ULJANA REPICA 2008/2009
Stranica 1 / 20. • Share •
Stranica 1 / 20. • 1, 2, 3 ... 10 ... 20 
ULJANA REPICA 2008/2009
evo da otvorim novu temu, kako se repica ove godine pokazala kao prilicno isplativa i ja cu ove god u sjetvu oko 20-ak ha, za probu....
prvi put sijem pa da cujem, tko ima iskustva, sva iskustva su dobrodosla....
znaci za pocetak kakve ste prinose ostvarivali do sada, koje sorte/hibridi su najbolji, idete li s osnovnom gnojidbom i koliko, i prskate li protiv korova odmah poslije sjetve ili kasnije???
da cujem...
kod nas svi kazu triangle, a koliko ja znam on je dosta star, sigurno danas ima i boljih hibrida pioneer ili neki drugi....
prvi put sijem pa da cujem, tko ima iskustva, sva iskustva su dobrodosla....
znaci za pocetak kakve ste prinose ostvarivali do sada, koje sorte/hibridi su najbolji, idete li s osnovnom gnojidbom i koliko, i prskate li protiv korova odmah poslije sjetve ili kasnije???
da cujem...
kod nas svi kazu triangle, a koliko ja znam on je dosta star, sigurno danas ima i boljih hibrida pioneer ili neki drugi....

JOSIP FERGUSON- Broj postova: 1237
God: 30
Registriran: 10.03.2008
16
→→→: VIŠE
Re: ULJANA REPICA 2008/2009
oranje za repicu poslje prolaska podrivaća

iza njih odmah ide i tanjuranje

iza njih odmah ide i tanjuranje

Gost- Gost
Vidim da plugovi imaju nož za podsjecanje zida brazde na zadnjoj brazdi. Reci mi kako to funkcionira, pogotovo kod dubokog oranja? Jel se dogodi da se nož savije zbog tvrdog tla recimo, jel se vidi trag traktorskog točka kad se dublje ore?
Bećarina pusta- Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
20
Oni samo grebu , nije to oranje ... stari đoniji vleku te plugiće sa osam brazdi bolje 

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
pingo je napisao/la:Oni samo grebu , nije to oranje ... stari đoniji vleku te plugiće sa osam brazdi bolje
ovako pingo budi spreman da dođeš do mene najesen da vidiš i provozaš se u jednom od tih fendt-ova kada budu orali zimsku brazdu i još ako bude malo vlažnija i da se uvjeriš sam u moje priče
Gost- Gost
Meni ova slika govori sve ... stavi bilo kojeg od tih đonija ispred toga Lemkena pa se javi sa dojmovima 

1
New Holland obilazi zelene kante u brazdi. Gutaju njegovu prašinu.

20
io bi meni dobar i đoni i fendt i new holland,ali najrađe fenda! da vas tek ako pitam koliko košta ovaj lemken plug!?
pingo sada je sve ok kada su relativno dobri uvjeti za oranje,ali dođi i vidi kada je malo vlažnije kako se ti isti traktori ponašaje u oranju i koliko tada brazdi vuku,Nemožeš ovdje sada usporediti ,, stare,, Jd koji su neki i prebacili dva puta generalku od 220ks da vuku 8br plug.Čista ludost.Oni još uvjek u svim uvjetima rade sa 4ili 5 br plugom
Gost- Gost
zvona je napisao/la:pingo sada je sve ok kada su relativno dobri uvjeti za oranje,ali dođi i vidi kada je malo vlažnije kako se ti isti traktori ponašaje u oranju i koliko tada brazdi vuku,Nemožeš ovdje sada usporediti ,, stare,, Jd koji su neki i prebacili dva puta generalku od 220ks da vuku 8br plug.Čista ludost.Oni još uvjek u svim uvjetima rade sa 4ili 5 br plugom
I koji je onda bolji ?
Onaj što uvijek radi sa 4 ili 5 brazdi ili onaj koji po blatu radi sa 4 ili 5 a po suhom sa 8

1
pingo je napisao/la:zvona je napisao/la:pingo sada je sve ok kada su relativno dobri uvjeti za oranje,ali dođi i vidi kada je malo vlažnije kako se ti isti traktori ponašaje u oranju i koliko tada brazdi vuku,Nemožeš ovdje sada usporediti ,, stare,, Jd koji su neki i prebacili dva puta generalku od 220ks da vuku 8br plug.Čista ludost.Oni još uvjek u svim uvjetima rade sa 4ili 5 br plugom
I koji je onda bolji ?
Onaj što uvijek radi sa 4 ili 5 brazdi ili onaj koji po blatu radi sa 4 ili 5 a po suhom sa 8
Ja sam jesenas vidio di taj Fendolino u blatu neide ni sa 4 brazde. Zapo u blato ako lažem.
20
zvona dobre fotke Fendt je Fendt
vujo- Broj postova: 106
God: 41
Registriran: 01.05.2008
0
Bećarina pusta je napisao/la:pingo je napisao/la:zvona je napisao/la:pingo sada je sve ok kada su relativno dobri uvjeti za oranje,ali dođi i vidi kada je malo vlažnije kako se ti isti traktori ponašaje u oranju i koliko tada brazdi vuku,Nemožeš ovdje sada usporediti ,, stare,, Jd koji su neki i prebacili dva puta generalku od 220ks da vuku 8br plug.Čista ludost.Oni još uvjek u svim uvjetima rade sa 4ili 5 br plugom
I koji je onda bolji ?
Ja sam jesenas vidio di taj Fendolino u blatu neide ni sa 4 brazde. Zapo u blato ako lažem.
Ja sam se jesenas vozio u 930ci koja se igrala s Regentovim plugom 5 brazdi (nisu imali veci plug na kombinatu gdje je vrsena prezentacija, to je najveci sto njivode 8000 JDovi vuku) u blatu. Bio je jednini traktor koji je orao tih dana na polju.
Svi JDovi s Zita su stajali u garazi, prijatelj je tu noc zapao s 4955 do osovina, drugi je napravio probu oranja par hektara s NHom od 260ks i kad je shvatio da je potrosio pola rezervoara ubrzo odustao i parkirao ga u garazu. Potrosnja Fendica je se kretala oko 17L/ha.
Moja procjena da je u tim uvjetima mogao sigurno orati s 6, vrlo vjerojatno i 7 brazdi.
Lokacija pothvata: Čepin kod Osijeka.

Thor- Broj postova: 548
God: 29
Registriran: 13.08.2008
0
Stranica 1 / 20. • 1, 2, 3 ... 10 ... 20 
Similar topics» ULJANA REPICA 2008/2009
» uljana repica
» Sjetva uljane repice 2009/2010
» Sjetva uljane repice 2010/2011
» Sjetva uljane repice 2011/2012
» uljana repica