POLJOAPOTEKE; PONUDA,CIJENE,RABATI,ODNOS PREMA KUPCU...

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

POLJOAPOTEKE; PONUDA,CIJENE,RABATI,ODNOS PREMA KUPCU...

Postaj by marinko on sri 20 kol 2008 - 20:19

U ovoj temi možete pisati sve pozitivne i negativne stvari na koje svakodnevno nailazite u poljoapotekama.
Zanimaju me Vaša iskustva sa poljoapotekama. Gdje se daju isposlovati najbolji rabati i koje fore koristite u tu svrhu.
Zanima me kako dobiti povoljno kompletan repromaterijal za sjetvu,a da me ne oderu na zaštiti i gnoju a da mi povoljno daju sjeme ili kontra. Zanima me isto tako ko se ljudski odnosi prema kupcu,a ne licemjerno.
Čiji terenski komercijalisti nude dobre(dugoročno) uvjete i da su korektni u isporuci i da dogovoreno i dostave,a ne nešto deseto
i da iznos na fakturi ne bude različit od dogovora pa da se na rasprave sa upravom potroši stotine impulsa dok se slučaj nekako ne riješi. Pa i kompenzacije su česte,tu isto ljudi imaju razna iskustva,a i često Vas primoravaju da umjesto novaca za Vašu robu uzmete
nešto u kompenzaciju,pa Vas tu oderu.
Gdje trgovci znaju šta prodaju,a gdje pojma nemaju nego gledaju samo da Vam uvale bilo šta,uglavnom pri kraju roka ili ceć s istekom roka valjanosti,pa da se samo riješe robe,da im gazda ne oduzme od plaće?
Gdje možete dobiti dobar savjet,a gdje Vas gledaju kao da o poljoprivredi neznaju apsolutno ništa?
Bilo bi zanimljivo čuti i iskustva s veleprodajama pojedinih poljoapoteka,jer poljodjelci se udružuju pa zajedno kupuju veće količine i dođu do dobrih cijena. Zanima me da li su fleksibilni za dogovor ovi veći gazde kao npr.PZ PRVČA,ABM GRAMINEA,AGROMAIS... I tko od njih je najkorektniji i najpovoljniji,i što se tiče cijene i načina i roka plaćanja za repromaterijal za sjetvu i za stočnu hranu: smjese,premikse,soju...
Mogao sam jednostavno pitati: kud se isplati ići a kud ni po koju cijenu?

marinko

Broj postova: 37
Registriran: 22.03.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Re: POLJOAPOTEKE; PONUDA,CIJENE,RABATI,ODNOS PREMA KUPCU...

Postaj by Bećarina pusta on čet 21 kol 2008 - 7:06

marinko je napisao/la:U ovoj temi možete pisati sve pozitivne i negativne stvari na koje svakodnevno nailazite u poljoapotekama.
Zanimaju me Vaša iskustva sa poljoapotekama. Gdje se daju isposlovati najbolji rabati i koje fore koristite u tu svrhu.
Zanima me kako dobiti povoljno kompletan repromaterijal za sjetvu,a da me ne oderu na zaštiti i gnoju a da mi povoljno daju sjeme ili kontra. Zanima me isto tako ko se ljudski odnosi prema kupcu,a ne licemjerno.
Čiji terenski komercijalisti nude dobre(dugoročno) uvjete i da su korektni u isporuci i da dogovoreno i dostave,a ne nešto deseto
i da iznos na fakturi ne bude različit od dogovora pa da se na rasprave sa upravom potroši stotine impulsa dok se slučaj nekako ne riješi. Pa i kompenzacije su česte,tu isto ljudi imaju razna iskustva,a i često Vas primoravaju da umjesto novaca za Vašu robu uzmete
nešto u kompenzaciju,pa Vas tu oderu.
Gdje trgovci znaju šta prodaju,a gdje pojma nemaju nego gledaju samo da Vam uvale bilo šta,uglavnom pri kraju roka ili ceć s istekom roka valjanosti,pa da se samo riješe robe,da im gazda ne oduzme od plaće?
Gdje možete dobiti dobar savjet,a gdje Vas gledaju kao da o poljoprivredi neznaju apsolutno ništa?
Bilo bi zanimljivo čuti i iskustva s veleprodajama pojedinih poljoapoteka,jer poljodjelci se udružuju pa zajedno kupuju veće količine i dođu do dobrih cijena. Zanima me da li su fleksibilni za dogovor ovi veći gazde kao npr.PZ PRVČA,ABM GRAMINEA,AGROMAIS... I tko od njih je najkorektniji i najpovoljniji,i što se tiče cijene i načina i roka plaćanja za repromaterijal za sjetvu i za stočnu hranu: smjese,premikse,soju...
Mogao sam jednostavno pitati: kud se isplati ići a kud ni po koju cijenu?

Al si ga nacifro. Laughing Nema tu pravila, to ti jedino mogu reći.

Bećarina pusta

Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
Like 20

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by marinko on čet 21 kol 2008 - 8:29

A htio sam docarati sta me zapravo zanima.

Kazes nema pravila; znaci iskustva su razlicita,svako s nekim radi i zadovoljan je s njim... ILI

marinko

Broj postova: 37
Registriran: 22.03.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Bećarina pusta on čet 21 kol 2008 - 14:54

marinko je napisao/la:

A htio sam docarati sta me zapravo zanima.

Kazes nema pravila; znaci iskustva su razlicita,svako s nekim radi i zadovoljan je s njim... ILI

Ja gotovo sve odrađujem sa jednom firmom i jako sam zadovoljan i sa savjetima, cjenama, rabatima, terenskim izlascima, obračunima, sa svime. Teško je danas naći nekoga sa kim ćeš raditi, a da si u potpunosti zadovoljan. Pogotovo je teško sa pravim savjetima oko sjetve, zašitite da se nepriča, žetve, prodaje...

Bećarina pusta

Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
Like 20

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on pet 29 kol 2008 - 23:48

Za mene je bitna niska cijena i korektan pristup mušterijama. Velike kupovine obavljam na jednom mjestu i tražim najpovoljnije uvjete. Ako je netko bio korektan prema meni duže vrijeme ne prepirem se oko sitnica.

Fidelito

Broj postova: 2694
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 26

[Vrh] Go down

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics