gruberanje
Stranica 6 / 13. • Share •
Stranica 6 / 13. •
1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13 
Re: gruberanje
pingo koliki je zahvat stroja i kakvo je ime isotm.
nino- Broj postova: 75
God: 41
Registriran: 21.08.2010
0
Pingo, ovaj tvoj gruber je 19 radnih tijela to je onaj sto si ga spominjo.. zemlja je kao kod mene tetak ni jednu tablu nije ni podrivo ni grubiro jednostavno nemoze se.. to su buse oranje ide ali ko ce tanjurat cca 80ha.. po tome.. tako da se u špricu zamijesalo nekog otrova i spalilo to,...!! 
ur45- Broj postova: 1290
God: 17
Registriran: 17.01.2009
-7
nino je napisao/la:pingo koliki je zahvat stroja i kakvo je ime isotm.
Stroj se zove Vaderstad TopDown a radna širina 4 metra ( skuplja se za transport ).
http://www.vaderstad.com/product2.aspx?treeId=29&childTreeId=2&grandChildTreeId=2&lnkMainId=2

ursus4514 je napisao/la:Pingo, ovaj tvoj gruber je 19 radnih tijela to je onaj sto si ga spominjo.. zemlja je kao kod mene tetak ni jednu tablu nije ni podrivo ni grubiro jednostavno nemoze se.. to su buse oranje ide ali ko ce tanjurat cca 80ha.. po tome.. tako da se u špricu zamijesalo nekog otrova i spalilo to,...!!
Gruber je 19 organa i 4.5 metara . Prevelik stroj za moj traktor ali snalazim se najbolje što mogu .
Strnjake nikada nisam prskao totalnim herbicidom . Bolje volim mehaničku obradu .

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
jel to njemu fali dio haube

IVAN DF180.7- Broj postova: 288
God: 18
Zanimanje: učenik
Registriran: 04.06.2010
0
[/quote]
Gruber je 19 organa i 4.5 metara . Prevelik stroj za moj traktor ali snalazim se najbolje što mogu .
Strnjake nikada nisam prskao totalnim herbicidom . Bolje volim mehaničku obradu .
Stroj, ti ima pravi valjak iza samo da je zemlja malo lakša to bi radilo posao samo takav..!!
-7
Je , traktoru nedostaje bočna oplata . Ima ju ali u garaži . Pokidali se gumeni prihvati na traktoru . Isti su kao na RX 170 ... gumeni okrugli
Za moj gruber u ovome slučaju bi preferirao neki drugačiji valjak . Barem onu beskonačnu spiralu ili neki prstenasti valjak . Bolje bi rezalo te tvrde buse .
Za moj gruber u ovome slučaju bi preferirao neki drugačiji valjak . Barem onu beskonačnu spiralu ili neki prstenasti valjak . Bolje bi rezalo te tvrde buse .

1
pingo oće tvoj kolega taj stroj koristiti i za predsjetvenu pripremu umjesto pluga ili samo za strništa

IVAN DF180.7- Broj postova: 288
God: 18
Zanimanje: učenik
Registriran: 04.06.2010
0
IVAN DF180.7 je napisao/la:pingo oće tvoj kolega taj stroj koristiti i za predsjetvenu pripremu umjesto pluga ili samo za strništa
Nisam siguran . Ovu njivu koju radi na slikama će samo poplašiti sirak da bi na jesen išlo oranje za sjemenski kukuruz iduće godine . Samo toliko znam a šta će biti sa ostalim strnjacima koje je preletio sa TopDown ne znam .

1
jel se moze gruberom ic na potarupirani (kombajnom) kukuruznjak, dal je iko to probo ili ima neku sliku da se vidi kao to izgleda ili je nemoguce to radit
hmm. Vidio da sam da je matija case sa podrivacem isao u kukuružnjak. Sve zavisi kako je potarupano. Ako nema puno mase, i ako ostaviš ono na tjedan-dva da istrune. Vjerujem da bi se moglo gruberati...

zrine89- Admin

- Broj postova: 3508
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
40
→→→: O SEBI
Ma, kako se nebi moglo jedan pametan poljoprivrednik u mom selu uzme tanjuracu vucenu 32 diska mađaricu i po kukuruzistu 2 puta pređe tog gore jos budee uff i ima IMT sijacicu 23 red tj.. 3m sa diskovima i posije 22ha ječma tako.. kad ono jecam bolji od moje pšenice za koju sam ja sojiste oro, mslm imo je veci prinos.. pa ja mislim da bi i gruberanje valjalo..! 
-7
IVAN DF180.7 je napisao/la:
jel to njemu fali dio haube
ja bi reko da je baji vrucina
mozda i nije al na vecini traktora koje sam vidio bez tih bocnh stranica glavni razlog sto ih nema je vrucina
zrine89 je napisao/la:hmm. Vidio da sam da je matija case sa podrivacem isao u kukuružnjak. Sve zavisi kako je potarupano. Ako nema puno mase, i ako ostaviš ono na tjedan-dva da istrune. Vjerujem da bi se moglo gruberati...
ja sam podrivao kukuružnjak odma drugi dan poslije kombajna,,bilo je jako suho i dalo se podrivati...da nisam onda podrinuo nebi uopče više mogao..od onda nisam ništa podrivao,,ova godina prevlažna...i dok sam podrivao nije bilo nikakvog štopanja,,ništa nije bilo tarupirano heder ima freze ispod

Matija case 5140- Broj postova: 685
Zanimanje: Svinjogojac
Registriran: 18.01.2009
5
Pingo
Ja moram pitat za velikog mf-a jel imo kakvih problema snjim i šta kaže na servis....ovi iz Bizovca čini mi se!

Krx- Broj postova: 1152
God: 29
Registriran: 10.03.2008
8
@deere power
Kolega mi kaže da traktor nikada nije pregrijan . U pola ljeta radi preko cijelog dana bez pregrijavanja . Mislim da moderni traktori uopće ne pate od pregrijavanja .
@Krx
Kvar na motoru i puknuće prednjeg ovjesa su po meni neoprostive greške na tome traktoru . Servisna služba iz Bizovca je po kolegi malo bolja od one druge .
Kolega mi kaže da traktor nikada nije pregrijan . U pola ljeta radi preko cijelog dana bez pregrijavanja . Mislim da moderni traktori uopće ne pate od pregrijavanja .
@Krx
Kvar na motoru i puknuće prednjeg ovjesa su po meni neoprostive greške na tome traktoru . Servisna služba iz Bizovca je po kolegi malo bolja od one druge .

1
Stranica 6 / 13. •
1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13 
Stranica 6 / 13.