HRANIDBA KRAVA ZELENOM MASOM

Stranica 2 / 4. Previous  1, 2, 3, 4  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: HRANIDBA KRAVA ZELENOM MASOM

Postaj by baca Iva on 25/8/2008, 16:32

A čim 'rane ve krave?

[You must be registered and logged in to see this image.]

Oko 30 plemenitih krava, svaka vrijedna čak 450.000, borile su se za titulu najljepše na natjecanju Baileys Co Cavana na sajmu u Virginiji.

baca Iva

Broj postova: 184
God: 65
Zanimanje: čekam penziju
Registriran: 13.03.2008
Like 0

http://free-vk.htnet.hr/Baca/

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G. Kovač on 27/8/2008, 12:28

takvu jednu imam u svojoj štali . ali proizvodnja od 40-50 L dnevno ,ako nemaš uvijete i sve ono što takva genetika traži onda doslovno moraš spavat sa njom u štali i pitati je dabi ostala u oroizvodnji
Rolling Eyes

O.P.G. Kovač

Broj postova: 155
Registriran: 16.08.2008
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on 28/8/2008, 10:30

vrhunska genetika koja zahtjeva vrhunsku hranidbu! Wink

abrkili

Broj postova: 1296
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
Like 4

→→→: VIŠE

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by kiwi on 30/3/2009, 00:49

Varenje hrane kod krave je drugacije od ljudi. U zelucu krave zivi fungus koji vari trave i sjeno. Fungus (microglivica) ima ciklus od 24 sata i kad umre svu provarena biomasa ode u crjeva gdje se absorbira. Fungus je jako osjetljiv na hranu jaku secerom sto znaci neki koncentrati tako odabiraj koncentrate sa tvojim veterinarom. Vece kolicina secera ubija fungus i krava crkaje sto mi kazemo nadula se. Od tog stradavaju tovna junad. To je totalno drugi mehanisma naduvanja od ishrane sa lucerkama i trecakinnjom djetelinom gdje plinovi ubijaju kravu zato isto ne hrani krave sa sirovom lucerkom isto. Sto se tice ostale zeleni trava to je u redu. Medjutim ono sto je moj susjed Franz Vatovec jedan satri Slovenac reako a to sam i ovdje na faxu cuo: " Uvijek prvi obrok da bude sjeno".
Isto upitaj veterinara koju kolicinu zelene mase smijes dati zbog mehanickog efekta.

kiwi

Broj postova: 19
Registriran: 23.03.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G.KOVAČ on 31/3/2009, 00:04

kiwi je napisao/la:Varenje hrane kod krave je drugacije od ljudi. U zelucu krave zivi fungus koji vari trave i sjeno. Fungus (microglivica) ima ciklus od 24 sata i kad umre svu provarena biomasa ode u crjeva gdje se absorbira. Fungus je jako osjetljiv na hranu jaku secerom sto znaci neki koncentrati tako odabiraj koncentrate sa tvojim veterinarom. Vece kolicina secera ubija fungus i krava crkaje sto mi kazemo nadula se. Od tog stradavaju tovna junad. To je totalno drugi mehanisma naduvanja od ishrane sa lucerkama i trecakinnjom djetelinom gdje plinovi ubijaju kravu zato isto ne hrani krave sa sirovom lucerkom isto. Sto se tice ostale zeleni trava to je u redu. Medjutim ono sto je moj susjed Franz Vatovec jedan satri Slovenac reako a to sam i ovdje na faxu cuo: " Uvijek prvi obrok da bude sjeno".
Isto upitaj veterinara koju kolicinu zelene mase smijes dati zbog mehanickog efekta.
Eto vidiš zemljak da i mi mladi stočari znamo neke stvari primjeniti onako instiktivno ,pa upravo na takav način kako ti savjetuješ i hranimo svoje krave . Nemamo problema sa nadimanjem niti sa probavom:D

O.P.G.KOVAČ

Broj postova: 895
God: 39
Registriran: 04.10.2008
Like 12

[Vrh] Go down

Postaj by kiwi on 6/4/2009, 00:51

Hi Kovac
Ako mozes ici tako i ako nemas problema, nastavi samo tako. Odatle Novo Zelandski farmeri i imaju profit.
Stalska ishrana je skupa u odnosu na ispasu.
Samo jedna stvar rane trave mogu praviti probleme na prijmer prvi odkosi u 5 mjesecu na to isto pazi.
pozdrav
E

kiwi

Broj postova: 19
Registriran: 23.03.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G. Kovač on 6/4/2009, 15:27

kiwi je napisao/la:Hi Kovac
Ako mozes ici tako i ako nemas problema, nastavi samo tako. Odatle Novo Zelandski farmeri i imaju profit.
Stalska ishrana je skupa u odnosu na ispasu.
Samo jedna stvar rane trave mogu praviti probleme na prijmer prvi odkosi u 5 mjesecu na to isto pazi.
pozdrav
E
OK!zemljak , Very Happy study

O.P.G. Kovač

Broj postova: 155
Registriran: 16.08.2008
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G.KOVAČ on 21/10/2009, 16:50

Još uvijek tuku zelenu masu ! i uspješno se bore sa smanjenom cijenom mljeka Very Happy Ovakvom pogonu nesmije faliti kvalitetne sirovione za proizvodnju . :lol:slikano danas .

O.P.G.KOVAČ

Like 12

[Vrh] Go down

Postaj by Tonxy on 21/10/2009, 17:08

imas zbilja dobro odrzavane krave...reklo bi se i vrhunski!! kako se ponasaju ove holstajnke...koliko daju o danu???

Tonxy

Broj postova: 1075
God: 20
Zanimanje: informatika, programerstvo
Registriran: 10.03.2008
Like 0

http://www.croatiainvestment.info

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G.KOVAČ on 21/10/2009, 19:01

Tonxy je napisao/la:imas zbilja dobro odrzavane krave...reklo bi se i vrhunski!! kako se ponasaju ove holstajnke...koliko daju o danu???
Hvala Tonxy! Very Happy holstajnke su još uvijek prvotelke ,za desetak dana trebaju se teliti po drugi put pa ćemo vidjeti ,inače u prvoj laktaciji im je izmjereno od 22 do 26 L. One su moj vlastiti uzgoj, stigle su iz njemačke u majkama ,kupljene su na jednoj farmi sa mjesec dana starosti .A rekorderka po proizvodnji je ova četvrta s desna ,u trećoj laktaciji je dnevno proizvodila 45L Very Happy

O.P.G.KOVAČ

Like 12

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on 21/10/2009, 21:08

kovaču jesu one još pod onom high-tech nadstresnicom? ono ti je pun pogodak..

jel ta mreza efektivna u zastiti protiv vjetra?ja mislim tako nesto staviti na ovčaru,da nije propuh zimi.

abrkili

Broj postova: 1296
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
Like 4

→→→: VIŠE

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by OG Vacenovski on 21/10/2009, 21:25

branko je napisao/la:stocni grasak mozes silirati i prikolicom naravno ako je s nozevima, mada bi silo kombajn bio bolje rjesenje jer on bolje usitni pa je lakse gazenje mase. posij ga odmah nakon sto skines kukuruz, idealno bi bilo do polovice desetog mjeseca, i to cca 150 kg po hektaru plus cca 35 do 40 kg zitarica, gnojidbu bi trebalo napraviti prije sjetve sa 200 kg npk 15-15-15 i 200 kg 7-20-30. za silazu je najbolji kad pocinje nalijevanje zrna odnosno popunjavanja mahuna bez obzira na stanje zitarica, a za susenje kad je u punoj cvatnji.

mi smo imali stočni grašak i zob,prvi put ove god i to smo u bale omotali.to je dobra hrana za junice,a za krave je to tak....da nekaj žvaču kad se natrpaju silaže i ljulja.mi smo se zeznuli po pitanju omjera,pre malo je bilo graška a previše zobi i ta zob je ispala jako gruba,tak da to krave ostave,slamu.još da je ovaj koji je omatao htio uključiti noževe,bilo bi super.al,dobro,bila je suša i ipak je toga bila masa,budemo znali za dalje.

OG Vacenovski

Broj postova: 128
Registriran: 26.07.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by OG Vacenovski on 21/10/2009, 21:29

baca Iva je napisao/la:A čim 'rane ve krave?

Oko 30 plemenitih krava, svaka vrijedna čak 450.000, borile su se za titulu najljepše na natjecanju Baileys Co Cavana na sajmu u Virginiji.

daj link odkud je ova slikica?

OG Vacenovski

Broj postova: 128
Registriran: 26.07.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G.KOVAČ on 21/10/2009, 22:29

abrkili je napisao/la:kovaču jesu one još pod onom high-tech nadstresnicom? ono ti je pun pogodak..

jel ta mreza efektivna u zastiti protiv vjetra?ja mislim tako nesto staviti na ovčaru,da nije propuh zimi.
Maknuo sam mrežu jer su krenuli jači vjetrovi ,tako da je mogu koristiti i sljedeće godine za velikih vrućina a krave su još uvijek tu samo što nema mreže i slikano je sa druge strane . pa mislim da bih mreža mogla pomoći protiv propuha ,ako ništa bar ublažiti jači propuh .

O.P.G.KOVAČ

Like 12

[Vrh] Go down

Postaj by paor on 21/10/2009, 23:39

kako je lijepo vidjeti ovakve slikice, krave baš uživaju

paor
Admin
Admin