Cijena kukuruza
Stranica 9 / 15. • Share •
Stranica 9 / 15. •
1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15 
Re: Cijena kukuruza
Ako smijem kao stočar dodati svoje mišljenje ,danas je sve podređeno znanosti ,kao što je to i smiljan rekao i usporedio sa materiom , današnje društvo ide u razvoj skupa sa znanošću i ne ostavlja puno prostora inprovizaciji kao nekad .Tako je i poljoprivreda došla na red ,i sve to dolazi iz centra moći a to je Amerika ona ne poznaje stagniranje u bilo kojem segmentu nego samo razvoj i to sa planom u naredni 40 do 50 godina .Smiljan je napisao/la:Da, pogodio si bit problema. Sa jedne strane razvoj (ukljucivo i snovi) a s druge sistem kojega je tesko razumjeti ..... Ja nerjetko mislim da je sistem podesen tako da odgovara odredjenim grupacijama, a onda opet si mislim da sistem uopce nije podesen nego se ponasa po slucajnom uzorku (kao cestice koji su u materiji i lupaju jedna o drugu kako im padne na pamet, nekad se cesce i jace sudaraju, nekad rijedje i slabije)
O.P.G. Kovač- Broj postova: 155
Registriran: 16.08.2008
1
O.P.G. Kovač je napisao/la:Ako smijem kao stočar dodati svoje mišljenje ,danas je sve podređeno znanosti ,kao što je to i smiljan rekao i usporedio sa materiom , današnje društvo ide u razvoj skupa sa znanošću i ne ostavlja puno prostora inprovizaciji kao nekad .Tako je i poljoprivreda došla na red ,i sve to dolazi iz centra moći a to je Amerika ona ne poznaje stagniranje u bilo kojem segmentu nego samo razvoj i to sa planom u naredni 40 do 50 godina .Smiljan je napisao/la:Da, pogodio si bit problema. Sa jedne strane razvoj (ukljucivo i snovi) a s druge sistem kojega je tesko razumjeti ..... Ja nerjetko mislim da je sistem podesen tako da odgovara odredjenim grupacijama, a onda opet si mislim da sistem uopce nije podesen nego se ponasa po slucajnom uzorku (kao cestice koji su u materiji i lupaju jedna o drugu kako im padne na pamet, nekad se cesce i jace sudaraju, nekad rijedje i slabije)
Vlastiti razvoj po cijenu stagniranja cijelog svijeta, ukljucivo i vlastite gradjane

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
→→→: VIŠE
U Americi tko je 1945. imao 30 jutara zemlje, sad im 3000. Kako premostiti taj povijesni jaz koji nas je strefio. A jaz nije samo materijalni.
Uskoro očekujem povrat nešto zemlje oduzete mojima 1956.. Pošto mi je izabrana njiva površinom nešto veća od pripadajućeg prava, ponuđeno mi je da razliku otkupim kešom u roku 30 dana. A koliko sam ja to čekao, kolika je izgubljena dobit...Poticajima mažemo oči bez stvarne volje da uvedemo poredak pravednosti i prava. Krinka globalizacije i otvorenog tržišta je samo maska za bogaćenje odabrane elite, i dalje na račun seljaka.
Cijena kukuruza se sve više nivelira prema prekooceanskim cijenama. A što će biti kad uskoro istok (Ukrajina, Rusija, Rumunjska) pogura sa novim kontigentima poljoprivrednih proizvoda. Uvijek će biti sranja u zemlji radnika i seljaka...
Imamo demokraciju al’ nemamo za pivo
Uskoro očekujem povrat nešto zemlje oduzete mojima 1956.. Pošto mi je izabrana njiva površinom nešto veća od pripadajućeg prava, ponuđeno mi je da razliku otkupim kešom u roku 30 dana. A koliko sam ja to čekao, kolika je izgubljena dobit...Poticajima mažemo oči bez stvarne volje da uvedemo poredak pravednosti i prava. Krinka globalizacije i otvorenog tržišta je samo maska za bogaćenje odabrane elite, i dalje na račun seljaka.
Cijena kukuruza se sve više nivelira prema prekooceanskim cijenama. A što će biti kad uskoro istok (Ukrajina, Rusija, Rumunjska) pogura sa novim kontigentima poljoprivrednih proizvoda. Uvijek će biti sranja u zemlji radnika i seljaka...

paor- Admin

- Broj postova: 2829
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
36
→→→: VIŠE -

A što ako kinezi krenu sa proizvodnjom za izvoz ,kukuruze ,mljeka , kao što rade sa igračkama dismo onda.paor je napisao/la:U Americi tko je 1945. imao 30 jutara zemlje, sad im 3000. Kako premostiti taj povijesni jaz koji nas je strefio. A jaz nije samo materijalni.
1
Nemas brige
biti cemo na istom mjesto gdje i sada
u ku.....
Svatko u svojoj kuci, ako je ne izgubi u medjuvremenu

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
Bravo .Smiljan je napisao/la:Nemas brigebiti cemo na istom mjesto gdje i sada
u ku.....
Smiljane majstore.
1
Inače dečki, ako kukuruz u kini dobro rodi onda je kina jedan od vodećih izvoznika kukuruza. Ni ja to nisam znao do prije neki dan. Kineze očito muči što i ruse- slaba agrotehnika pa im proizvodnja jako varira.

Fidelito- Broj postova: 2550
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
21
Nego sa kojim vi očekivanjima idete u ovogodišnju sjetvu kukuruza ?
Malo sam računao ... ako bi se do jeseni zadržala ova niska cijena kukuruza ne vidim se u pozitivi na kraju
Stvar je u skupom mineralnom gnojivu koje mi je za prošlogodišnju sjetvu bilo duplo jeftinije nego sada . Recimo min. 800 kg min. gnojiva koje je potrebno potrošiti na jednom hektaru je skuplje od vagona zrna kukuruza koje taj hektar daje u nekom prosjeku ?
Malo sam računao ... ako bi se do jeseni zadržala ova niska cijena kukuruza ne vidim se u pozitivi na kraju

pingo- Broj postova: 4920
1
Ma slušaj Pingo iz toga proizlazi da se sad trenutno kako stvari stoje sa umjetnim gnoivom isplati samo extezivna proizvodnja ,kako u ratarskoj proizvodnji tako i u stočarskoj , možda griješim ali mislimda je tako .pingo je napisao/la:Nego sa kojim vi očekivanjima idete u ovogodišnju sjetvu kukuruza ?
Malo sam računao ... ako bi se do jeseni zadržala ova niska cijena kukuruza ne vidim se u pozitivi na krajuStvar je u skupom mineralnom gnojivu koje mi je za prošlogodišnju sjetvu bilo duplo jeftinije nego sada . Recimo min. 800 kg min. gnojiva koje je potrebno potrošiti na jednom hektaru je skuplje od vagona zrna kukuruza koje taj hektar daje u nekom prosjeku ?
1
A to je samo gnojivo ,gdje je zaštita,troškovi obrade,kombajniranje.Ako gnojivo ne pojeftini sumnjam da ću sijati kukuruze a smanjena gnojidba povlači manji prinos.Mi nemamo prostora za kiks jer samo puna agrotehnika i maks. prinos nosi nekakav prihod.

jd4755- Broj postova: 1390
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
8
Pa sve mi to onda vuče na potrebu uvođenja GMO -a, da bih se našla nekakva računica u proizvodnji hrane . i mislim da je aktualno stanje i podređeno upravo tomejd4755 je napisao/la:A to je samo gnojivo ,gdje je zaštita,troškovi obrade,kombajniranje.Ako gnojivo ne pojeftini sumnjam da ću sijati kukuruze a smanjena gnojidba povlači manji prinos.Mi nemamo prostora za kiks jer samo puna agrotehnika i maks. prinos nosi nekakav prihod.
1
kakvo je stanje sa cjenom kukuruza sada, prodajel ko sta, imal ko nagovjestaja da ce cjena rast

mladen- Broj postova: 574
God: 27
Registriran: 19.03.2008
0
Pa sve mi to onda vuče na potrebu uvođenja GMO -a, da bih se našla nekakva računica u proizvodnji hrane . i mislim da je aktualno stanje i podređeno upravo tome Evil or Very Mad
netreba povećavat količine kukuruza jer ga na tržištu ima viška zbog toga je cijena ovakva.....
a za ovogodišnju sjetvu tko zna znate kak je kod nas jedne godine izgubiš nagodinu zaradiš sad kak će bit sa kukuruzom tko zna....
Ja sve lošije zemlje sijem kukuruz već 5g za redom tak ću i ove godine pa kak bude....

zeko- Broj postova: 427
God: 23
Registriran: 12.01.2009
0
ja vjerujem da će cijena kukuruza početi rasti...

paor- Admin

- Broj postova: 2829
Zanimanje: poljoprivrednik
36
→→→: VIŠE -

kolikoa je cijena kukuruza uopće , kod vas?????

kreso- Broj postova: 1997
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
22
Stranica 9 / 15. •
1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15 
Similar topics» Cijena kukuruza 2011. g
» Cijena kukuruza
» Trenutna cena kukuruza na trzistu
» Sjetva/žetva kukuruza 2012