električni pastir

Stranica 4 / 6. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: električni pastir

Postaj by vladimirl on uto 28 lip - 10:42:02

Vidim vi ovdje stavljate vise žica,a ja za krave koristim jednu a za ovce dvije.
A za izolatore kada stavljam jednu žicu plastične flaše(znači malo niži kolac,flašu prepolovim i onaj dio sa čepom zakujem na vrh stuba,žicu zavežem ispod čepa i to je to).

vladimirl

Broj postova: 6
Registriran: 04.06.2011
Like 0

http://Pozdrav, Ja sam Vladimir Lukić i dolazim sa Majevice, iz Bosne i Hercegovine. Bavim se poljoprivredom. Obrađujem oko 10 hektara zemlje.Sijem pretežno kukuruz,ječam i tritikale. Takođe posjedujem i 5-6 krava,3 krmače,20-ak ovaca. Zemlju obrađujem sa svoja dva traktora (50 i 70ks)i pripadajućim priključcima.

[Vrh] Go down

Postaj by uturinovic on sub 23 srp - 22:45:15

sve ovo sto sam vidio od pastira ovdje je prosta nula! Kupio sam pastir u jednom malom mjestu na sjeveru Crne Gore. Zove se Kolasin. Pastir ima 15 J(dzula) snage. Oko 15 000V. Kasnije sam saznao dsa proizvode i cobanice od 60 J i da ih izvoze za Australiju. Firma se zove MOUSE i ako je neko zainteresovan na ovom forumu da konacno rijesi svoj problem mogu mu dostaviti brojeve telefona. Moj pastir je star godinu dana i na sopstvene je baterije. Moze da radi na 220V, kao i na solarni panel, cak i na akumulator od auta. Bikove baca na koljena. Jednostavno, ima sve svjetske sertifikate i konkurenti su poznatoj firmi Galaher. Srdacan poz...

uturinovic

Broj postova: 3
Registriran: 08.12.2010
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by kec.lipik on uto 1 stu - 18:09:06

uturinovic je napisao/la:sve ovo sto sam vidio od pastira ovdje je prosta nula! Kupio sam pastir u jednom malom mjestu na sjeveru Crne Gore. Zove se Kolasin. Pastir ima 15 J(dzula) snage. Oko 15 000V. Kasnije sam saznao dsa proizvode i cobanice od 60 J i da ih izvoze za Australiju. Firma se zove MOUSE i ako je neko zainteresovan na ovom forumu da konacno rijesi svoj problem mogu mu dostaviti brojeve telefona. Moj pastir je star godinu dana i na sopstvene je baterije. Moze da radi na 220V, kao i na solarni panel, cak i na akumulator od auta. Bikove baca na koljena. Jednostavno, ima sve svjetske sertifikate i konkurenti su poznatoj firmi Galaher. Srdacan poz...

Ako nije problem, jel može koja fotografija od vašeg pastira. Isto tako molim stavite brojeve telefona od firme Mouse na forum pa ako je još nekto osim mene zainteresiran, neka zove...
Ujedno molim pojašnjenje što je točno čobanica... Vidim ovdje da proizvodi udar od 60J.
Pozdrav.

kec.lipik

Broj postova: 1
Registriran: 01.11.2011
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by uturinovic on ned 13 stu - 9:48:13

Uspostavio sam kontakt sa firmom MOOUSE i obecali su mi da ce napraviti klip koji cu podici na rapidsheru ili megauploadu. Inace, do tada mozete pogledati jedan od proizvoda ovdje: [You must be registered and logged in to see this link.] Srdacan pozdrav.

uturinovic

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by uturinovic on ned 13 stu - 10:10:57

Uspostavio sam kontakt sa firmom MOOUSE i obecali su mi da ce napraviti klip koji cu podici na rapidsheru ili megauploadu. Inace, do tada mozete pogledati jedan od proizvoda ovdje: [You must be registered and logged in to see this link.] Srdacan pozdrav.

uturinovic

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Trnava on sub 11 vel - 17:15:47

Pozdrav!
Zanima me dali netko ima iskustva s pastirom na akumulator koji se solarno puni, kako to radi, i kako to izgleda.
Na proljeće planiram preseliti svinje na pašnjak gdje nemam struje pa bi pastir priključio na akumulator, ali da ga ne moram nositi kući na punjenje postavio bi solarno punjenje pa me zanima dali to radi, koliko košta, gdje se može nabaviti (pastir imam) i dali treba nekakav poseban akumulator ili može biti običan (mokri ili suhi)?
Hvala unaprijed na pomoći onima koji odgovore!! Very Happy

