Podrivanje zamjena oranju
Stranica 7 / 32. • Share •
Stranica 7 / 32. •
1 ... 6, 7, 8 ... 19 ... 32 
Re: Podrivanje zamjena oranju
Mr. zanimljivo. Kod mene je podrivao JD 200 ks sa tri radna tijela na 55-65 cm, išao je oko 5-6 km/h i sukao je oko 50 l/h. A probali su dvojica poznatih , jedan sa Fendtom, a drugi sa MF, vući podrivač sa dva radna tijela i nisu mogli raditi na toj dubini. 

Bećarina pusta- Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
20
→→→: VIŠE
Bećarino kod vas je dosta teža zemlja, ali i kod mene je bilo čupavo bilo je njiva na kojim podrivač jednostavno nije htio u zemlju dublje od 35-40 cm. Njive koje sam podrivao nisu nikada porane dublje od 25cm, a nikada nisu ni podrivane. Uglavnom što se tiče potrošnje zadovoljan sam. Sad jel u pitanju driver ili mašina nebih ti znao reći

Mr. Nustemburg- Admin

- Broj postova: 814
Registriran: 09.03.2008
4
ur45- Broj postova: 1290
God: 18
Registriran: 17.01.2009
-7
super ide to tebi...
sutra ja idem glet bratiča kak podriva sa renaultom 155ks i mojim podrivačom pa poslikam i stavim video....
sutra ja idem glet bratiča kak podriva sa renaultom 155ks i mojim podrivačom pa poslikam i stavim video....

Matija case 5140- Broj postova: 765
Zanimanje: Svinjogojac
Registriran: 18.01.2009
7
to nije podrivanje....

zrine89- Admin

- Broj postova: 3677
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
48
→→→: O SEBI
belarus892 je napisao/la:to nije podrivanje....
slazem se. kod mene to zovu gruberanje, gruber u akciji. podrivanje je ono sto su radili na prosloj stranici Mr.Nuste i Krešo.
Ja sam lani podrivao, poslije repe, posijao pšenicu, sad orem to isto i mogu vam reci da ide nekako teže nego da je stalno bilo orano. No nigdje mi nije stajala voda, pšenica nigdje legla, nema dolje tabana pluga više. Bit ce to dobro nakon oranja.

tomo_MF- Broj postova: 1156
Registriran: 03.06.2009
5
Evo malo slika od prošloga tjedna,podrivanje table na kojoj je bila pšenica a najvjerovatnije će se sijati repica(ako padne bar 30 mm kiše do 10.09.)Išlo je dosta dobro osim na uvratini gdje su kamioni ugazili put,tu sam morao ići lagano 2 brzinom inače popucaše sigurnosni vijci na radnim tijelima.Odmah smo tanjurali dva traga dok ima imalo vlage u tlu.Valjda će do sjetve sunce i kiša dovršiti posao.Tabla je 27 ha ,radili smo 2,5 dana i spizdili 1000l goriva.

jd4755- Broj postova: 1452
God: 47
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
10
1000 litara goriva nije puno za poslove koje si napravio u samol dva i pol dana . Mislim da bi meni trebalo više vremena a slična količina dizela . Kako ti traktor podriva ... bilo je poprilično toplo ?

pingo- Broj postova: 4920
1
Ne grije se ništa ,tu i tamo metlicom ometem maske oko hladnjaka i sve u normali.Malo je rx170 bilo knap u prvom tragu ali išao je 4 sporom i nema grijanja.U jd sam sam friško pripunio plin u klimi pa je milina za raditi a u rx je koma,ni dva ventilatora ne poboljšavaju stvar.

10
Jd kojom dubinom i kolko km/h si išao? Koliko nafte trošiš po ha na podrivanje samo? Jel to Pegoraro Minidrag ili Megadrag?
majs- Broj postova: 626
Registriran: 28.08.2008
7
Radilo se na 50 cm dubine,brzina 4-4,5 km/h,mogao bi traktor i brže ali pucaju sigurnosni vijci kao ludi.To je pegoraro megadrag.Potrošnja goriva je manja nego u oranju i kreće se cca 20-30 l/ha ovisno o zemlji.Na mjestima gdje imam lakše zemlje traktor ne osjeti da ima išta iza sebe ali kada naiđe na trag kamiona stenje i mora se ići sporije da ne bi nešto polomio.

10
ursus4514 je napisao/la:
...dobro zeznio sam se to je grubiranje i tata mi je to reko ali moj kolega sada ide orat 3br okretac lemken i ursus 1614 40litara po jutru dere ga do grede i traktor se pregrijo osle karike i sve to mi sa 40 litara smo stukli 6,5 jutara na 20cm ali ne na ovom videu njiva na kojom sam radio kombajnom i sjeckom iza i komsija do mene zapali slamu....i uvati to moje do temelja uzgorilo i njiva je kraj šume i šuma uvatila tako da tamo to grubiranje nabolje izgleda i bilo je vise vlage....i tamo je bas fino a vamo nece gruber u zemlju!!!!!
ur45- Broj postova: 1290
Registriran: 17.01.2009
-7
evo ja jučer podrivao uslužno zadnju zemlju...išlo je super dosta tvrda zemlja...radna brzina 5-6km/h,dubina 50-55cm

na toj se slici vidi kako se zemlja diže

na toj se slici vidi kako se zemlja diže

7
Stvarno zavidna brzina a i dubina . Znam za jedan crveni traktor od 200 KS koji je dušu ispustio na podrivaču sa dva radna tijela
Zašto ti video nema zvuk ?
Zašto ti video nema zvuk ?

pingo- Broj postova: 4920
1
fotoaparat nema opciju da i zvuk snima...kolko para daš za foto toliko imaš i muzike...
mora da case vuče....
mora da case vuče....

7
Stranica 7 / 32. •
1 ... 6, 7, 8 ... 19 ... 32 
Similar topics» Podrivanje zamjena oranju
» valjak
» Podrivanje po strnjaku ili po oranju+tanjuranju ?
» Ovako se uživa u oranju!
» Crossing over
» valjak
» Podrivanje po strnjaku ili po oranju+tanjuranju ?
» Ovako se uživa u oranju!
» Crossing over
Stranica 7 / 32.