Podrivanje zamjena oranju
Stranica 2 / 29. • Share •
Stranica 2 / 29. •
1, 2, 3 ... 15 ... 29 
Re: Podrivanje zamjena oranju
Zanimljivo. A jel taj stroj isto ko i ovo gore kaj pričamo? Taj sa hrt-a isto rješava vodu da ne ostaje stajat ili ne?
Baš mi se nije svidio kraj jer kod mene su sve parcele pod vodom i zemlja je jako teška. Ja uzimam masseya od 150KS i sad sam se zapalio i za ovo ali ima još 100 pitanja. Npr. jel se može sa tim ić na kukuruzinje ili tu ipak treba orat?
Baš mi se nije svidio kraj jer kod mene su sve parcele pod vodom i zemlja je jako teška. Ja uzimam masseya od 150KS i sad sam se zapalio i za ovo ali ima još 100 pitanja. Npr. jel se može sa tim ić na kukuruzinje ili tu ipak treba orat?
marecone- Broj postova: 67
God: 33
Zanimanje: Ratarstvo, konjogojstvo
Registriran: 05.06.2008
0
Ne taj stroj koji je prikazan na Plodovima zemlje naziva se jednostavnije gruber i on ide u zemlju nekih 25cm+-. I on nemože da zamjeni podrivač koji ulazi i preko 60cm u tlo. Na kukuruz ako je istarupiran vjerojatno može.Za riješavanje vode upotrjebi isto što i član jd4755 imaš njegovo iskustvo sa istom takvom zemljom i on je to uspio riješiti.
Gost- Gost
Mislim da podrivanje svake godine zaredom na istoj tabli nema smisla, osim ako je zemlja izuzetno bila zbijena (mokra jesen/berba kukuruza). Podrivati isključivo kada je suho, a one godine kada se ne podriva ići sa gruberom koji radi na istom principu kao podrivač samo na manjoj dubini (još se smanjuje potrošnja/povećava učinak) a trebalo bi mu dodati diskove koji sjeku organsku masu pa se nebi štopao čak ni u kukuruzovini (mulch tiller). Pustio bi vam jedan filmić, ali web'n walk ne dopušta takve luksuze. Inače kako ide 4755 sa sedam radnih tijela? Radio sam sa pegoraro podrivačem sa 5 radnih tijela i išlo je, ali nisam imao osječaj da je imao puno 'lufta u auspuhu. Kojom brzinom ideš (jeli 8. gdje je največa vučna snaga) ili manja?

Fidelito- Broj postova: 2555
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
21
radio sam 5-tom i 6-tom gdje je lakša zemlja.To je 4-5 km/h.Išlo bi možda i malo brže ali nisam htio silovati.

jd4755- Broj postova: 1390
God: 47
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
8
Koliko se ja sjećam, išao sam negdje sa 8. (možda 9.) sa 5 radnih tijela, ali to je jedina operacija gdje sam stavljao sve prednje utege. S obzirom da kod mene ima i uzbrdica 5 radnih tijela je izbor. Veći zahvat kompenziram većom radnom brzinom i učinak bi trebao biti tu negdje. Inače sa 4-brazdnim plugom orem sa pola prednjih utega, a sa rotodrljačom bez prednjih utega. Kada smo kod utega trebalo bi pokrenuti thred utezi& pumpanje guma jer iz prakse vidim da tu većini korisnika ništa nije jasno. Mnogi ljudi se voze po cesti sa tonskim prednjim utezima i vuku prikolicu iza sebe, ili rade sa rotodrljačom sa maksimalnim balastom (kako je traktor isporučen), PA SE ONDA TUŽE DA IM TRAKTORI PUNO TROŠE.

Fidelito- Broj postova: 2555
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
21

evo podrivac od mojeg prijatelja...jbg..nemam ga u radu kako radi gruber..

zrine89- Admin

- Broj postova: 3509
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
40
→→→: O SEBI

Evo toga istog podrivača u radu
antonio- Broj postova: 128
God: 32
Registriran: 22.04.2008
1
ispravi me ako grijesi...zar podrivac nebi trebao uzdignuti zemlju?

zrine89- Admin

- Broj postova: 3509
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
40
→→→: O SEBI
Uuuuu brzina od svega 2.7 km/h
Dobro pa nisi išao sa Fendt-om jer za njega bi to bilo nemoguća misija
Dobro pa nisi išao sa Fendt-om jer za njega bi to bilo nemoguća misija

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
Pingo išao sam i malo brže do nekih 3,9km ali dalje več pati.Zrine pa ovo i je napravljeno da iza sebe odmah i to malo usitni u biti sve ostalo je isto. Samošto je vizualno dosta drugačije
Gost- Gost
Ako kupujete agroglas unutra vam je bila neka strojčina " podrivač + tanjurač+ sijačica" tako da u jednom potezu odradi sve. Samo je jedna sitnica u pitanju a to je traktor snage preko 150 KS
belarus892 je napisao/la:ispravi me ako grijesi...zar podrivac nebi trebao uzdignuti zemlju?
Vrlo malo. On sluzi za vertikalno prosjecanje tla.

Thor- Broj postova: 548
God: 28
Registriran: 13.08.2008
0
Stranica 2 / 29. •
1, 2, 3 ... 15 ... 29 
Similar topics» Podrivanje zamjena oranju
» valjak
» Podrivanje po strnjaku ili po oranju+tanjuranju ?
» Ovako se uživa u oranju!
» Crossing over
» valjak
» Podrivanje po strnjaku ili po oranju+tanjuranju ?
» Ovako se uživa u oranju!
» Crossing over
Stranica 2 / 29.