HRANIDBA KRAVA ZELENOM MASOM
Stranica 2 / 4. • Share •
Stranica 2 / 4. •
1, 2, 3, 4 
Re: HRANIDBA KRAVA ZELENOM MASOM
A čim 'rane ve krave?
[You must be registered and logged in to see this image.]
Oko 30 plemenitih krava, svaka vrijedna čak 450.000, borile su se za titulu najljepše na natjecanju Baileys Co Cavana na sajmu u Virginiji.
Oko 30 plemenitih krava, svaka vrijedna čak 450.000, borile su se za titulu najljepše na natjecanju Baileys Co Cavana na sajmu u Virginiji.
takvu jednu imam u svojoj štali . ali proizvodnja od 40-50 L dnevno ,ako nemaš uvijete i sve ono što takva genetika traži onda doslovno moraš spavat sa njom u štali i pitati je dabi ostala u oroizvodnji

O.P.G. Kovač- Broj postova: 155
Registriran: 16.08.2008
1
vrhunska genetika koja zahtjeva vrhunsku hranidbu! 

abrkili- Broj postova: 1296
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
4
→→→: VIŠE -

Varenje hrane kod krave je drugacije od ljudi. U zelucu krave zivi fungus koji vari trave i sjeno. Fungus (microglivica) ima ciklus od 24 sata i kad umre svu provarena biomasa ode u crjeva gdje se absorbira. Fungus je jako osjetljiv na hranu jaku secerom sto znaci neki koncentrati tako odabiraj koncentrate sa tvojim veterinarom. Vece kolicina secera ubija fungus i krava crkaje sto mi kazemo nadula se. Od tog stradavaju tovna junad. To je totalno drugi mehanisma naduvanja od ishrane sa lucerkama i trecakinnjom djetelinom gdje plinovi ubijaju kravu zato isto ne hrani krave sa sirovom lucerkom isto. Sto se tice ostale zeleni trava to je u redu. Medjutim ono sto je moj susjed Franz Vatovec jedan satri Slovenac reako a to sam i ovdje na faxu cuo: " Uvijek prvi obrok da bude sjeno".
Isto upitaj veterinara koju kolicinu zelene mase smijes dati zbog mehanickog efekta.
Isto upitaj veterinara koju kolicinu zelene mase smijes dati zbog mehanickog efekta.
kiwi- Broj postova: 19
Registriran: 23.03.2009
0
Eto vidiš zemljak da i mi mladi stočari znamo neke stvari primjeniti onako instiktivno ,pa upravo na takav način kako ti savjetuješ i hranimo svoje krave . Nemamo problema sa nadimanjem niti sa probavom:Dkiwi je napisao/la:Varenje hrane kod krave je drugacije od ljudi. U zelucu krave zivi fungus koji vari trave i sjeno. Fungus (microglivica) ima ciklus od 24 sata i kad umre svu provarena biomasa ode u crjeva gdje se absorbira. Fungus je jako osjetljiv na hranu jaku secerom sto znaci neki koncentrati tako odabiraj koncentrate sa tvojim veterinarom. Vece kolicina secera ubija fungus i krava crkaje sto mi kazemo nadula se. Od tog stradavaju tovna junad. To je totalno drugi mehanisma naduvanja od ishrane sa lucerkama i trecakinnjom djetelinom gdje plinovi ubijaju kravu zato isto ne hrani krave sa sirovom lucerkom isto. Sto se tice ostale zeleni trava to je u redu. Medjutim ono sto je moj susjed Franz Vatovec jedan satri Slovenac reako a to sam i ovdje na faxu cuo: " Uvijek prvi obrok da bude sjeno".
O.P.G.KOVAČ- Broj postova: 895
God: 39
Registriran: 04.10.2008
12
Hi Kovac
Ako mozes ici tako i ako nemas problema, nastavi samo tako. Odatle Novo Zelandski farmeri i imaju profit.
Stalska ishrana je skupa u odnosu na ispasu.
Samo jedna stvar rane trave mogu praviti probleme na prijmer prvi odkosi u 5 mjesecu na to isto pazi.
pozdrav
E
Ako mozes ici tako i ako nemas problema, nastavi samo tako. Odatle Novo Zelandski farmeri i imaju profit.
Samo jedna stvar rane trave mogu praviti probleme na prijmer prvi odkosi u 5 mjesecu na to isto pazi.
pozdrav
E
kiwi- Broj postova: 19
Registriran: 23.03.2009
0
OK!zemljak ,kiwi je napisao/la:Hi Kovac
pozdrav
E
O.P.G. Kovač- Broj postova: 155
Registriran: 16.08.2008
1
Još uvijek tuku zelenu masu ! i uspješno se bore sa smanjenom cijenom mljeka
Ovakvom pogonu nesmije faliti kvalitetne sirovione za proizvodnju . :lol:slikano danas .
Još uvijek tuku zelenu masu ! i uspješno se bore sa smanjenom cijenom mljeka
12
imas zbilja dobro odrzavane krave...reklo bi se i vrhunski!! kako se ponasaju ove holstajnke...koliko daju o danu???
Hvala Tonxy!Tonxy je napisao/la:imas zbilja dobro odrzavane krave...reklo bi se i vrhunski!! kako se ponasaju ove holstajnke...koliko daju o danu???
12
kovaču jesu one još pod onom high-tech nadstresnicom? ono ti je pun pogodak..
jel ta mreza efektivna u zastiti protiv vjetra?ja mislim tako nesto staviti na ovčaru,da nije propuh zimi.
jel ta mreza efektivna u zastiti protiv vjetra?ja mislim tako nesto staviti na ovčaru,da nije propuh zimi.

