Višnja
Stranica 7 / 13. • Share •
Stranica 7 / 13. •
1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13 
Re: Višnja
Traktorista14 je napisao/la:Bećarino,kako misliš "Nešto je išlo tebi puno bliže, koliko se sjećam prošle berbe."
A za novce,da dio novaca samo dobili u bonovima.Ioako bi više voljeli keš,bolje išta nego ništa.
Jedan dio vašeg uroda višnje nije išao u tvrtku sa kojom radite 8 godina već je prodan u vašoj domicilnoj županiji uz vrlo brzu realizaciju isplate cjelokupnog iznosa.
Skužio? [You must be registered and logged in to see this image.]
Bećarina pusta- Broj postova: 3111
Registriran: 11.03.2008
12
→→→: VIŠE
Donekle!Mislim da jesam!

Traktorista14- Broj postova: 165
Registriran: 10.08.2008
0
A sunca ti pa zamjenio sam te sa jednim tvojim prezimenjakom, a izgleda i suseljaninom. [You must be registered and logged in to see this image.] E svašta.
12
E Bećarino,sad sam i ja shvatio.Zamjenio si me sa mojim prezimenjakom,a i seseljaninom,da!Bilo mi je malo čudno,al sam ja nšta malo mislio pa reko valjda si ti u pravu.I onda sam se sjetio da je moj prezimenjak prošle godine radio sa drugom tvrtkom!

0
[You must be registered and logged in to see this link.]
Kako od ove višnje formirati popravljenu piramidu? Molim za konkretne savjete.
Kako od ove višnje formirati popravljenu piramidu? Molim za konkretne savjete.
Juls- Broj postova: 11
Registriran: 14.10.2009
0
@Juls: Malo je nezgodno to objašnjavati ovako preko ekrana i tipkovnice.
Tri grane koje su najjače i u najboljem rasporedu što se tiče razmaka između njih samih ostavi za donju etažu i prikrati ih na vanjski pup na nekih 40-ak cm od debla. Jednu od najvišljih grana, onu koja ima najuspravniji rast prikrati na 50-ak cm od donje etaže i to ti je to. Jasno ostale poizbacivaj van (odreži ih).
Tri grane koje su najjače i u najboljem rasporedu što se tiče razmaka između njih samih ostavi za donju etažu i prikrati ih na vanjski pup na nekih 40-ak cm od debla. Jednu od najvišljih grana, onu koja ima najuspravniji rast prikrati na 50-ak cm od donje etaže i to ti je to. Jasno ostale poizbacivaj van (odreži ih).
12
Bećarino, pa dobro si ti to meni objasnio, hvala. Nego, nije li to onda etažna piramida? Koji bi trebao biti razmak između te 3 osnovne grane u prvoj etaži?
0
Juls je napisao/la:Bećarino, pa dobro si ti to meni objasnio, hvala. Nego, nije li to onda etažna piramida? Koji bi trebao biti razmak između te 3 osnovne grane u prvoj etaži?
Mogu biti i u istoj visini, mo može biti i odstupanja nekih 10-20 cm. Odvolje ti, nema tu pravila egzaktnog. Bitno da svaka grana ima prostora za rast i da jedna drugoj nisu konkurencija.
12
Bijah u voćnjaku i vidim da će biti materijala i za drugu etažu, na kojoj cca udaljenosti od prve ide druga etaža te na koju gustoću idu sekundarne grane na primarnoj? Thx unaprijed.
0
Juls je napisao/la:Bijah u voćnjaku i vidim da će biti materijala i za drugu etažu, na kojoj cca udaljenosti od prve ide druga etaža te na koju gustoću idu sekundarne grane na primarnoj? Thx unaprijed.
Razmak između etaža ide okvirno oko 50-60 cm. To ovisi o više faktora (bujnost sadnice, porast, način daljnje rezidbe...). Kod sebe u voćnjaku na primarnoj grani (dužine oko 40-ak cm, manje više) ostavljam po tri grane od kojih će srednja (na vanjskom pupu) biti za iduću etažu, dok dvije idu bočno.
12
Bećarino, a da postaviš par fotkica iz svog voćnjaka da vidim kako to zgledi?
0
Juls je napisao/la:Bećarino, a da postaviš par fotkica iz svog voćnjaka da vidim kako to zgledi?
Nemožeš to vidjeti jer je kod mene uzgojni oblik vaza.
Dvije slike iz mog voćnjaka možeš vidjeti ovdje.
[You must be registered and logged in to see this link.]
12
Traktorista14 je napisao/la:
A što se tiče proizvodnje od mene je to ovako.
Imam 6 hektara višanja(odnosno 5 jer smo dio počupali,ali na jesen tu dolaze nove višnje.)
Zasto ste vadili 1hektar visanja?
Vec sam na par mijesta cuo kako je netko sadio i onda je vadio,a razlog je bio "nisu valjale sadnice"....e sada zanima me zasto nisu valjale,odnosno u cemu je tocno bio problem?
Glavni razlog čupanja je jako mali urod(to je neka Mađarska sorta).Te sadnice koje smo čupali posadili smo u isto vrijeme sa sadnicama sorte oblačinska.Oblačinske su davale po stablu oko 25-30 kg,a ove nisu dale niti 5 kg,a posađene su u isto vrijeme,zaljevane su kao i ostale višnje,na njima je vršena zaštita kao i na ostalim,orezivanje,sve je bilo isto kao i na drugim višnjama,ali jednostavno uvjek je bilo isto.Red tih višanja koje smo počupali na izgled je bio super,stvarno su ljepo izgledale,ali nije bilo roda.Išle su previše u visinu,jako puno zelene mase,jednostavno kao da su neke divlje.
Sadnica je izgledala uredu,sve je na početku izgledalo ok.
Sadnica je izgledala uredu,sve je na početku izgledalo ok.

0
A to bi onda bio problem plemke koja je kalemita ili?
Tj ta sorta je losa ?
Tj ta sorta je losa ?
1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13 
Stranica 7 / 13.