električni pastir
Stranica 1 / 4. • Share •
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4 
električni pastir
evo kako to kod mene izgleda... dakle 4 žice različite debljine,donja je najtanja,s najčupavijom licnom,dvije u sredini su najdeblje sa malo licne,i gornja srednje debela sa prosječnom licnom... takve su mi samo prve ograde,jer kasnije sam sve 4 žice stavljao iste,ne mogu više naći ovakve...jedino da idem u gumex.što mi je daleko,ali i ovako je dobro... žice su na razmaku 20-al cm jedna od druge,ito tako i prva od zemlje..a stupovi na svakih 4 metra...susjed je lani mijenjao krov na kući,pa sam pokupio sve letve i iskoristio ih za pastira.
[You must be registered and logged in to see this image.]

abrkili- Broj postova: 1291
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
4
→→→: VIŠE -

Re: električni pastir
Ja imam nekih tri hektara ograđenog prostora električnim pastirom , kojeg krave koriste za napasivanje samo u početku vegetacije , poslije tu površinu koriste čisto rekreativno ,kad se najedu na jaslama . Električni pastir je kupljen u Astriji i napajanje je na solarnu energiju , koristim samo jednu žicu kao ogradu .
O.P.G. Kovač- Broj postova: 155
Registriran: 16.08.2008
1
moj alat za postavljanje žice na stupove...

4

Re : električni pastir
Abrkili;
Daj mi reci koji pastir imaš(tip) i da li si zadovoljan s njime?
Da li ti kad ovce potrgaju žice i izađu van.
Ja imam 50 ovaca i moram ograđivati pašnjak,nekih 2 jutra,pa se dvoumim između
klasične ograde(stupovi i žičano pletivo visine 125 cm) što je jako skupo i između pastira
kakvog ti imaš.
Pa me zanima tvoja preporuka.
Hvala
Daj mi reci koji pastir imaš(tip) i da li si zadovoljan s njime?
Da li ti kad ovce potrgaju žice i izađu van.
Ja imam 50 ovaca i moram ograđivati pašnjak,nekih 2 jutra,pa se dvoumim između
klasične ograde(stupovi i žičano pletivo visine 125 cm) što je jako skupo i između pastira
kakvog ti imaš.
Pa me zanima tvoja preporuka.
Hvala
NICOLAS- Broj postova: 74
Registriran: 24.06.2008
0
Kako vidis nisan abrkili ali moj ti je savjet elektricni pastir sa pocincanom zicom 1.6 ili 1.8 mm a mozda i 2 mm. Puno je bolja od orginalne. Inace ja san primjetija da triba stavit jedan red zice vise nego sta proizvodjaci preporucuju

brundalo- Broj postova: 448
God: 52
Registriran: 19.03.2008
0
evo,čuo si brundala...
meni probijaju,kad nema paše tamo gdje su one,a izvan ograde fina travica,nema onog što će ih zaustaviti,na proljeće ću probat ovu kombinaciju sa pocinčanom žicom što kaže brundalo.
inače moj ti je pastir 9 volta,akumulatorski,daje napon od 9000 (tisuća) volta na žici,i tako može ukupno 7 km žice napajati.samo ti to dobro napravi i bit će sve ok,redovno košnja ispod žice,inae troši se akumulator i nema više efekta.
@brundalo:još uvijek čekamo tvoje slike samogradnje izolatora za pastira...
meni probijaju,kad nema paše tamo gdje su one,a izvan ograde fina travica,nema onog što će ih zaustaviti,na proljeće ću probat ovu kombinaciju sa pocinčanom žicom što kaže brundalo.
inače moj ti je pastir 9 volta,akumulatorski,daje napon od 9000 (tisuća) volta na žici,i tako može ukupno 7 km žice napajati.samo ti to dobro napravi i bit će sve ok,redovno košnja ispod žice,inae troši se akumulator i nema više efekta.

4

abrkili je napisao/la:evo,čuo si brundala...
Bit ce vrlo skoro samo da rijesim pitanje vode a onda cu imat vrimena poslikat i nove jasle i samogradnju stupova sa izolatorima ne brini. Da mi nije ovog pojenja i ovolike kolometraze vec bi davno osvanulo

0
znam,prijatelju,ništa ti ne brini...ima vremena do proljeća. 