abrkili- Broj postova: 1296
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
4
→→→: VIŠE -

branko je napisao/la:stocni grasak mozes silirati i prikolicom naravno ako je s nozevima, mada bi silo kombajn bio bolje rjesenje jer on bolje usitni pa je lakse gazenje mase. posij ga odmah nakon sto skines kukuruz, idealno bi bilo do polovice desetog mjeseca, i to cca 150 kg po hektaru plus cca 35 do 40 kg zitarica, gnojidbu bi trebalo napraviti prije sjetve sa 200 kg npk 15-15-15 i 200 kg 7-20-30. za silazu je najbolji kad pocinje nalijevanje zrna odnosno popunjavanja mahuna bez obzira na stanje zitarica, a za susenje kad je u punoj cvatnji.
mi smo imali stočni grašak i zob,prvi put ove god i to smo u bale omotali.to je dobra hrana za junice,a za krave je to tak....da nekaj žvaču kad se natrpaju silaže i ljulja.mi smo se zeznuli po pitanju omjera,pre malo je bilo graška a previše zobi i ta zob je ispala jako gruba,tak da to krave ostave,slamu.još da je ovaj koji je omatao htio uključiti noževe,bilo bi super.al,dobro,bila je suša i ipak je toga bila masa,budemo znali za dalje.
OG Vacenovski- Broj postova: 128
Registriran: 26.07.2009
0
baca Iva je napisao/la:A čim 'rane ve krave?
daj link odkud je ova slikica?
OG Vacenovski- Broj postova: 128
Registriran: 26.07.2009
0
Maknuo sam mrežu jer su krenuli jači vjetrovi ,tako da je mogu koristiti i sljedeće godine za velikih vrućina a krave su još uvijek tu samo što nema mreže i slikano je sa druge strane . pa mislim da bih mreža mogla pomoći protiv propuha ,ako ništa bar ublažiti jači propuh .abrkili je napisao/la:kovaču jesu one još pod onom high-tech nadstresnicom? ono ti je pun pogodak..
12
kako je lijepo vidjeti ovakve slikice, krave baš uživaju

paor- Admin

- Broj postova: 2834
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
36