Cijena kukuruza

Stranica 9 / 15. Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Cijena kukuruza

Postaj by O.P.G. Kovač on 7/1/2009, 14:38

Smiljan je napisao/la:Da, pogodio si bit problema. Sa jedne strane razvoj (ukljucivo i snovi) a s druge sistem kojega je tesko razumjeti ..... Ja nerjetko mislim da je sistem podesen tako da odgovara odredjenim grupacijama, a onda opet si mislim da sistem uopce nije podesen nego se ponasa po slucajnom uzorku (kao cestice koji su u materiji i lupaju jedna o drugu kako im padne na pamet, nekad se cesce i jace sudaraju, nekad rijedje i slabije)
Ako smijem kao stočar dodati svoje mišljenje ,danas je sve podređeno znanosti ,kao što je to i smiljan rekao i usporedio sa materiom , današnje društvo ide u razvoj skupa sa znanošću i ne ostavlja puno prostora inprovizaciji kao nekad .Tako je i poljoprivreda došla na red ,i sve to dolazi iz centra moći a to je Amerika ona ne poznaje stagniranje u bilo kojem segmentu nego samo razvoj i to sa planom u naredni 40 do 50 godina . Rolling Eyes

O.P.G. Kovač

Broj postova: 155
Registriran: 16.08.2008
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on 7/1/2009, 15:15

O.P.G. Kovač je napisao/la:
Smiljan je napisao/la:Da, pogodio si bit problema. Sa jedne strane razvoj (ukljucivo i snovi) a s druge sistem kojega je tesko razumjeti ..... Ja nerjetko mislim da je sistem podesen tako da odgovara odredjenim grupacijama, a onda opet si mislim da sistem uopce nije podesen nego se ponasa po slucajnom uzorku (kao cestice koji su u materiji i lupaju jedna o drugu kako im padne na pamet, nekad se cesce i jace sudaraju, nekad rijedje i slabije)
Ako smijem kao stočar dodati svoje mišljenje ,danas je sve podređeno znanosti ,kao što je to i smiljan rekao i usporedio sa materiom , današnje društvo ide u razvoj skupa sa znanošću i ne ostavlja puno prostora inprovizaciji kao nekad .Tako je i poljoprivreda došla na red ,i sve to dolazi iz centra moći a to je Amerika ona ne poznaje stagniranje u bilo kojem segmentu nego samo razvoj i to sa planom u naredni 40 do 50 godina . Rolling Eyes

Vlastiti razvoj po cijenu stagniranja cijelog svijeta, ukljucivo i vlastite gradjane

Smiljan

Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
Like 2

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by paor on 7/1/2009, 16:47

U Americi tko je 1945. imao 30 jutara zemlje, sad im 3000. Kako premostiti taj povijesni jaz koji nas je strefio. A jaz nije samo materijalni.
Uskoro očekujem povrat nešto zemlje oduzete mojima 1956.. Pošto mi je izabrana njiva površinom nešto veća od pripadajućeg prava, ponuđeno mi je da razliku otkupim kešom u roku 30 dana. A koliko sam ja to čekao, kolika je izgubljena dobit...Poticajima mažemo oči bez stvarne volje da uvedemo poredak pravednosti i prava. Krinka globalizacije i otvorenog tržišta je samo maska za bogaćenje odabrane elite, i dalje na račun seljaka.
Cijena kukuruza se sve više nivelira prema prekooceanskim cijenama. A što će biti kad uskoro istok (Ukrajina, Rusija, Rumunjska) pogura sa novim kontigentima poljoprivrednih proizvoda. Uvijek će biti sranja u zemlji radnika i seljaka...

Imamo demokraciju al’ nemamo za pivo

paor
Admin
Admin

Broj postova: 2829
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
Like 36

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G. Kovač on 7/1/2009, 17:16

paor je napisao/la:U Americi tko je 1945. imao 30 jutara zemlje, sad im 3000. Kako premostiti taj povijesni jaz koji nas je strefio. A jaz nije samo materijalni.
Uskoro očekujem povrat nešto zemlje oduzete mojima 1956.. Pošto mi je izabrana njiva površinom nešto veća od pripadajućeg prava, ponuđeno mi je da razliku otkupim kešom u roku 30 dana. A koliko sam ja to čekao, kolika je izgubljena dobit...Poticajima mažemo oči bez stvarne volje da uvedemo poredak pravednosti i prava. Krinka globalizacije i otvorenog tržišta je samo maska za bogaćenje odabrane elite, i dalje na račun seljaka.
Cijena kukuruza se sve više nivelira prema prekooceanskim cijenama. A što će biti kad uskoro istok (Ukrajina, Rusija, Rumunjska) pogura sa novim kontigentima poljoprivrednih proizvoda. Uvijek će biti sranja u zemlji radnika i seljaka...

Imamo demokraciju al’ nemamo za pivo
A što ako kinezi krenu sa proizvodnjom za izvoz ,kukuruze ,mljeka , kao što rade sa igračkama dismo onda. scratch

O.P.G. Kovač

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on 8/1/2009, 11:25

Nemas brige Smile biti cemo na istom mjesto gdje i sada Wink u ku.....

Svatko u svojoj kuci, ako je ne izgubi u medjuvremenu

Smiljan

Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G. Kovač on 8/1/2009, 16:13

Smiljan je napisao/la:Nemas brige Smile biti cemo na istom mjesto gdje i sada Wink u ku.....

Svatko u svojoj kuci, ako je ne izgubi u medjuvremenu
Bravo . affraid affraid Smiljane majstore.

O.P.G. Kovač

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 8/1/2009, 16:17

Inače dečki, ako kukuruz u kini dobro rodi onda je kina jedan od vodećih izvoznika kukuruza. Ni ja to nisam znao do prije neki dan. Kineze očito muči što i ruse- slaba agrotehnika pa im proizvodnja jako varira.

Fidelito

Broj postova: 2550
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 21

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 8/1/2009, 17:42

Nego sa kojim vi očekivanjima idete u ovogodišnju sjetvu kukuruza ?

Malo sam računao ... ako bi se do jeseni zadržala ova niska cijena kukuruza ne vidim se u pozitivi na kraju Neutral Stvar je u skupom mineralnom gnojivu koje mi je za prošlogodišnju sjetvu bilo duplo jeftinije nego sada . Recimo min. 800 kg min. gnojiva koje je potrebno potrošiti na jednom hektaru je skuplje od vagona zrna kukuruza koje taj hektar daje u nekom prosjeku ?

pingo

Broj postova: 4920
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G. Kovač on 8/1/2009, 18:12

pingo je napisao/la:Nego sa kojim vi očekivanjima idete u ovogodišnju sjetvu kukuruza ?

Malo sam računao ... ako bi se do jeseni zadržala ova niska cijena kukuruza ne vidim se u pozitivi na kraju Neutral Stvar je u skupom mineralnom gnojivu koje mi je za prošlogodišnju sjetvu bilo duplo jeftinije nego sada . Recimo min. 800 kg min. gnojiva koje je potrebno potrošiti na jednom hektaru je skuplje od vagona zrna kukuruza koje taj hektar daje u nekom prosjeku ?
Ma slušaj Pingo iz toga proizlazi da se sad trenutno kako stvari stoje sa umjetnim gnoivom isplati samo extezivna proizvodnja ,kako u ratarskoj proizvodnji tako i u stočarskoj , možda griješim ali mislimda je tako . Rolling Eyes

O.P.G. Kovač

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by jd4755 on 8/1/2009, 18:24

A to je samo gnojivo ,gdje je zaštita,troškovi obrade,kombajniranje.Ako gnojivo ne pojeftini sumnjam da ću sijati kukuruze a smanjena gnojidba povlači manji prinos.Mi nemamo prostora za kiks jer samo puna agrotehnika i maks. prinos nosi nekakav prihod.

jd4755

Broj postova: 1390
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
Like 8

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G. Kovač on 8/1/2009, 19:15

jd4755 je napisao/la:A to je samo gnojivo ,gdje je zaštita,troškovi obrade,kombajniranje.Ako gnojivo ne pojeftini sumnjam da ću sijati kukuruze a smanjena gnojidba povlači manji prinos.Mi nemamo prostora za kiks jer samo puna agrotehnika i maks. prinos nosi nekakav prihod.
Pa sve mi to onda vuče na potrebu uvođenja GMO -a, da bih se našla nekakva računica u proizvodnji hrane . i mislim da je aktualno stanje i podređeno upravo tome Evil or Very Mad

O.P.G. Kovač

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by mladen on 25/1/2009, 23:50

kakvo je stanje sa cjenom kukuruza sada, prodajel ko sta, imal ko nagovjestaja da ce cjena rast

mladen

Broj postova: 574
God: 27
Registriran: 19.03.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by zeko on 27/1/2009, 14:41

Pa sve mi to onda vuče na potrebu uvođenja GMO -a, da bih se našla nekakva računica u proizvodnji hrane . i mislim da je aktualno stanje i podređeno upravo tome Evil or Very Mad

netreba povećavat količine kukuruza jer ga na tržištu ima viška zbog toga je cijena ovakva.....
a za ovogodišnju sjetvu tko zna znate kak je kod nas jedne godine izgubiš nagodinu zaradiš sad kak će bit sa kukuruzom tko zna....
Ja sve lošije zemlje sijem kukuruz već 5g za redom tak ću i ove godine pa kak bude....

zeko

Broj postova: 427
God: 23
Registriran: 12.01.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by paor on 27/1/2009, 19:52

ja vjerujem da će cijena kukuruza početi rasti...

paor
Admin
Admin

Broj postova: 2829
Zanimanje: poljoprivrednik
Like 36

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/

[Vrh] Go down

Postaj by kreso on 27/1/2009, 20:00

kolikoa je cijena kukuruza uopće , kod vas?????

kreso

Broj postova: 1997
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
Like 22

[Vrh] Go down

Stranica 9 / 15. Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics