam probao i vidio.OK!
Čekaj ti češ mene jebat u zdrav mozak i tu se kurčit da SVE znaš, a takvi kod mene NIŠTA neznaju.
Do sad je sve bilo jasno, ali ne marijonovak je došao i počeo srat, sit sam od takvih članova. POLA FORUMA ti govori da je TAJFUN BOLJI ČITAJ BOLJI od KRPANA. Je ali ko če tebe učit (dečka od kataloga), misliš da je u katalogu sve istina? Je miško. Ti češ meni da nemogu stisnut kvačilo, a možda si mlađi od mene (nikad nisi reko koliko godina imaš) tako da prestani govorit GLUPOSTI. Točno kaj je član TJ reko za tebe je KRPAN bolji od svih u svijetu. E pa nije to je smeče obično napram njih i bit če još dugo, ako ne i zauvjek. Sad si upoznao gazdu KRPANA Pišek ( lollol ) i sad mi sve znamo. Pa naravno da če pričat da je njegovo vitlo bolje (samo nenormalan čovjek bi govorio protiv svojeg proizvoda), večinu informacija govoriš iz kataloga tako da nemaš pojma. Dal si KORISTIO sva vitla koje si NAVEO? Jesi miško. Ja sam koristio sa ocem u šumi vitla koja sam naveo tak da nemoj ti meni sad srat da zbog ovog ili zbog onog je Tajfun bolji (samo sereš da nebi ispalo da je KRPAN SRANJE). Kad češ KORISTIT sva VITLA koja si NAVEO onda se javi, a do onda ŠUTI PAMETNIJI SI!!!

Haso

Broj postova : 2178
God : 20
Lokacija : Virje
Zanimanje : Tehničar za mehatroniku
Registriran : 23.11.2010
40


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t2581-haso

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by deutz d 5206 on 9/2/2012, 18:57

svaki cigo svoga konja hvali Very Happy Very Happy Very Happy, tajfun je od krpana ko što sam reko bolji za zeru i to u finesama, radio sam i sa jednim i sa drugim i jedno i drugo će vas dobro služiti tak da prestanite reklamirat, JD4440 nisam mnogo stariji ali u tvojim godinama sam počeo malo teže radit u šumi i baratat motorkom, tako da smanji malo doživljaje i ne treba nikog vrijeđat peace

_____________
DEUTZ AG.
avatar
deutz d 5206

Broj postova : 1360
God : 23
Zanimanje : Računalni tehničar za strojarstvo
Registriran : 31.07.2011
7


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t3391p30-deutz-d5206#136013

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by Haso on 9/2/2012, 18:59

deutz d 5206 je napisao/la:svaki cigo svoga konja hvali Very Happy Very Happy Very Happy, tajfun je od krpana ko što sam reko bolji za zeru i to u finesama, radio sam i sa jednim i sa drugim i jedno i drugo će vas dobro služiti tak da prestanite reklamirat, JD4440 nisam mnogo stariji ali u tvojim godinama sam počeo malo teže radit u šumi i baratat motorkom, tako da smanji malo doživljaje i ne treba nikog vrijeđat peace
Deutz on je srao po meni ja po njemu trostruko Wink

Haso

Broj postova : 2178
God : 20
Lokacija : Virje
Zanimanje : Tehničar za mehatroniku
Registriran : 23.11.2010
40


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t2581-haso

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by marijonovak on 9/2/2012, 19:09

JD4440 je napisao/la:
deutz d 5206 je napisao/la:svaki cigo svoga konja hvali Very Happy Very Happy Very Happy, tajfun je od krpana ko što sam reko bolji za zeru i to u finesama, radio sam i sa jednim i sa drugim i jedno i drugo će vas dobro služiti tak da prestanite reklamirat, JD4440 nisam mnogo stariji ali u tvojim godinama sam počeo malo teže radit u šumi i baratat motorkom, tako da smanji malo doživljaje i ne treba nikog vrijeđat peace
Deutz on je srao po meni ja po njemu trostruko Wink
mali malo si prezelen da bi tako pričao.pitaj si taticu.napisao sam več prije da imam iskustva 15 god a vitlo 25 god i ne pričaj mali gluposti nek odi mami da ti da cicu.Nadam se da ti postoji kakav forum za dijecu pa se tamo javi barem dok ne budes punoljetan jer ti ni na jedan stroj po zakonu i nesmiješ.imam više god iskustva nek si ti dijete staro i molim te da više ne komentiraš moje komentare jer se ne zelim sa djecom dopisivati a i vise sam nego duplo stariji od tebe a ocu reci nek te nauči malo kulture i bontona,

marijonovak

Broj postova : 94
Lokacija : pregrada
Registriran : 26.12.2011
3


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by Haso on 9/2/2012, 19:19

marijonovak je napisao/la:
JD4440 je napisao/la:
deutz d 5206 je napisao/la:svaki cigo svoga konja hvali Very Happy Very Happy Very Happy, tajfun je od krpana ko što sam reko bolji za zeru i to u finesama, radio sam i sa jednim i sa drugim i jedno i drugo će vas dobro služiti tak da prestanite reklamirat, JD4440 nisam mnogo stariji ali u tvojim godinama sam počeo malo teže radit u šumi i baratat motorkom, tako da smanji malo doživljaje i ne treba nikog vrijeđat peace
Deutz on je srao po meni ja po njemu trostruko Wink
mali malo si prezelen da bi tako pričao.pitaj si taticu.napisao sam več prije da imam iskustva 15 god a vitlo 25 god i ne pričaj mali gluposti nek odi mami da ti da cicu.Nadam se da ti postoji kakav forum za dijecu pa se tamo javi barem dok ne budes punoljetan jer ti ni na jedan stroj po zakonu i nesmiješ.imam više god iskustva nek si ti dijete staro i molim te da više ne komentiraš moje komentare jer se ne zelim sa djecom dopisivati a i vise sam nego duplo stariji od tebe a ocu reci nek te nauči malo kulture i bontona,
A tebe da nije lijepo LAGATI i IZMIŠLJATI. Ako očeš djecu idi si pumpat ženu. (ako ju imaš)
U prijašnjem postu sam ti sve reko i TI si taj koji je počeo govorit i opvrgavat sve kaj su par članova rekli, a jedan nije pametniji od trojice tak da.........

Haso

Broj postova : 2178
God : 20
Lokacija : Virje
Zanimanje : Tehničar za mehatroniku
Registriran : 23.11.2010
40


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t2581-haso

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by etnosindra on 9/2/2012, 19:22

gospodo da skratimo. ta vitla su toliko jednostavna pomagala koja se ne mogu i nazvati strojevima zbog svoje konstrukcije i mehaničkog sklopa kojeg i nema osim zupčanika. razlika postoji u radu, ali je nezamjetna. rekao bih da je tajfun malo ispred ali zanemarivo. poslije krpana nisam kupovao tajfuna jer je skuplji nego sam uzeo zentu koja je dosta jefitnija i sa njom radio bolje nego sa krpanom jer sam se valjda sam uvjerio da je zenta bolja jer je jefitnija a i bila je za pola tone jača....
PONAVLJAM:
-tko si želi uzeti vitlo za svoje osobne potrebe, a ima traktor od 30 do 50 konja i još k tome ak nije dupljak nek si uzme ono vitlo koje je što jače, ujedno najjefitnije bilo da se radi o tajfunu, krpanu, zenti, karasu...sva ta vitla zadovoljit će korisnika za hobi potrebe.
-ukoliko netko želi ući biznis sa gore navedenim traktorom i vitlom te prodavati više od 100 prm drva godišnje, odmah ću mu reći da je to samo patnja i krvopija...kao što sam se ja patio ali svaki početak je težak...
avatar
etnosindra

Broj postova : 132
God : 37
Lokacija : saborsko-lika
Registriran : 01.02.2012
1


Korisnički profil http://Mi smo obiteljski proizvodni obrt, nasljednici proizvodnje drvene šindre majstora tog zanata gospodina Jose Krizmanića iz sela Kuselj u Saborskom, čiji obrt ima tradiciju dugu više desetljeća. Drvena šindra-šimla u Lici, šindrane daščice u Bosni, schindel u Njemačkoj, jedno je od najstarijih materijala za pokrov kuća i drugih objekata čija uporaba se sačuvala i do danas bez obzira na masovniju uporabu crijepa. Kroz tradiciju obrta dugu više desteljeća, našom drvenom šindrom pokriveni su mnogi krovovi reprezentativnih objekata kao što su: objekti Nacionalnog parka Plitvička Jezera, objekti Nacionalnog parka Risnjak, stara župna crkva u Saborskom spomenik kulture nulte kategorije, Selo Korana kraj Plitvica, Naselje Rastoke i Restoran Petro, rodna kuća Ante Starčevića u Žitniku kod Gospića, rodna kuća i muzej Nikole Tesle u Smiljanu kod Gospića te mnogi drugi objekti... http://www.obrtnici.info/web/drvenasindrasaborsko

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by marijonovak on 9/2/2012, 19:23

JD4440 je napisao/la:
marijonovak je napisao/la:
JD4440 je napisao/la:
deutz d 5206 je napisao/la:svaki cigo svoga konja hvali Very Happy Very Happy Very Happy, tajfun je od krpana ko što sam reko bolji za zeru i to u finesama, radio sam i sa jednim i sa drugim i jedno i drugo će vas dobro služiti tak da prestanite reklamirat, JD4440 nisam mnogo stariji ali u tvojim godinama sam počeo malo teže radit u šumi i baratat motorkom, tako da smanji malo doživljaje i ne treba nikog vrijeđat peace
Deutz on je srao po meni ja po njemu trostruko Wink
mali malo si prezelen da bi tako pričao.pitaj si taticu.napisao sam več prije da imam iskustva 15 god a vitlo 25 god i ne pričaj mali gluposti nek odi mami da ti da cicu.Nadam se da ti postoji kakav forum za dijecu pa se tamo javi barem dok ne budes punoljetan jer ti ni na jedan stroj po zakonu i nesmiješ.imam više god iskustva nek si ti dijete staro i molim te da više ne komentiraš moje komentare jer se ne zelim sa djecom dopisivati a i vise sam nego duplo stariji od tebe a ocu reci nek te nauči malo kulture i bontona,
A tebe da nije lijepo LAGATI i IZMIŠLJATI. Ako očeš djecu idi si pumpat ženu. (ako ju imaš)
U prijašnjem postu sam ti sve reko i TI si taj koji je počeo govorit i opvrgavat sve kaj su par članova rekli, a jedan nije pametniji od trojice tak da.........
mali rekao sam ti da zašutiš jer imaš dugi jezik i niš pameti

marijonovak

Broj postova : 94
Lokacija : pregrada
Registriran : 26.12.2011
3


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by deutz d 5206 on 9/2/2012, 19:32

etnosindra je napisao/la:gospodo da skratimo. ta vitla su toliko jednostavna pomagala koja se ne mogu i nazvati strojevima zbog svoje konstrukcije i mehaničkog sklopa kojeg i nema osim zupčanika. razlika postoji u radu, ali je nezamjetna. rekao bih da je tajfun malo ispred ali zanemarivo. poslije krpana nisam kupovao tajfuna jer je skuplji nego sam uzeo zentu koja je dosta jefitnija i sa njom radio bolje nego sa krpanom jer sam se valjda sam uvjerio da je zenta bolja jer je jefitnija a i bila je za pola tone jača....
PONAVLJAM:
-tko si želi uzeti vitlo za svoje osobne potrebe, a ima traktor od 30 do 50 konja i još k tome ak nije dupljak nek si uzme ono vitlo koje je što jače, ujedno najjefitnije bilo da se radi o tajfunu, krpanu, zenti, karasu...sva ta vitla zadovoljit će korisnika za hobi potrebe.
-ukoliko netko želi ući biznis sa gore navedenim traktorom i vitlom te prodavati više od 100 prm drva godišnje, odmah ću mu reći da je to samo patnja i krvopija...kao što sam se ja patio ali svaki početak je težak...

nebih se baš time složio, Zenta ima meku dasku a ja dasku stalno kačim za panjeve kamene itd jer je blatna podloga, pa bi zentu brzo dokrajčio, mislim da za hobi program uzet Tajfun ili Krpan

_____________
DEUTZ AG.
avatar
deutz d 5206

Broj postova : 1360
God : 23
Zanimanje : Računalni tehničar za strojarstvo
Registriran : 31.07.2011
7


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t3391p30-deutz-d5206#136013

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by etnosindra on 9/2/2012, 19:34

moje mišljenje o jd4440 je:
-mladić koji je dosta zreliji od svojih vršnjaka pa večeras nije u kafiću, na fejsu, twiteru i ostalim pomodnim sranjima nego je s nama duplo starijima i priča o poslu. jednom rječju: mladić je potencijal...

moje mišljenje o mariju novaku je:
- vidi se da si u nekom poslu vezanom za ovaj forum, pun specifikacijskih, tehničkih i statističkih podataka. posjeduješ za taj posao i lijep traktor, lijepo novo vitlo...da li je to vitlo i traktor plod tvog rada u šumi sumnjam ali i ne ulazim u taj dio obiteljske intime. prepucavaš se tu proteklih dana i izazivaš bijes drugih posjetitelja, a uslijed tolikog raspolaganja kojekakvim podacima, NISI NAM USPOREDIO I OCIJENIO DVA ISTOVRSNA VITLA TAJFUN I KRPAN PA REKAO ETO ZATO JE KRPAN BOLJI??? komparacija u smislu, kolika im je težina, dimenzije, oznaka materijala, dimenzije zupčanika, razlike u polugama, godišnja prodaja, cijene...pa onda u maniri pravih kritičara ocjenio eto krpan je bolji....
avatar
etnosindra

Broj postova : 132
God : 37
Lokacija : saborsko-lika
Registriran : 01.02.2012
1


Korisnički profil http://Mi smo obiteljski proizvodni obrt, nasljednici proizvodnje drvene šindre majstora tog zanata gospodina Jose Krizmanića iz sela Kuselj u Saborskom, čiji obrt ima tradiciju dugu više desetljeća. Drvena šindra-šimla u Lici, šindrane daščice u Bosni, schindel u Njemačkoj, jedno je od najstarijih materijala za pokrov kuća i drugih objekata čija uporaba se sačuvala i do danas bez obzira na masovniju uporabu crijepa. Kroz tradiciju obrta dugu više desteljeća, našom drvenom šindrom pokriveni su mnogi krovovi reprezentativnih objekata kao što su: objekti Nacionalnog parka Plitvička Jezera, objekti Nacionalnog parka Risnjak, stara župna crkva u Saborskom spomenik kulture nulte kategorije, Selo Korana kraj Plitvica, Naselje Rastoke i Restoran Petro, rodna kuća Ante Starčevića u Žitniku kod Gospića, rodna kuća i muzej Nikole Tesle u Smiljanu kod Gospića te mnogi drugi objekti... http://www.obrtnici.info/web/drvenasindrasaborsko

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by marijonovak on 9/2/2012, 19:36

dečki koja je razlika između vitla zenta i karasa

marijonovak

Broj postova : 94
Lokacija : pregrada
Registriran : 26.12.2011
3


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by deutz d 5206 on 9/2/2012, 19:38

ukratko bi ti rekal da su kopije Krpana ili tajfuna samo sa slabijim materijalom a neke bitne razlike između njih neznam možda bi TJ znao više o tome

_____________
DEUTZ AG.
avatar
deutz d 5206

Broj postova : 1360
God : 23
Zanimanje : Računalni tehničar za strojarstvo
Registriran : 31.07.2011
7


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t3391p30-deutz-d5206#136013

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by 577 on 9/2/2012, 19:38

Ja imam novi krpan i nemože niko reći da je tajfun bolji.
Jednako je sve po kvaliteti izradi pa nadalje.
Po meni krpan ima jos veci izbor vitala za sumu.
Tako da a čovjek ima pravo vitlo jos bolje.
Tajfun nije nis posebno imo ga je moj bratić pa mu se kvarilo prodo i kupio krpana eto toliko.
Svatko može imat problema i s krpanom i s tajfunom.
avatar
577

Broj postova : 2640
God : 29
Lokacija : Otok
Zanimanje : Tehničar za željeznički promet
Registriran : 10.02.2011
28

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by etnosindra on 9/2/2012, 19:41

deutz d 5206 je napisao/la:
etnosindra je napisao/la:gospodo da skratimo. ta vitla su toliko jednostavna pomagala koja se ne mogu i nazvati strojevima zbog svoje konstrukcije i mehaničkog sklopa kojeg i nema osim zupčanika. razlika postoji u radu, ali je nezamjetna. rekao bih da je tajfun malo ispred ali zanemarivo. poslije krpana nisam kupovao tajfuna jer je skuplji nego sam uzeo zentu koja je dosta jefitnija i sa njom radio bolje nego sa krpanom jer sam se valjda sam uvjerio da je zenta bolja jer je jefitnija a i bila je za pola tone jača....
PONAVLJAM:
-tko si želi uzeti vitlo za svoje osobne potrebe, a ima traktor od 30 do 50 konja i još k tome ak nije dupljak nek si uzme ono vitlo koje je što jače, ujedno najjefitnije bilo da se radi o tajfunu, krpanu, zenti, karasu...sva ta vitla zadovoljit će korisnika za hobi potrebe.
-ukoliko netko želi ući biznis sa gore navedenim traktorom i vitlom te prodavati više od 100 prm drva godišnje, odmah ću mu reći da je to samo patnja i krvopija...kao što sam se ja patio ali svaki početak je težak...

nebih se baš time složio, Zenta ima meku dasku a ja dasku stalno kačim za panjeve kamene itd jer je blatna podloga, pa bi zentu brzo dokrajčio, mislim da za hobi program uzet Tajfun ili Krpan


daska je mekša od krpana ali ukupno i sav materijal, to sam ranije i rekao na ovom forumu ali za hobi prolazna. prošle godine sam vukao sa zentom, jest da se malo pokrivila ali je i izvukla blizu 1000m3. nisam imao nikakvog kvara ili pucanja, godinu prije sa krpanom sam imao pucanje lanca i konstantno štekanje original njegove sajle, ona matica za snagu poluge kod uključivanja non stop se sama okretala. krpan je kvalitetnijeg materijala ali su me živcirale te sitnice.
avatar
etnosindra

Broj postova : 132
God : 37
Lokacija : saborsko-lika
Registriran : 01.02.2012
1


Korisnički profil http://Mi smo obiteljski proizvodni obrt, nasljednici proizvodnje drvene šindre majstora tog zanata gospodina Jose Krizmanića iz sela Kuselj u Saborskom, čiji obrt ima tradiciju dugu više desetljeća. Drvena šindra-šimla u Lici, šindrane daščice u Bosni, schindel u Njemačkoj, jedno je od najstarijih materijala za pokrov kuća i drugih objekata čija uporaba se sačuvala i do danas bez obzira na masovniju uporabu crijepa. Kroz tradiciju obrta dugu više desteljeća, našom drvenom šindrom pokriveni su mnogi krovovi reprezentativnih objekata kao što su: objekti Nacionalnog parka Plitvička Jezera, objekti Nacionalnog parka Risnjak, stara župna crkva u Saborskom spomenik kulture nulte kategorije, Selo Korana kraj Plitvica, Naselje Rastoke i Restoran Petro, rodna kuća Ante Starčevića u Žitniku kod Gospića, rodna kuća i muzej Nikole Tesle u Smiljanu kod Gospića te mnogi drugi objekti... http://www.obrtnici.info/web/drvenasindrasaborsko

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by etnosindra on 9/2/2012, 19:42

kad sam kupovao zentu, onda mi je tip rekao da su to potpuno ista vitla, po izgledu i kvaliteti materijala...karas je nijansu skuplji....
avatar
etnosindra

Broj postova : 132
God : 37
Lokacija : saborsko-lika
Registriran : 01.02.2012
1


Korisnički profil http://Mi smo obiteljski proizvodni obrt, nasljednici proizvodnje drvene šindre majstora tog zanata gospodina Jose Krizmanića iz sela Kuselj u Saborskom, čiji obrt ima tradiciju dugu više desetljeća. Drvena šindra-šimla u Lici, šindrane daščice u Bosni, schindel u Njemačkoj, jedno je od najstarijih materijala za pokrov kuća i drugih objekata čija uporaba se sačuvala i do danas bez obzira na masovniju uporabu crijepa. Kroz tradiciju obrta dugu više desteljeća, našom drvenom šindrom pokriveni su mnogi krovovi reprezentativnih objekata kao što su: objekti Nacionalnog parka Plitvička Jezera, objekti Nacionalnog parka Risnjak, stara župna crkva u Saborskom spomenik kulture nulte kategorije, Selo Korana kraj Plitvica, Naselje Rastoke i Restoran Petro, rodna kuća Ante Starčevića u Žitniku kod Gospića, rodna kuća i muzej Nikole Tesle u Smiljanu kod Gospića te mnogi drugi objekti... http://www.obrtnici.info/web/drvenasindrasaborsko

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by Haso on 9/2/2012, 19:43

marijonovak je napisao/la:
JD4440 je napisao/la:
marijonovak je napisao/la:
JD4440 je napisao/la:
deutz d 5206 je napisao/la:svaki cigo svoga konja hvali Very Happy Very Happy Very Happy, tajfun je od krpana ko što sam reko bolji za zeru i to u finesama, radio sam i sa jednim i sa drugim i jedno i drugo će vas dobro služiti tak da prestanite reklamirat, JD4440 nisam mnogo stariji ali u tvojim godinama sam počeo malo teže radit u šumi i baratat motorkom, tako da smanji malo doživljaje i ne treba nikog vrijeđat peace
Deutz on je srao po meni ja po njemu trostruko Wink
mali malo si prezelen da bi tako pričao.pitaj si taticu.napisao sam več prije da imam iskustva 15 god a vitlo 25 god i ne pričaj mali gluposti nek odi mami da ti da cicu.Nadam se da ti postoji kakav forum za dijecu pa se tamo javi barem dok ne budes punoljetan jer ti ni na jedan stroj po zakonu i nesmiješ.imam više god iskustva nek si ti dijete staro i molim te da više ne komentiraš moje komentare jer se ne zelim sa djecom dopisivati a i vise sam nego duplo stariji od tebe a ocu reci nek te nauči malo kulture i bontona,
A tebe da nije lijepo LAGATI i IZMIŠLJATI. Ako očeš djecu idi si pumpat ženu. (ako ju imaš)
U prijašnjem postu sam ti sve reko i TI si taj koji je počeo govorit i opvrgavat sve kaj su par članova rekli, a jedan nije pametniji od trojice tak da.........
mali rekao sam ti da zašutiš jer imaš dugi jezik i niš pameti
A KAJ SI TI MENI DA GOVORIŠ DA ŠUTIM??? Dečko od kataloga lollol

Haso

Broj postova : 2178
God : 20
Lokacija : Virje
Zanimanje : Tehničar za mehatroniku
Registriran : 23.11.2010
40


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t2581-haso

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by deutz d 5206 on 9/2/2012, 19:46

nego kakva su to Travnička vitla, to su neka bosanska il tak neš mislim da ih je IMT ugrađivao ?

_____________
DEUTZ AG.
avatar
deutz d 5206

Broj postova : 1360
God : 23
Zanimanje : Računalni tehničar za strojarstvo
Registriran : 31.07.2011
7


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t3391p30-deutz-d5206#136013

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by zrine89 on 9/2/2012, 19:46

Opaaa, šta to moje oči vide. Shocked . Pa naravno ban.
Ništa, JD4440 baniran na mjesec dana. Pa ćemo vidjeti kako ćeš se ponašati. Ak te otac nebude naučio kulturu, pa ja ću te naučit Cool
avatar
zrine89

Broj postova : 4163
God : 28
Lokacija : Podravski Podgajci
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63

→→→ : O SEBI

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by etnosindra on 9/2/2012, 19:49

deutz d 5206 je napisao/la:nego kakva su to Travnička vitla, to su neka bosanska il tak neš mislim da ih je IMT ugrađivao ?

meni je tj neki dan pričao o njima to su ti bnt travnik vitla, navodno kvalitetna dvodobošna vitla fiskno postavljena na traktoru, a daska na polugama....to si ja planiram ugraditi kad uzmem dupljaka... jesi možda našao to travničko vitlo negdje na oglasu, daj link ak ima....
avatar
etnosindra

Broj postova : 132
God : 37
Lokacija : saborsko-lika
Registriran : 01.02.2012
1


Korisnički profil http://Mi smo obiteljski proizvodni obrt, nasljednici proizvodnje drvene šindre majstora tog zanata gospodina Jose Krizmanića iz sela Kuselj u Saborskom, čiji obrt ima tradiciju dugu više desetljeća. Drvena šindra-šimla u Lici, šindrane daščice u Bosni, schindel u Njemačkoj, jedno je od najstarijih materijala za pokrov kuća i drugih objekata čija uporaba se sačuvala i do danas bez obzira na masovniju uporabu crijepa. Kroz tradiciju obrta dugu više desteljeća, našom drvenom šindrom pokriveni su mnogi krovovi reprezentativnih objekata kao što su: objekti Nacionalnog parka Plitvička Jezera, objekti Nacionalnog parka Risnjak, stara župna crkva u Saborskom spomenik kulture nulte kategorije, Selo Korana kraj Plitvica, Naselje Rastoke i Restoran Petro, rodna kuća Ante Starčevića u Žitniku kod Gospića, rodna kuća i muzej Nikole Tesle u Smiljanu kod Gospića te mnogi drugi objekti... http://www.obrtnici.info/web/drvenasindrasaborsko

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by deutz d 5206 on 9/2/2012, 19:50

odi na nuškalo sve što sam našo bilo je dvobošno 3.5tone mislim da ti nebi to koristilo a drugok niš od te marke potraži možda bude

_____________
DEUTZ AG.
avatar
deutz d 5206

Broj postova : 1360
God : 23
Zanimanje : Računalni tehničar za strojarstvo
Registriran : 31.07.2011
7


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t3391p30-deutz-d5206#136013

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by etnosindra on 9/2/2012, 19:50

zrine89 je napisao/la:Opaaa, šta to moje oči vide. Shocked . Pa naravno ban.
Ništa, JD4440 baniran na mjesec dana. Pa ćemo vidjeti kako ćeš se ponašati. Ak te otac nebude naučio kulturu, pa ja ću te naučit Cool

malo su momci zanaglili, al pusti maloga da igra...nije loš...
avatar
etnosindra

Broj postova : 132
God : 37
Lokacija : saborsko-lika
Registriran : 01.02.2012
1


Korisnički profil http://Mi smo obiteljski proizvodni obrt, nasljednici proizvodnje drvene šindre majstora tog zanata gospodina Jose Krizmanića iz sela Kuselj u Saborskom, čiji obrt ima tradiciju dugu više desetljeća. Drvena šindra-šimla u Lici, šindrane daščice u Bosni, schindel u Njemačkoj, jedno je od najstarijih materijala za pokrov kuća i drugih objekata čija uporaba se sačuvala i do danas bez obzira na masovniju uporabu crijepa. Kroz tradiciju obrta dugu više desteljeća, našom drvenom šindrom pokriveni su mnogi krovovi reprezentativnih objekata kao što su: objekti Nacionalnog parka Plitvička Jezera, objekti Nacionalnog parka Risnjak, stara župna crkva u Saborskom spomenik kulture nulte kategorije, Selo Korana kraj Plitvica, Naselje Rastoke i Restoran Petro, rodna kuća Ante Starčevića u Žitniku kod Gospića, rodna kuća i muzej Nikole Tesle u Smiljanu kod Gospića te mnogi drugi objekti... http://www.obrtnici.info/web/drvenasindrasaborsko

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by marijonovak on 9/2/2012, 19:51

etnosindra je napisao/la:moje mišljenje o jd4440 je:
-mladić koji je dosta zreliji od svojih vršnjaka pa večeras nije u kafiću, na fejsu, twiteru i ostalim pomodnim sranjima nego je s nama duplo starijima i priča o poslu. jednom rječju: mladić je potencijal...

moje mišljenje o mariju novaku je:
- vidi se da si u nekom poslu vezanom za ovaj forum, pun specifikacijskih, tehničkih i statističkih podataka. posjeduješ za taj posao i lijep traktor, lijepo novo vitlo...da li je to vitlo i traktor plod tvog rada u šumi sumnjam ali i ne ulazim u taj dio obiteljske intime. prepucavaš se tu proteklih dana i izazivaš bijes drugih posjetitelja, a uslijed tolikog raspolaganja kojekakvim podacima, NISI NAM USPOREDIO I OCIJENIO DVA ISTOVRSNA VITLA TAJFUN I KRPAN PA REKAO ETO ZATO JE KRPAN BOLJI??? komparacija u smislu, kolika im je težina, dimenzije, oznaka materijala, dimenzije zupčanika, razlike u polugama, godišnja prodaja, cijene...pa onda u maniri pravih kritičara ocjenio eto krpan je bolji....
dragi kolega svi podaci koje sam do sada naveo su točni.U diskusiju sam se uključio najviše zbog toga jer koliko vidim neke forumaše da su uspoređivali kruške i jabuke npr.Bolji tajfun a tajfun bio5.5t nove generacije u usporedbi sa starim klasičnim krpanom od 4t.Naravno da je Tajfun apsolutni pobjednik.Još je jedna stvar u pitanju a to je da na hr.tržištu ima za vidjeti samo Krpan vitla clasik modela znači npr.KRPAN 4T,KRPAN 5T koja nisu po sigurnosnim standardima za EU a i jeftina se pa to odgovara za hrvate i njihov đep.Sve to komentiranje je predaleko otišlo.Ako nešto već uspoređuješ onda usporedi isto ili barem slično.

marijonovak

Broj postova : 94
Lokacija : pregrada
Registriran : 26.12.2011
3


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by zrine89 on 9/2/2012, 19:53

etnosindra je napisao/la:

malo su momci zanaglili, al pusti maloga da igra...nije loš...


Ništa se ti ne sekiraj, samo radim svoj posao. Mali je malo pretjerao. I ne samo tu, nego i u još par tema.
Tako da vratite se dalje u raspravi i pazite malo na riječnik.
avatar
zrine89

Broj postova : 4163
God : 28
Lokacija : Podravski Podgajci
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63

→→→ : O SEBI

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: SUMSKA VITLA

Postaj by etnosindra on 9/2/2012, 19:54

pa zato sam ti i rekao, da ti izabereš dva istovrsna vitla pa ih usporediš i ocjeniš????
avatar
etnosindra

Broj postova : 132
God : 37
Lokacija : saborsko-lika
Registriran : 01.02.2012
1


Korisnički profil http://Mi smo obiteljski proizvodni obrt, nasljednici proizvodnje drvene šindre majstora tog zanata gospodina Jose Krizmanića iz sela Kuselj u Saborskom, čiji obrt ima tradiciju dugu više desetljeća. Drvena šindra-šimla u Lici, šindrane daščice u Bosni, schindel u Njemačkoj, jedno je od najstarijih materijala za pokrov kuća i drugih objekata čija uporaba se sačuvala i do danas bez obzira na masovniju uporabu crijepa. Kroz tradiciju obrta dugu više desteljeća, našom drvenom šindrom pokriveni su mnogi krovovi reprezentativnih objekata kao što su: objekti Nacionalnog parka Plitvička Jezera, objekti Nacionalnog parka Risnjak, stara župna crkva u Saborskom spomenik kulture nulte kategorije, Selo Korana kraj Plitvica, Naselje Rastoke i Restoran Petro, rodna kuća Ante Starčevića u Žitniku kod Gospića, rodna kuća i muzej Nikole Tesle u Smiljanu kod Gospića te mnogi drugi objekti... http://www.obrtnici.info/web/drvenasindrasaborsko

[Vrh] Go down

Stranica 19 / 22. Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21, 22  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics

DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.