4

Re : električni pastir
Hvala Abrkili i Brundalo.
Probaću sa električnim pastirom,a ovce su stvarno nezadržive kad nema trave tamo
gdje su one.
Ja imam jedan dio sa pocinčanim pletivom ali klasičnim i kad popizde jedna nabija nos sve dok ne napravi rupu
kroz koju može van i onda svi za "jankom",a recimo postoje mrežaste ograde tipa lovačkih gdje su rubovi zavrnuti(zavezani)
par puta,e to nemogu raspetljati,a takvo je i farmer pletivo,samo što je sve puno skuplje od el.pastira,a i zajebancija sa građenjem je velika.Dobra stvar su i okrajci sa pilane ali poso je s tim dok ogradiš,a i recimo kad skidaš ogradu el. pastir je najlakši.
Probaću sa električnim pastirom,a ovce su stvarno nezadržive kad nema trave tamo
gdje su one.
Ja imam jedan dio sa pocinčanim pletivom ali klasičnim i kad popizde jedna nabija nos sve dok ne napravi rupu
kroz koju može van i onda svi za "jankom",a recimo postoje mrežaste ograde tipa lovačkih gdje su rubovi zavrnuti(zavezani)
par puta,e to nemogu raspetljati,a takvo je i farmer pletivo,samo što je sve puno skuplje od el.pastira,a i zajebancija sa građenjem je velika.Dobra stvar su i okrajci sa pilane ali poso je s tim dok ogradiš,a i recimo kad skidaš ogradu el. pastir je najlakši.
NICOLAS- Broj postova: 74
Registriran: 24.06.2008
0
ma pastir je zakon,samo kad ga napraviš kako treba nema mu ravnog...

4

Evo malo obecanih slika o samogradnji izolatora i stupova za el.pastira. Ako sto nije jasno pitajte. Pokazalo se odlicnim a usteda novca i do 70% ako ne i vise

0
Brundalo zar ti ne probija struja preko ove vide/vijka/šarafa u izolatoru?
Ja mislim da da i to posebno na ovim donjima.

majs- Broj postova: 582
Registriran: 28.08.2008
7
majs je napisao/la:Brundalo zar ti ne probija struja preko ove vide/vijka/šarafa u izolatoru?
Ne probija nista jer vida (vijak) je zavidana do kraja a zatim mrvica silikona cuda cini. Znaci glava vide prijanja sa unutrasnje strane na stijenku cijevi

0
evo,,,nateran odlukom srnjaka moram ograditi vinograd
električnim pastirom,,,nemam pojma nist o tome,,,al sam naso na messisovoj stranici nest,,,uzeo bi model OLLI 1200 cjena oko 2800kn,, nije mi to puno,,jer svaki drugi dan imam stete u toj vrjednosti,,,,za jedan krug žice bi mi trebalo oko 600metara,,te treba mi sacuvati vinograd od srnjaka,,,
1)koliko redova žice trebam metnuti
2)koja debljina?
3)koju metnuti?sajlu?pocinčanu?original kupovnu?nešto deseto?
4)jel dobar ovvaj pastir
električnim pastirom,,,nemam pojma nist o tome,,,al sam naso na messisovoj stranici nest,,,uzeo bi model OLLI 1200 cjena oko 2800kn,, nije mi to puno,,jer svaki drugi dan imam stete u toj vrjednosti,,,,za jedan krug žice bi mi trebalo oko 600metara,,te treba mi sacuvati vinograd od srnjaka,,,
1)koliko redova žice trebam metnuti
2)koja debljina?
3)koju metnuti?sajlu?pocinčanu?original kupovnu?nešto deseto?
4)jel dobar ovvaj pastir

swizach- Broj postova: 566
Registriran: 09.03.2008
0
pastir ako kupiš,znam di ću doć ''posudit'' kad te ne bude,jel... 
jako dobar aparat,vidim da čak radi uz svoju bateriju i na akumulator...
Koliko ti treba ograde? Čuj,najbolje da staviš nešto što će životinje lako uočiti,a čuo sam da najbolje vide plavu boju,bar naše domaće,jel..Uz nju idu i crvena i žuta.To ako ćeš kupovat original žicu za pastira.debljina ti ne igra veliku ulogu,nego što više licne,to bolje.
Najbolje ti je na visinu od metra i pol rasporedit 4-5 žica,s tim da prve 4 metneš do metra visine,znači na svakih 25 cm visine,a zadnju na metar i po od tla..možeš i manje redova,ali koliko će to bit sigurno?
eto,vald sam pomogo...
jako dobar aparat,vidim da čak radi uz svoju bateriju i na akumulator...
Koliko ti treba ograde? Čuj,najbolje da staviš nešto što će životinje lako uočiti,a čuo sam da najbolje vide plavu boju,bar naše domaće,jel..Uz nju idu i crvena i žuta.To ako ćeš kupovat original žicu za pastira.debljina ti ne igra veliku ulogu,nego što više licne,to bolje.
Najbolje ti je na visinu od metra i pol rasporedit 4-5 žica,s tim da prve 4 metneš do metra visine,znači na svakih 25 cm visine,a zadnju na metar i po od tla..možeš i manje redova,ali koliko će to bit sigurno?
eto,vald sam pomogo...

4

Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4 
Similar topics» električni pastir
» Upozorenje - veličina slika!
» Ograde za ovce...
» Brodski žargon