Holštajn junice

Stranica 2 / 5. Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Holštajn junice

Postaj by paor on 15/1/2010, 19:07

ne znam to...dukat ima referente za svako područje gdje kupuje mlijeko pa pokušaj stupiti u kontakt sa njim mada nisam baš siguran da im treba novog mlijeka

paor
Admin
Admin

Broj postova: 2829
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
Like 36

→→→: VIŠE

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/

[Vrh] Go down

Postaj by deere power on 15/1/2010, 19:14

pa i ja mislim da im nece trebat pogotovo sad kad je sve u banani a i ne znam di tu kod nas ima tu otkupno mjesto jer uglavnom belje otkupljuje sve mlijeko, kod mene u selu niko ne predaju dukatu a sad dalje po selima ko zna

deere power

Broj postova: 3691
God: 26
Registriran: 30.12.2008
Like 10

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G.KOVAČ on 15/1/2010, 20:25

deere power je napisao/la:da ne otvaram posebnu temu napisat cu vamo, evo ovako prijatelj mi ima jedno 10-ak visoko stelnih junica(uglavnom su crne ali ima i crvenih) za prodat jer vise nema mjesta za prosirenje (mislim da ima preko 20 krava)

cijena je 8000kn+pdv a ako nekog zanima, vise informacija moze na pp
Shocked Ništa mi nije jasno ,cijena 8000kn ,i nemože ih prodati ,danas sam išao na farmu od jednog poznanika ,spominjao sam ga u temi "mljekarstvo katastrofa "da izaberem tri visoko steone junice od majki koje su stigle iz njemačke ,inače farma bankrotirala Sad već duže vrijeme radila samo gubitke.Cijena im je bila 12500 kn .I ponovo apsurdi na dijelu ,kriza ,problemi sa otkupnom cijenom mljeka ,a farma u roku od tri dana rasprodala grla ,

O.P.G.KOVAČ

Broj postova: 894
God: 39
Registriran: 04.10.2008
Like 12

[Vrh] Go down

Postaj by deere power on 15/1/2010, 20:49

prosle godine su su tu kupovale junice i za 15.000kn a sad eto on ne moze prodat ni po 8000 kazu svi koji dodju da je to preskupo, kad bi neko sve uzeo dao bi on mozda i malo jeftinije ali opet ne moze ih dat džabe, inace njegove krave sve dosad nisu lose imaju dosta mlijeka prosle godine je isto prodo dosta junica i to za 10.000kn al sad ove nema kome

deere power

Like 10

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G.KOVAČ on 15/1/2010, 20:56

Koliko su teške ,onako od prilike , sve mi nekako žao da nemože po toj cijeni prodat. Da je tu blizu mene ja bih sigurno uzeo najmanje 5 komada ,naravno ako bi mi se svidjele po fenotipu.

O.P.G.KOVAČ

Like 12

[Vrh] Go down

Postaj by deere power on 15/1/2010, 21:05

e sad to ne znam koliko su teske, ne znam bas sve detalje, ali milsim da u onako taman kako bi junice i trebale bit ne predebele, mogu ti dat broj pa ga sutra nazoves mozda nekako rjesite prevoz ako ces vise komada uzet

deere power

Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G.KOVAČ on 15/1/2010, 21:14

Ma nije samo prijevoz problem, ima tu još puno stvari s obzirom da živim u drugoj državi .A ovo o kupnji sam naveo onako .A da se kojim slučajem i desi tako nešto, pa kupim, mislim da bi bio prvi koji je uvezao junice iz Republike hrvatske u BiH ,mislim da bi to bila udarna vijest u medijima, jer bi tvoj prijatelj bio prvi koji je izvezao HR genetiku Very Happy

O.P.G.KOVAČ

Like 12

[Vrh] Go down

Postaj by deere power on 15/1/2010, 21:18

haha dobro kazes mozda bi dobio neki poticaj za izvoz Very Happy je ipak bi bilo malo komplicirano to prebacit, ko zna mozda ih na kraju bude moro ili ostavit sebi ili prodat za bagatelu

deere power

Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G.KOVAČ on 15/1/2010, 21:27

To za bagatelu mi se nikako nesviđa jer znam koliki trud ide uz uzgoj ,ajd držim fige da sve rasproda po boljoj cijeni od navedene . muuu

O.P.G.KOVAČ

Like 12

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G.KOVAČ on 18/1/2010, 16:33

[You must be registered and logged in to see this image.]Ovo ja zovem biznisom !pogleć junica i miline u jeftinom obijektu

O.P.G.KOVAČ

Like 12

[Vrh] Go down

Postaj by ZOKI on 18/1/2010, 18:56

Kod mene svi napustaju mljekarstvo i predavanje mlijeka Dukatu jedan je cak koji ima jos 6 krava kupio 20-tak janjaca od par dana starosti i odojaka nekakvih i nasao si racunicu da mu je mlijeko isplativie davati janjcima i odojcima nego Dukatu.Ja nemam nego jednu kravu pa sa tim problemom se nesusrecem.

ZOKI

Broj postova: 157
Registriran: 21.11.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by paor on 18/1/2010, 19:04

...a što će tek dogodine biti jer se ukidaju poticaji za mlijeko

paor
Admin
Admin

Broj postova: 2829
God: 47
Registriran: 09.03.2008
Like 36

→→→: VIŠE

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/

[Vrh] Go down

Postaj by ZOKI on 18/1/2010, 19:46

Ljudi prodavati holstajn a kupovati simentalce krave musti i davati svinjama koji kad piju mlijeko netrebaju koncentrata sami srot i mlijeko pustiti da prokisne jer od previse mlijeka dobiju svinje gliste znaci poljevati srot sa ukiseljenim mlijekom telad prodavati i krpiti se ako ne to vec ce nesto biti,a gospodu raniti sa besplatnim mlijekom koje je znojem pokiseljeno nema sanse osim ako je netko"tvrdji iza rogu".

ZOKI

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G.KOVAČ on 19/1/2010, 10:10

ZOKI je napisao/la:Ljudi prodavati holstajn a kupovati simentalce krave musti i davati svinjama koji kad piju mlijeko netrebaju koncentrata sami srot i mlijeko pustiti da prokisne jer od previse mlijeka dobiju svinje gliste znaci poljevati srot sa ukiseljenim mlijekom telad prodavati i krpiti se ako ne to vec ce nesto biti,a gospodu raniti sa besplatnim mlijekom koje je znojem pokiseljeno nema sanse osim ako je netko"tvrdji iza rogu".
Mislim da paor jako dobro zna o čemu pišem i što hoću reći sa ovim slikama ,a što se tiče simentalaca i holstajna ,simentalac da, ali za stagniranje i ekstezivni pristup proizvodnji ,Holstajn za razvoj i intezivnu proizvodnju ,U zadnje vrijeme skim god da razgovaram o proizvodnji mljeka svi samo kukaju i kukaju ,a dalje kroz razgovor ,se otkrije da se svi bave nečim dodatnim ili rade na nekom poslu bilo na državnom bilo negdje drugdje . think Ma ja ili sam lud ili stvarno nekužim stvari .Svi računaju isplativost na meni opet čudan način .A ništa "kud svi turci tud i mali mujo".Prodajem krave i nudim 10 tisuća eura onome tko zaposli mene i suprugu negdje u državnoj upravi ,u bilo kojoj općini u RH .

O.P.G.KOVAČ

Like 12

[Vrh] Go down

Postaj by ZOKI on 19/1/2010, 11:37

Nije losa ideja.Ja kazem sto je kod nas jer su pojedincima platili litru mlijeka 70lipa tako da za 30 litara mlijeka kupis kutiju cigareta,kolega pusi dvije otac dvije zena jednu sina skoluju.Koliko litara mlijeka dnevno treba da to sve pokriju.Rekao mi je jutros malo sam se i nasmijao ovo ni madjijonicar nebi uspio rijesiti.

ZOKI

Like 0

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 5. Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics