Silaža
Stranica 22 / 22. • Share •
Stranica 22 / 22. •
1 ... 12 ... 20, 21, 22
Re: Silaža
Bolje da si te 3 tone kukuruza bacio u ribnjak ili nekome poklonio,potrovati ćeš si stoku samo tako.Ako ipak odlučiš to hraniti dodavaj vrlo malo uz drugu hranu ,ja se ne bih s tim igrao mikotoksini su opasna stvar.

jd4755- Broj postova: 1452
God: 47
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
10
A jbg,nudio sam ih svima a nitko nije htio.
Kad je to prošlo kroz kombajn več je napola bilo samljeveno,tako da nam nije preostalo ništa drugo nego samljet to.
Ovako kad se orunilo izgledalo je dosta loše,a kad se je samljelo,i nije to ni izgledalo tako loše.
Pričekat čemo da junad poraste, i da budu pravi preživači,tek onda čemo laganini počet miješat ovu silažu.
Pa ipak nije 3 tone za bacit,trenutno sa time hranim cijeli mjesec,a kukuruz je skup.
Kad je to prošlo kroz kombajn več je napola bilo samljeveno,tako da nam nije preostalo ništa drugo nego samljet to.
Ovako kad se orunilo izgledalo je dosta loše,a kad se je samljelo,i nije to ni izgledalo tako loše.
Pričekat čemo da junad poraste, i da budu pravi preživači,tek onda čemo laganini počet miješat ovu silažu.
Pa ipak nije 3 tone za bacit,trenutno sa time hranim cijeli mjesec,a kukuruz je skup.

Tovljač junadi- Broj postova: 331
God: 18
Registriran: 19.04.2010
1
→→→: VIŠE
Skupo je kad ih moraš liječiti ili ne daj bože zakopati.Malo pruguglaj čini mi se da ima nekakav dodatak smjesama koji anulira mikotoksine.

10
Znam da je skupo,zato čekam da pređu 300+ kg,kada su več skroz odrsatsli i ne smetaju im promjene poput mijenjanje smjese itd,što ima smeta kad su mali.
Ja kad vidim sa čime svime moji kolege hrane junad i koliko im dugo ne bacaju gnoj. Ja govorim da su ovi naši kao u raju.
Aha,a što je to mikotoksin,nešto opasno???
A to bi onda mješao u suhi šrot sa kojim bi mješao silažu,ili kako?
Ja kad vidim sa čime svime moji kolege hrane junad i koliko im dugo ne bacaju gnoj. Ja govorim da su ovi naši kao u raju.
Aha,a što je to mikotoksin,nešto opasno???

1
Tovljač junadi je napisao/la:Aha,a što je to mikotoksin,nešto opasno???
[You must be registered and logged in to see this link.]
tu ti je uvod a vise imas na linku koji u mom postu
Mikotoksini su ,samo ime kaže,otrovne gljivice koje se namnože u ovakvim godinama kad su velike vlage.Sušenjem u sušari dobar dio gljivica se uništi dok ovako plesnjiv kukuruz kao ovaj tvoj i bez sušare je živi otrov.

10
jd4755 je napisao/la:Skupo je kad ih moraš liječiti ili ne daj bože zakopati.Malo pruguglaj čini mi se da ima nekakav dodatak smjesama koji anulira mikotoksine.
ja trenutno na nasem trzistu znam za tri min-a-zel proizvodjac [You must be registered and logged in to see this link.] , mycofix [You must be registered and logged in to see this link.] i zeolit koji je najvjerojatnije prepakirani min-a-zel a puni ga nekakva firma u koprivnici.
Hvala Vam na ovim informacijama,proguglat čemo pa čmo dobro razmislit što i kako napravit prije nego taj kukuruz počnemo trošit...

1
Bilo bi dobro da pošalješ uzorak silaže na analizu kad otvoriš silos pa ćeš konkretno znati kakva je silaža i dali je ispravna za davanje stoci .

IVAN DF180.7- Broj postova: 288
Zanimanje: učenik
Registriran: 04.06.2010
0
Šta se to može?
Gdje se to šalje i koja je cijena toga?
Što ja dobijem sa tom analizom,t. što ja tamo vidim?
Gdje se to šalje i koja je cijena toga?
Što ja dobijem sa tom analizom,t. što ja tamo vidim?

1
Kad otvoriš silos uzmeš uzorak silaže i pošalješ ga u Križevce u središnji laboratorij za kvalitetu stočne hrane .
Mislim da je to besplatno .
U rezultatu analize će ti pisati sve o hranidbenoj vrijednosti te silaže , sadržaju proteina, energije , pepela i dr.
pa ako neće biti ispravna za stoku to će ti sigurno pisati.
Inače svrha tih uzoraka je kako bi se izbalansirao obrok stoci koju hraniš kako bi mogao ostvariti maksimalnu proizvodnju mlijeka prirast mesa i dr.
Mislim da je to besplatno .
U rezultatu analize će ti pisati sve o hranidbenoj vrijednosti te silaže , sadržaju proteina, energije , pepela i dr.
pa ako neće biti ispravna za stoku to će ti sigurno pisati.
Inače svrha tih uzoraka je kako bi se izbalansirao obrok stoci koju hraniš kako bi mogao ostvariti maksimalnu proizvodnju mlijeka prirast mesa i dr.

IVAN DF180.7- Broj postova: 288
Zanimanje: učenik
Registriran: 04.06.2010
0
Tovljač junadi ti silažu spremaš u vreče a što ako ti miš uđe u vreču i zar se ta silaža ne pokvari.
zetor 4320- Broj postova: 30
Zanimanje: Stočar
Registriran: 16.01.2011
0
Ove godine smo silom prilike morali spremit u vreče,i to nam je bilo prvi,a ja mislim da i posljednji put..
Eto od nekih 200 vreča koje smo napravili,ostalo je možda desetak...
Zađe miš kako ne,ako samo prodere vreču,neče bit ništ,taj komad se baci ostalo je oke,ali ako uđe u vreči,onda si ga nahebo,možeš cijelu vreču bacit...
Eto od nekih 200 vreča koje smo napravili,ostalo je možda desetak...
Zađe miš kako ne,ako samo prodere vreču,neče bit ništ,taj komad se baci ostalo je oke,ali ako uđe u vreči,onda si ga nahebo,možeš cijelu vreču bacit...

1
[You must be registered and logged in to see this image.]
Otvorena silaža kukuruza .Udio kukuruznog zrna dobar ali izgleda da stroj nije baš drobio zrno i malo je prekrupno silirano ,prisutno je naknadno zagrijavanje .
Otvorena silaža kukuruza .Udio kukuruznog zrna dobar ali izgleda da stroj nije baš drobio zrno i malo je prekrupno silirano ,prisutno je naknadno zagrijavanje .
O.P.G.KOVAČ- Broj postova: 991
God: 39
Registriran: 04.10.2008
13
Stranica 22 / 22. •
1 ... 12 ... 20, 21, 22
Stranica 22 / 22.