Nevenov cvijet

Stranica 1 / 5. 1, 2, 3, 4, 5  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Nevenov cvijet

Postaj by jbodar on ned 13 srp 2008 - 18:52

Zanima me postoji li neka firma u Osječko baranjskoj županiji koja otkupljuje sušeni nevenov cvijet??

jbodar

Broj postova: 1
Registriran: 13.07.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Re: Nevenov cvijet

Postaj by Gost on ned 13 srp 2008 - 19:51

jbodar je napisao/la:Zanima me postoji li neka firma u Osječko baranjskoj županiji koja otkupljuje sušeni nevenov cvijet??

koliko mi je poznato ne

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Pavinjak on ned 13 srp 2008 - 22:11

"tuno, ja neznam" kako bi rekli kod nas

Pavinjak

Broj postova: 3040
God: 17
Zanimanje: Učenik, Računalni tehničar za strojarstvo
Registriran: 25.06.2008
Like 27

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/pavinjak-t370.htm http://www.youtube.com/user/pavinjak

[Vrh] Go down

Postaj by paor on pon 14 srp 2008 - 16:26

paor
Admin
Admin

Broj postova: 3038
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
Like 41

→→→: VIŠE

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ http://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by Marijachi on čet 7 kol 2008 - 19:56

I mene zanima uzgoj nevena.
Došla sam do informacije da je cijena 30kn/kg samo ne znam da li suhog ili svježeg cvijeta i prinos 100kg na 100m2.

Marijachi

Broj postova: 1
Registriran: 07.08.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Shiva314 on ned 14 pro 2008 - 23:05

Pozdrav svima!

Kao i Marijachija, i mene zanima postoji li nekakva studija isplativosti za neven? Pod isplativošću podrazumijevam očekivani prinos po jedinici površine.
Volio bih također znati postoji li nešto slično i za ostalo ljekovito bilje.

Unaprijed hvala na odgovoru!

Shiva314

Broj postova: 4
Registriran: 14.12.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by roko on pon 15 pro 2008 - 19:46

ja mislim da postoji, probaj kontaktirati par firmi u Hrvatskoj koje ga otkupljuju..pitaj za cijenu otkupa, način uzgoja, obrada -priprema tla... kad to baciš na papir i podvučeš, mislm da ima dobiti...
ako ne na malim površinama onda na većim parcelama...sve ima svoju računicu

ja uzgajam lavandu i na površini od 3,5ha kad prodam sav cvijet kao sirovinu, nema dosta da pokrijem troškove održavanja i berbe...ali zato na 25ha...uff troškovi su 30% veći a zato su prihodi i do 200% veći...

roko

Broj postova: 1352
God: 29
Like 6

http://www.lavanda-racic.hr

[Vrh] Go down

Postaj by svlr on pet 20 oľu 2009 - 9:15

Upute za uzgoj nevena možete pronači na web stranici [You must be registered and logged in to see this link.] . U idealnim uvjetima moguće je postići prinos od 100kg suhog cvijeta na 100m2. S obzirom kakve su nam sve ove godine, prinos jako varira. Za dohodovni uzgoj nevena i ostalog ljekovitog bilja potrebne su velike površine a tu se javlja največi problem sa ljudskom snagom. Ručno branje dva puta tjedno. Za jednu obitelj kao pripomoč kučnom budžetu sadnja na površini od 50-400m2 (ovisi o broju članova i mjestu za sušenje).

svlr

Broj postova: 23
Registriran: 19.03.2009
Like 0

http://www.ljekovito-bile.com.hr

[Vrh] Go down

Postaj by tihomir-bj on sub 20 lip 2009 - 11:45

Alo ljudi, nije me dugo bilo toliko dugo da sam zaboravio i zaporku hehehe Uglavnomvezano uz neven posadio sam 3 ha nevena... Nikao je sav sada je faza okopavanja i na nekim mjestima se cak i rascvijetao... Ja sam ga posadio pocetak travnja tj malo kasnije pa ce se tek rascvijetati kroz nekih 2-3 tjedna.... Jel ima tko jos neven?

tihomir-bj

Broj postova: 11
God: 30
Registriran: 29.09.2008
Like 0

http://www.jaic-consulting.com

[Vrh] Go down

Postaj by Ivanr on čet 2 srp 2009 - 14:48

Pozdrav svima!

Evo, samo da kažem da imam i ja neven. S obzirom da mi je ovo prva godina, posađen je na malu, probnu površinu od svega 100-tinjak hvati, malo i manje! Ako prođe dobro, sljedeće godine se ide na više. Za sada se pojavio jedan značajan problem i to u vidu, bijelih, meni do sada potpuno nepoznatih ušiju, koje napadaju biljku na razini tla, te u roku od nekoliko dana uzrokuju njeno potpuno isušivanje. U ovoj fazi tjedno iz polja vadim 5-10 biljaka, a vrijeme će pokazati što će se dalje zbivati...
Jasno, radi se o ekološkoj proizvodnji, pa neka standardna špricanja ne dolaze u obzir. I nemojte mi ni spominjati špric od koprive, učinkovitost mu je 0/10 Wink

Nadam se da ćemo se lijepo družiti na ovom forumu i sve vas puno pozdravljam,

Ivan

Ivanr

Registriran: 02.07.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Ivanr on čet 2 srp 2009 - 14:58

Zaboravio sam da imam i fotografiju:

[You must be registered and logged in to see this link.]

Ivanr

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Slavonski gačan on čet 2 srp 2009 - 14:59

Ivanr je napisao/la:Pozdrav svima!

Evo, samo da kažem da imam i ja neven. S obzirom da mi je ovo prva godina, posađen je na malu, probnu površinu od svega 100-tinjak hvati, malo i manje! Ako prođe dobro, sljedeće godine se ide na više. Za sada se pojavio jedan značajan problem i to u vidu, bijelih, meni do sada potpuno nepoznatih ušiju, koje napadaju biljku na razini tla, te u roku od nekoliko dana uzrokuju njeno potpuno isušivanje. U ovoj fazi tjedno iz polja vadim 5-10 biljaka, a vrijeme će pokazati što će se dalje zbivati...
Jasno, radi se o ekološkoj proizvodnji, pa neka standardna špricanja ne dolaze u obzir. I nemojte mi ni spominjati špric od koprive, učinkovitost mu je 0/10 Wink

Nadam se da ćemo se lijepo družiti na ovom forumu i sve vas puno pozdravljam,

Ivan

koliko si puta koristio preparat od koprive za prskanje i u kojem omjeru se radi ,prvo sam preparat koncentracija a zatim koliko si omjer koristio kod mješaja sa vodom.

Slavonski gačan

Broj postova: 539
Lokacija: uglavnom na dvorištu ili u letu nekad i na kakvom krovu
Registriran: 03.04.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Ivanr on čet 2 srp 2009 - 15:10

Dakle, da razdvojimo dvije stvari:
- preparat od koprive kao insekticid
- preparat od koprive kao folijarno gnojivo

Kada sam spomenuo neučinkovitost, mislio sam na preparat kao insekticid koji bi mi riješio spomenute nametnike. A taj preparat sam radio 1 kg svježe koprive na 10 L vode, stoji 24 sata (količine se množe prema potrebi). I tu naravno nema nikakvog dodatnog razrjeđivanja...

A primjena kao folijarno gnojivo je sasvim druga priča, s tim sam i više nego zadovoljan...

Ivanr

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by roko on čet 2 srp 2009 - 15:24

1 kg svježe koprive na 10 L vode
- mislim da je to omjer za razrijediti koncentrat, a ne za praviti...
što se tiče koprive:
- ne sabirati u vrijeme cvatnje
- koristi se svježa biljka bez korijena
- priprema: biljke se preliju hladnom ili mlakom vodom, te se tako ostave 2-3 dana
- koristi se 2-5% otopine kao preventivno sredstvo protiv lisnih uši na voćkama; ili protiv lisnih uši, 20%tna otopina macerata
----ovo je iz skripte o ekološkom uzgoju-----

mislim da mora šljakati.... možda si prekatako držao u vodi?!
pozz i dobro došao na forum

roko

Broj postova: 1352
God: 29
Like 6

http://www.lavanda-racic.hr

[Vrh] Go down

Postaj by Ivanr on čet 2 srp 2009 - 15:37

Ništa ne tvrdim, ove godine po prvi pod radim nešto ''ekološko'' tako da s tim i nemam nekog iskustva.
Do tih omjera sam došao na netu, ne više mjesta se to spominje. Evo dva brzinska linka sa googla:

Osim toga, ne mogu a ne prokomentirati činjenicu da sam prilikom branja koprive birao samo one biljke koje na sebi nemaju kolonije biljnih ušiju, tako da baš i nisam uvjeren da je to neki ''opasni'' repelent...

Ivanr

Like 0

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 5. 1, 2, 3, 4, 5  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics