Slama
Stranica 2 / 13. • Share •
Stranica 2 / 13. •
1, 2, 3, ... 11, 12, 13 
Re: Slama
Nije baš išlo brzo kao u prošlim postovima ali svejedno smo spremili nešto preko 200 bala žitne slame.Kolega je vozio po 13 a ja po 11komada i tako smo dva dana prepadali vozače auta s kojima smo se sreli na cesti.Balirala je balirka jd 550 i dobro nabije balu jedino nisam zadovoljan s vezanjem(trebalo bi biti čvršće)Za slamu bi bila bolja mreža nego špaga ali nije bilo izbora.Baliralo se od 3 ujutro pa do 10 i dalje ne ide.

jd4755- Broj postova: 1389
God: 47
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
8
dobar posao ste napravili

ferdo gidler- Broj postova: 272
God: 16
Registriran: 07.07.2009
0
Nemam pojma ,veće su ,mislim 150 x120

jd4755- Broj postova: 1389
God: 47
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
8
Ajme pa jer nema veći traktor za tu balirku???
Jednaku balirku imam i ja samo može vezati i mrežom...inače radim s traktorom od 55 ks i nabije balu tvrdu ko kamen s tim da je brzina skoro max što balirka može progutati.
I da...bale su oku puno ugodnije vezane mrežom.
Jednaku balirku imam i ja samo može vezati i mrežom...inače radim s traktorom od 55 ks i nabije balu tvrdu ko kamen s tim da je brzina skoro max što balirka može progutati.
I da...bale su oku puno ugodnije vezane mrežom.
majs- Broj postova: 579
Registriran: 28.08.2008
7
evo jedno jednostvno i jeftino rjesenje za baliranje utovar prevoz bala jedan traktor sve obavlja
za to je i napravljen katapult samo kod nas nisu ljudi imali takve prikolice pa ako su ga i dobili s presom su ga skidali dolje.
imas jos tih sistema samo sad nemam vremena za trazenje po youtube-u gdje presa ima "skupljac" bala pa ih onda otpusta mislim po sest na hrpi, a drugi trakor ima opet prikljucak za prednji utovarivac pa ih njime tovari na prikolicu. a mislim da imas negdje na forumu taj video.
imas jos tih sistema samo sad nemam vremena za trazenje po youtube-u gdje presa ima "skupljac" bala pa ih onda otpusta mislim po sest na hrpi, a drugi trakor ima opet prikljucak za prednji utovarivac pa ih njime tovari na prikolicu. a mislim da imas negdje na forumu taj video.
da to sam vidio mislim da to zovu akumulator taj saklupljac, skupi ih 6 a neke sam vidio i 9, a ovu prikolicu ne bi bio problem napravit od neke star 5tonke samo prosirit sanduk bas tako kao sto je na videu i podic da bude sto vislju jer bale nisu teske pogotovo tako razbacane
Imam i ja balirku koja radi cetvrtaste bale ali nemam katapult a i neznam gdje ga nabaviti polovnog da radi a imam i prikolicu
ZOKI- Broj postova: 157
Registriran: 21.11.2009
0
spremanje slame
evo mi smo pospremili svu slamu s 3 njive i samo 20 bala

Uploaded with ImageShack.us
RL=http://img20.imageshack.us/i/dsc07852z.jpg/]
[/URL]

RL=http://img20.imageshack.us/i/dsc07852z.jpg/]
[/URL]

ZEKSON- Broj postova: 685
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 09.07.2009
1
→→→: VIŠE
evo još malo slame to je zadnja njiva koju smo pospremali sa salmom ukupno je bilo na svim njivama 27 bala pa sa zadnje njive koja slika
Uploaded with ImageShack.usURL=http://img688.imageshack.us/i/dsc07896e.jpg/]
[/URL]

Uploaded with ImageShack.usURL=http://img688.imageshack.us/i/dsc07896e.jpg/]
[/URL]