Trnava

Broj postova: 84
God: 32
Zanimanje: dipl. ing. polj.
Registriran: 15.11.2010
Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on sub 11 vel - 17:19:10

Ma najbolje ti je autoakumulator,jer je trajan,a još bolja opcija 2 akumulatora koja povremeno zamjeniš radi punjenja drugog. To kad staviš nema mrdanja,dobar pastir sa bar 12 000 v i ok. Ja sam svoje prasence od 3 mjeseca stavio u pastira,i nakon 2 bliska kontakta se više ne približava,gotovo da ga ne moram uključit.Inteligencija je to. Wink

abrkili

Broj postova: 1389
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
Like 12

→→→: VIŠE

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by marko kt on sub 11 vel - 17:21:58

ja imam pastir da moze baterija 9V akomulator 12V i na solarno a najeftinije je akomulator 40 ah 200 kn. i ako se slucajno isprazni (ako trava ga izvuce ili nest potrga zicu) moze se napunit i vozi dalje...

marko kt

Broj postova: 399
Registriran: 21.12.2009
Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by Krešo on pon 20 vel - 0:05:45

Ne kužim se u mjerne jedinice uopče. Od koliko đula i volti mi preporučujete pastir da bi mogo bit bez brige sa njime. Radi se o kravama i možda nešto janjadi.

Krešo

God: 33
Registriran: 03.02.2012
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Đuro Japarić on pon 5 oľu - 16:51:47

Prešao sam Sloveniju pješice i sjeverni dio Njemačke ! Temelj jeftinog uzgoja stoke je sa električnim pastirima ! U pravilu imaju 1 vodič - žicu ! U Hrvatskoj će biti problem sa divljači ( svinje , jeleni i srne ) koji će ih u trku rušiti , što će tražiti veći nadzor i moguće pražnjenje akumulatora ! Prvi preduvjet za takvo stočarstvo je površina ! Zato sa vlastima treba rasčistiti za državnu zemlju ! Sa privatnom taj će postupak biti višegodišnji !Vani imaju napajanje sa cisternama , krave kad je hlado ili kiša > Oblače > sa ceradama , dio navuku preko repa , a dio zavežu ispod trbuha i ispred vrata !!

Đuro Japarić

Broj postova: 147
Registriran: 17.02.2012
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on pon 5 oľu - 17:42:01

Đuro pa imaš kod nas i privatnih zemalja zaraslih,i to u nekim krajevima i komade preko 10 ha sve skupa. O državnom zemljištu u brdskim područjima i da ne pričam.
Ovo sa ceradama je glupost,treba samo osigurat neku jednostavnu nadstrešnicu na svakom od pregona. Uostalom,tijekom zime stoku smjestit u zatvoreno,jer ionako im treba dostavljat hranu,a to je teško dok je blato i zima.

abrkili

Like 12

[Vrh] Go down

Postaj by mačor on pon 5 oľu - 20:06:37

cerada kravi može samo štetit!

mačor

Broj postova: 546
Registriran: 28.07.2011
Like 9

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on pon 5 oľu - 20:09:02

meni su junad doslovno proveli vani na -25 ove zime i nema nikakvih posljedica al sam grijao im vodu i sa tim im održao zdravstveno stanej da od 20 komada niti jedan do sada nije dobio upal pluća...

falkon 2

Broj postova: 5080
Registriran: 06.02.2010
Like 46

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on pon 5 oľu - 22:38:34

Negdje sam već pisao da u suhome krava može i do -40 bez posljedica živjeti. Naglasak na suho,znači da se može sklonnit pod neki natkrov,i da ima suhu i čistu prostirku. Čuo sam priče iz prve ruke da krave vani pokrije snijeg,ali one i dalje preživaju tako do ujutro.

abrkili

Like 12

[Vrh] Go down

Postaj by Đuro Japarić on sri 7 oľu - 12:11:33

ABRKILI ; ovo sa ceradama je glupost .... To sam vidio na sjeveru Njemačke !
Drže krave na travnjacima dok snijeg ne padne ! Valjda ih tako čuvaju od hladnoće ! I meni je to bilo čudno ! Iznio sam informaciju ! Na njivama muzu krave , u valov stave neku hranu , kada krave počmu jesti , okrenu ručku koja svim kravama na vrat spusti vez u obliku slova U --Pašnjački tove junad ! Vodu sa pojilicama imaju na cisternama ---gradio sam dalekovode i antene , temeljem toga mogao sam preći tisuće kilometara po poljima pješice i vozilima !

Đuro Japarić

Broj postova: 147
Registriran: 17.02.2012
Like 0

[Vrh] Go down

Stranica 4 / 6. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics