Osnivanje udruge
Stranica 2 / 2. • Share •
Stranica 2 / 2. •
1, 2
Re: Osnivanje udruge
O.P.G.KOVAČ je napisao/la:Razgovaram ti ja jedne prilike sa direktorom poslovnice Raiffeisen banke u jednom malom gradiću u Austriji ,o problematici u poljoprivredi u nas ,jelte ,i tako između ostalog smo se dotakli pojma" Udruge "Čovijek mene ljepo kulturno sluša i kaže ,da je pomenuta banka nastala neke tamo davne udruživanjem njihovih seljaka .molim ljepo .........neide ništa preko noći ...Udruge da, ali otrgnute od političkog zagrljaja i sa ljudima koji stvaraju rezultate ,samo moć takve udruge će osjetiti generacije ispred .ja osobno pokušavam registrirati udrugu" proizvođača mljeka "gdije će na čelu te udruge biti stručna osoba,bilo pravnik bilo ekonomist ,itd a on će raditi za plaću i po statutu udruge ......ali se pitam dali smo mi dovoljno zrelo društvo za takve vidove udruživanja ,neovisne od političke garniture .......
nije samo Raiffeisen banka tako nastala; u Italiji funkcioniraju tzv. cooperative, case di risparmio i sl., i u Njemačkoj ima puno sličnih kreditnih institucija zadružnog karaktera, nastale su kao i sve zadruge okrupnjavanjem malih, lokalnih financijskih institucija...u RH se to pokušalo sa štedno-kreditnim zadrugama; no to baš i nije uspjelo
kao što je većina ovdje napisala i ja pozdravljam intenciju da se potakne neki organizirani oblik inicijative fokusirane na osvještavanje s jedne strane politike o stanju u poljoprivredi, mogućnostima, ali i problemima s kojim se poljoprivrednici dnevno susreću, a s druge strane bi bio dobar i neki marketinski osmišljen i organiziran nastup prema javnosti, krajnjim potrošačima, recimo s temom uvoza strane (prošlogodišnje) jabuke jer većina krajnjih potrošača niti ne zna što to kupuje i što jede; za razmisliti je svakako i o zajedničkom, odnosno organiziranom nastupu prema bankama...pa bila to udruga (ako se dobro sjećam, udruge mogu biti samo neprofitne organizacije?) zadruga ili što god
EU je razvila model lobista i lobiranja - visoko obrazovan čovjek koji ima know-who i koji je upućen u problematiku za novčanu naknadu se bavi branjenjem stavova i prezentiranjem ideja, amandmana i mišljenja poljoprivrednika ili pojedinih sektora (mlijeko, ratarstvo...) političarima - radi se o potpuno legalnom modelu, u kojem su u konačnici svi zadovoljni
venzemaljac- Broj postova: 35
Registriran: 06.09.2010
0
inače imam običaj pogledati zaglavlje meni interesantnih stranica i mogu reći da nisam skoro vidio ovakvu ažurnost kao na webu Hrvatskog zadružnog saveza. zadnji update 2. travnja 2000.
neki naši forumaši možda tad nisu bili ni u jajetu.
neki naši forumaši možda tad nisu bili ni u jajetu.

paor- Admin

- Broj postova: 3047
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41
→→→: VIŠE -

Zakon o udrugama omogućava da 3 fizičke ili pravne osobe mogu osnovati udrugu ! Bio sam poslao oko 300 pisama na adrese osnovanih poljoprivrednih udruga ! Održan je sastanak u Zagrebu , pripremljen Statut za Središnji savez udruga Hrvatske po granama proizvodnje ! Nakon toga na scenu su stupili razbijači kojim to nije odgovaralo iz političkih razloga !Današnje poljoprivredne udruge , bez definiranog cilja ne mogu ništa napraviti ! Ako će se ići u organiziranje prosvjeda ; mora se osnovati Organizacijski odbor ! Soliranjem nekih vođa nema efekta ! Zamoljavam predstavnike udruga da iznesu svoje mišljenje u temi ZA ili PROTIV , u djelu ; Poljoprivredna politika i ruralne teme !
Tu možete napisati ime udruge !
Tu možete napisati ime udruge !
Đuro Japarić- Broj postova: 147
Registriran: 17.02.2012
0
Stranica 2 / 2. •
1, 2
Similar topics» Popis članova udruge
» Osnivanje udruge
» Poziv za učljanjenje u društvo za zaštitu ptica i prirode Čazma
» peradarstvo
» Glucohumat gnojiva