električni pastir
Stranica 4 / 6. • Share •
Stranica 4 / 6. •
1, 2, 3, 4, 5, 6 
Re: električni pastir
Vidim vi ovdje stavljate vise žica,a ja za krave koristim jednu a za ovce dvije.
A za izolatore kada stavljam jednu žicu plastične flaše(znači malo niži kolac,flašu prepolovim i onaj dio sa čepom zakujem na vrh stuba,žicu zavežem ispod čepa i to je to).
A za izolatore kada stavljam jednu žicu plastične flaše(znači malo niži kolac,flašu prepolovim i onaj dio sa čepom zakujem na vrh stuba,žicu zavežem ispod čepa i to je to).
sve ovo sto sam vidio od pastira ovdje je prosta nula! Kupio sam pastir u jednom malom mjestu na sjeveru Crne Gore. Zove se Kolasin. Pastir ima 15 J(dzula) snage. Oko 15 000V. Kasnije sam saznao dsa proizvode i cobanice od 60 J i da ih izvoze za Australiju. Firma se zove MOUSE i ako je neko zainteresovan na ovom forumu da konacno rijesi svoj problem mogu mu dostaviti brojeve telefona. Moj pastir je star godinu dana i na sopstvene je baterije. Moze da radi na 220V, kao i na solarni panel, cak i na akumulator od auta. Bikove baca na koljena. Jednostavno, ima sve svjetske sertifikate i konkurenti su poznatoj firmi Galaher. Srdacan poz...
uturinovic- Broj postova: 3
Registriran: 08.12.2010
0
uturinovic je napisao/la:sve ovo sto sam vidio od pastira ovdje je prosta nula! Kupio sam pastir u jednom malom mjestu na sjeveru Crne Gore. Zove se Kolasin. Pastir ima 15 J(dzula) snage. Oko 15 000V. Kasnije sam saznao dsa proizvode i cobanice od 60 J i da ih izvoze za Australiju. Firma se zove MOUSE i ako je neko zainteresovan na ovom forumu da konacno rijesi svoj problem mogu mu dostaviti brojeve telefona. Moj pastir je star godinu dana i na sopstvene je baterije. Moze da radi na 220V, kao i na solarni panel, cak i na akumulator od auta. Bikove baca na koljena. Jednostavno, ima sve svjetske sertifikate i konkurenti su poznatoj firmi Galaher. Srdacan poz...
Ako nije problem, jel može koja fotografija od vašeg pastira. Isto tako molim stavite brojeve telefona od firme Mouse na forum pa ako je još nekto osim mene zainteresiran, neka zove...
Ujedno molim pojašnjenje što je točno čobanica... Vidim ovdje da proizvodi udar od 60J.
Pozdrav.
kec.lipik- Broj postova: 1
Registriran: 01.11.2011
0
Uspostavio sam kontakt sa firmom MOOUSE i obecali su mi da ce napraviti klip koji cu podici na rapidsheru ili megauploadu. Inace, do tada mozete pogledati jedan od proizvoda ovdje: [You must be registered and logged in to see this link.] Srdacan pozdrav.
0
Uspostavio sam kontakt sa firmom MOOUSE i obecali su mi da ce napraviti klip koji cu podici na rapidsheru ili megauploadu. Inace, do tada mozete pogledati jedan od proizvoda ovdje: [You must be registered and logged in to see this link.] Srdacan pozdrav.
0
Pozdrav!
Zanima me dali netko ima iskustva s pastirom na akumulator koji se solarno puni, kako to radi, i kako to izgleda.
Na proljeće planiram preseliti svinje na pašnjak gdje nemam struje pa bi pastir priključio na akumulator, ali da ga ne moram nositi kući na punjenje postavio bi solarno punjenje pa me zanima dali to radi, koliko košta, gdje se može nabaviti (pastir imam) i dali treba nekakav poseban akumulator ili može biti običan (mokri ili suhi)?
Hvala unaprijed na pomoći onima koji odgovore!!
Zanima me dali netko ima iskustva s pastirom na akumulator koji se solarno puni, kako to radi, i kako to izgleda.
Na proljeće planiram preseliti svinje na pašnjak gdje nemam struje pa bi pastir priključio na akumulator, ali da ga ne moram nositi kući na punjenje postavio bi solarno punjenje pa me zanima dali to radi, koliko košta, gdje se može nabaviti (pastir imam) i dali treba nekakav poseban akumulator ili može biti običan (mokri ili suhi)?
Hvala unaprijed na pomoći onima koji odgovore!!

Trnava- Broj postova: 84
God: 32
Zanimanje: dipl. ing. polj.
Registriran: 15.11.2010
2
Ma najbolje ti je autoakumulator,jer je trajan,a još bolja opcija 2 akumulatora koja povremeno zamjeniš radi punjenja drugog. To kad staviš nema mrdanja,dobar pastir sa bar 12 000 v i ok. Ja sam svoje prasence od 3 mjeseca stavio u pastira,i nakon 2 bliska kontakta se više ne približava,gotovo da ga ne moram uključit.Inteligencija je to.

abrkili- Broj postova: 1389
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
12
→→→: VIŠE -

ja imam pastir da moze baterija 9V akomulator 12V i na solarno a najeftinije je akomulator 40 ah 200 kn. i ako se slucajno isprazni (ako trava ga izvuce ili nest potrga zicu) moze se napunit i vozi dalje...

marko kt- Broj postova: 399
Registriran: 21.12.2009
10
Ne kužim se u mjerne jedinice uopče. Od koliko đula i volti mi preporučujete pastir da bi mogo bit bez brige sa njime. Radi se o kravama i možda nešto janjadi.
Krešo- Broj postova: 3
God: 33
Registriran: 03.02.2012
0
Prešao sam Sloveniju pješice i sjeverni dio Njemačke ! Temelj jeftinog uzgoja stoke je sa električnim pastirima ! U pravilu imaju 1 vodič - žicu ! U Hrvatskoj će biti problem sa divljači ( svinje , jeleni i srne ) koji će ih u trku rušiti , što će tražiti veći nadzor i moguće pražnjenje akumulatora ! Prvi preduvjet za takvo stočarstvo je površina ! Zato sa vlastima treba rasčistiti za državnu zemlju ! Sa privatnom taj će postupak biti višegodišnji !Vani imaju napajanje sa cisternama , krave kad je hlado ili kiša > Oblače > sa ceradama , dio navuku preko repa , a dio zavežu ispod trbuha i ispred vrata !!
Đuro Japarić- Broj postova: 147
Registriran: 17.02.2012
0
Đuro pa imaš kod nas i privatnih zemalja zaraslih,i to u nekim krajevima i komade preko 10 ha sve skupa. O državnom zemljištu u brdskim područjima i da ne pričam.
Ovo sa ceradama je glupost,treba samo osigurat neku jednostavnu nadstrešnicu na svakom od pregona. Uostalom,tijekom zime stoku smjestit u zatvoreno,jer ionako im treba dostavljat hranu,a to je teško dok je blato i zima.
Ovo sa ceradama je glupost,treba samo osigurat neku jednostavnu nadstrešnicu na svakom od pregona. Uostalom,tijekom zime stoku smjestit u zatvoreno,jer ionako im treba dostavljat hranu,a to je teško dok je blato i zima.

12

cerada kravi može samo štetit!

mačor- Broj postova: 546
Registriran: 28.07.2011
9
meni su junad doslovno proveli vani na -25 ove zime i nema nikakvih posljedica al sam grijao im vodu i sa tim im održao zdravstveno stanej da od 20 komada niti jedan do sada nije dobio upal pluća...

falkon 2- Broj postova: 5080
Registriran: 06.02.2010
46

Negdje sam već pisao da u suhome krava može i do -40 bez posljedica živjeti. Naglasak na suho,znači da se može sklonnit pod neki natkrov,i da ima suhu i čistu prostirku. Čuo sam priče iz prve ruke da krave vani pokrije snijeg,ali one i dalje preživaju tako do ujutro.

12

ABRKILI ; ovo sa ceradama je glupost .... To sam vidio na sjeveru Njemačke !
Drže krave na travnjacima dok snijeg ne padne ! Valjda ih tako čuvaju od hladnoće ! I meni je to bilo čudno ! Iznio sam informaciju ! Na njivama muzu krave , u valov stave neku hranu , kada krave počmu jesti , okrenu ručku koja svim kravama na vrat spusti vez u obliku slova U --Pašnjački tove junad ! Vodu sa pojilicama imaju na cisternama ---gradio sam dalekovode i antene , temeljem toga mogao sam preći tisuće kilometara po poljima pješice i vozilima !
Drže krave na travnjacima dok snijeg ne padne ! Valjda ih tako čuvaju od hladnoće ! I meni je to bilo čudno ! Iznio sam informaciju ! Na njivama muzu krave , u valov stave neku hranu , kada krave počmu jesti , okrenu ručku koja svim kravama na vrat spusti vez u obliku slova U --Pašnjački tove junad ! Vodu sa pojilicama imaju na cisternama ---gradio sam dalekovode i antene , temeljem toga mogao sam preći tisuće kilometara po poljima pješice i vozilima !
Đuro Japarić- Broj postova: 147
Registriran: 17.02.2012
0
Stranica 4 / 6. •
1, 2, 3, 4, 5, 6 
Similar topics» električni pastir
» Upozorenje - veličina slika!
» Ograde za ovce...
» Brodski žargon
» Tramvaj u Rijeci
» Upozorenje - veličina slika!
» Ograde za ovce...