Podrivanje zamjena oranju
Stranica 20 / 32. • Share •
Stranica 20 / 32. •
1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 26 ... 32 
Re: Podrivanje zamjena oranju
Evo cijene sa Novosadskog sajma, taj Sekra prodaje

SteveO- Broj postova: 622
Registriran: 28.08.2009
5
To nije Sekrin Steveo nego agromerkur Ada to je onaj link što sam stavio,a isti je kao ovaj iz Sekre samo jeftiniji a ima i na youtubu jedan video iz podrivanja takvim podrivačem.
http://www.youtube.com/watch?v=cnKxvqo4mo4
Jedino što mi se nesviđa je taj valjak ali sam ih ja pitao mogu da naprave valjak po želji.
http://www.youtube.com/watch?v=cnKxvqo4mo4
Jedino što mi se nesviđa je taj valjak ali sam ih ja pitao mogu da naprave valjak po želji.

Tošo- Broj postova: 493
God: 32
Zanimanje: Poljoprivrednik
Registriran: 19.01.2010
3
→→→: VIŠE
Znam da ovog pravi Agromerkur ali ja kad sam njih zvao oni su rekli da je Sekra njihov zastupnik u Hr i ja sam ovaj podrivac vidio u Sekri. A iste boje i proizvodjaca sam u Sekri uzeo spartac, oni prodaju tu marku.

5
Nisam video kod njih ni jedan njihov stroj pa tako da nisam znao ali sam video taj crveni podrivač isti kao kod zelenka (bio prije jedno dva meseva i baš ih pitao za taj podrivač i cena je bila nešto malo manje od 14000 kn sa pdv-om,a kad sam ih pitao za valjke rekli mi da ne nabavljaju sa valjcima samo takav).

Tošo- Broj postova: 493
God: 32
Zanimanje: Poljoprivrednik
Registriran: 19.01.2010
3
Prodaje Sekra i ovo i od Majevice sto ima.

5
Dali bi bilo isplativo posijati pšenicu na tlo koje je pripremano podrivačem, znači bez oranja. Tj. podrivanje, tanjuranje, rotodrljaća+sijačica. Dali netko radi ovakvim sistemom ili sličnim i kako se pokazalo u praksi. Ili mi je oranje neizbježno?

tomi93- Broj postova: 1026
God: 19
Zanimanje: poljoprivrednik-študent
Registriran: 28.02.2011
11
Mislim da je tako radio jd4755 ako se ne varam.

Antonio_JD- Broj postova: 1397
Registriran: 20.12.2009
10
Antonio_JD je napisao/la:Mislim da je tako radio jd4755 ako se ne varam.
Ja sam tako radio na dreniranim tablama i bude bolje nego da je orano u jesen pošto mi kad oremo u jesen pred sjetvu nema šanse kvalitetno pripremiti,na ovaj način priprema bude bolja a voda ne leži na njivi,odnosno spustimo ju u dublje slojeve.Oranjem tlo činimo rastresitijim ali uništavamo mikrorganizme i na taj način ga činimo "mrtvim".U svijetu se sve više tlo obrađuje bez prekretanja.Da ne pričam koliko su troškovi obrade manji a u našem slučaju priprema je bolja bez oranja.
EDIT.glavna funkcija podrivanja je omogućiti silazni ali isto tako i uzlazni tok vode što se u ovim sušnim danima itekako primjećuje.

jd4755- Broj postova: 1452
God: 47
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
10
JD4755 ja sam preklani išao podrivat repište i odma sijo po tome
znaš koja je razlika bila u proljeće? imao sam tri puta više miševa nego gdje sam oro.
znaš koja je razlika bila u proljeće? imao sam tri puta više miševa nego gdje sam oro.

Landpower165tdi- Broj postova: 1539
God: 25
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 01.01.2011
15
Landpower165tdi je napisao/la:JD4755 ja sam preklani išao podrivat repište i odma sijo po tome
Nisi ih trovao na vrijeme pa su se namnožili.

10
Bemti neradi mi google prijevod..pa neznam što je tu sada 5140 eura samo podrivać ili komplet ovaj stroj mi se čini prejeftin za komplet ili
http://www.traktorpool.com.hr/hr/details/Podrivač/Meyer-Landmaschinen-GmbH-Untergrundhaken-/1401352/
Ali jako zanimljiva kombinacija ,a pogotovo ova tvz kratka tanjurača ,sviđa mi se ta kombinacija opružnih držaća diskova to je odlično kod kopiranja terena a i sama vibracija dobro odrađuje posao...
Ovaku kombinaciju da mi je kupiti niko sretniji nebi bio mislim da bi za strnjak i sojište dušu dalo priprema u jednom prohodu,poslje kombinacija RD+S i posao gotov u dva prohoda...zanimljivo...
http://www.traktorpool.com.hr/hr/details/Podrivač/Meyer-Landmaschinen-GmbH-Untergrundhaken-/1401352/
Ali jako zanimljiva kombinacija ,a pogotovo ova tvz kratka tanjurača ,sviđa mi se ta kombinacija opružnih držaća diskova to je odlično kod kopiranja terena a i sama vibracija dobro odrađuje posao...
Ovaku kombinaciju da mi je kupiti niko sretniji nebi bio mislim da bi za strnjak i sojište dušu dalo priprema u jednom prohodu,poslje kombinacija RD+S i posao gotov u dva prohoda...zanimljivo...
pege25- Broj postova: 3397
God: 38
Zanimanje: Farmer JD
Registriran: 18.09.2010
62
pege25 je napisao/la:Bemti neradi mi google prijevod..pa neznam što je tu sada 5140 eura samo podrivać ili komplet ovaj stroj mi se čini prejeftin za komplet ili![]()
Ovaku kombinaciju da mi je kupiti niko sretniji nebi bio mislim da bi za strnjak i sojište dušu dalo priprema u jednom prohodu,poslje kombinacija R+S i posao gotov u dva prohoda...zanimljivo...
Samo podrivač i paralelogram za kačenje kratke tanjurače koštaju te pare,ne znam baš kako bi to radilo ,podrivač ne dozvoljava veliku brzinu a kratka tanjurača traži veću brzinu.Sad ili plitko i brzo podrivati ili ići sporije a dublje a tanjuri kako naprave da naprave.

10
kako se nisu namnožili gdje je orano?

Landpower165tdi- Broj postova: 1539
God: 25
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 01.01.2011
15
Pazi to sam i mislio ići jedno podrivačem cca 25 cm da malo razrahli tlo i mogao bi ići dovoljno brzo da tanjurača odradi svoj posao...a recimo baš ako čovjek hoće možeš prvo ići s podrivaćem dublje ..znači možeš istog koristiti u više varijanti ...kao sam podrivač i kao ovaku kombinaciju..
pege25- Broj postova: 3397
God: 38
Zanimanje: Farmer JD
Registriran: 18.09.2010
62
Onda ti podrivač ne vrijedi jer tako duboko ideš i sa plugom.

Antonio_JD- Broj postova: 1397
Registriran: 20.12.2009
10
Stranica 20 / 32. •
1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 26 ... 32 
Similar topics» Podrivanje zamjena oranju
» valjak
» Podrivanje po strnjaku ili po oranju+tanjuranju ?
» Ovako se uživa u oranju!
» Crossing over
» valjak
» Podrivanje po strnjaku ili po oranju+tanjuranju ?
» Ovako se uživa u oranju!
» Crossing over
Stranica 20 / 32.