Đuro Đaković Globus
Stranica 2 / 2. • Share •
Stranica 2 / 2. •
1, 2
Re: Đuro Đaković Globus
Aha....a to znam....to redovno provjeravam kada stari vrsi..........
Ali mislim to sto je rekao:
Kako to znati,koliko % ??
Ali mislim to sto je rekao:
"ruddynjo je napisao/la:
taj kombajno vrši kod mene u školi,ima gubitke preko 15%
Sigurno ima neka konstanta koliko zrna žita ima po metru kvadratnom pa neka nam ju kažu oni koji su o tome učili jer ja nisam . Onda samo trabaš pobrojati svoja rasuta zrna i sve znaš . Slično kao kada ti rade procjenu žita od tuče .

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
moj je šef kupio toga zmaja od pažura kombajn sada radi ko novi kvarova ove godine nismo imali nikakoBećarina pusta je napisao/la:Zetor 8441 je napisao/la:Bećarina pusta je napisao/la:Zetor 8441 je napisao/la:ja idem u vinkovce u školu i tamo vrši kako ja znam od profesora pažura neki đuro đaković raga i polBećarina pusta je napisao/la:Kombajn Đuro Đaković Globus 6.240 HS vrši žito na površinama Vinkovačke poljoprivredne škole. Globus je vlasništvo jednog većeg ratara iz Vinkovačkog atara.
Slabo znanje imaš. Jedne godine je vršio Globus.
jedne možda je
ali već tri godine vrši pažur sa svojom ragom
Opet krivo. Više godina je on vršio za poljoš. Skupa sa Pažurom sam na školskim tablama vršio davnih dana, još dok je imao "ragu" Zmaja, a ti si onda još vuko kastrole po avliji kad je to bilo.

Zetor 8441- Broj postova: 19
God: 20
Zanimanje: Meh.polj.meh
Registriran: 31.12.2009
0
codexnox je napisao/la:Aha....a to znam....to redovno provjeravam kada stari vrsi..........
Ali mislim to sto je rekao:"ruddynjo je napisao/la:
Do 2% posto je dozvoljeni rasip, sve preko toga znači da se mora kombajn uštimavati. Rasip gledaš lijevo i desno od zboja slame i tu vidiš jel kombajn rasipa na hederu, zatim gledaš u zboju jel ima rasutih zrna na površini tla, jel ima neovršenih klasova, jel ima loma na tlu i u bunkeru... Da nedužim, kad se malo ulaufaš u to onda lako procjeniš koliki je rasip i dali je u granicama normale ili nije. No to će nam bolje objasniti iskusniji kombajneri sa foruma.
Osobno kad se kod mene vrši stalno pratim kombajn i kontroliram rasip, lom, neovršene klasove...
Bećarina pusta- Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
20
Bećarina pusta je napisao/la:codexnox je napisao/la:Aha....a to znam....to redovno provjeravam kada stari vrsi..........
Ali mislim to sto je rekao:"ruddynjo je napisao/la:
Do 2% posto je dozvoljeni rasip, sve preko toga znači da se mora kombajn uštimavati. Rasip gledaš lijevo i desno od zboja slame i tu vidiš jel kombajn rasipa na hederu, zatim gledaš u zboju jel ima rasutih zrna na površini tla, jel ima neovršenih klasova, jel ima loma na tlu i u bunkeru... Da nedužim, kad se malo ulaufaš u to onda lako procjeniš koliki je rasip i dali je u granicama normale ili nije. No to će nam bolje objasniti iskusniji kombajneri sa foruma.
Osobno kad se kod mene vrši stalno pratim kombajn i kontroliram rasip, lom, neovršene klasove...
Do 2% je dozvoljeno,ali kako znati da imas 7% rasipa?
Nemozes od oka ako vidis 10ak zrnja na zemlji reci to je 10% rasipa.
To da gledas ispod slame,i tamo di nema slame-->dobro to znam....jbg to mi je posao kada dodemo na njivu.
Nego jos da kazem,jbg kada vrsimo kod mene na nagetim povrsinama kombajn ide polako ali stalno baca zrnja van preko sita.Jer sve ode u jednu stranu i jednostavno nemoze propast nego ide van.
Jel ima za to kakvo rijesenje osim komajna sa nivelacijom?
tu ti sve ljepo piše , malo mi je nevjerovatno ali ako nađeš 120 zrna to ti ispadne 54 kg na ha , ...kod nas ako vide 15 kom već dižu paniku "koliko rasipaš to su stotine kuna gubitka"
http://www.hzpss.hr/?page=savjeti,19,54
http://www.hzpss.hr/?page=savjeti,19,54

kreso- Broj postova: 1999
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
24
a sta kad bude godina ko prosla pa se zito na njivi vec osulo iz klasa da ga kombajn nije ni pipno?
bilo je ove godine puno takvih slucajeva al nisu se ljudi zalili, vidili su i sami koliko ima zita na zemlji di nije kombajn iso
bilo je ove godine puno takvih slucajeva al nisu se ljudi zalili, vidili su i sami koliko ima zita na zemlji di nije kombajn iso
Nije mi sad to 100% jasno.
Pise izraditi okvir 50*50,ok.
I izraditi limenu kadu LIMENA POSUDA DIMENZIJA 100 x 29 x 5 cm.
E sada to sve zajedno izade 0,8m2. I formula :
Primjer:
Ukupni broj izgubljenih zrna na hederu i vršalici = 150
Apsolutna težina (1000 zrna) za određenu sortu pšenice = 40g
150 x 40
----------- = 60 kg/ha
100
Ukupni gubitci kombajna iznose 60 kg/ha.
Znaci jel onda isto tocan izracun ako uzmes okvir 100*100 i zbrojis na tom mjestu zrna ?
Znaci npr prinos 5tona/h,15% =750kg znaci 13puta vise nego gore sto sam napisao.
A to bi znacilo 1950 zrnja na 1m2.
Pise izraditi okvir 50*50,ok.
I izraditi limenu kadu LIMENA POSUDA DIMENZIJA 100 x 29 x 5 cm.
E sada to sve zajedno izade 0,8m2. I formula :
Primjer:
Ukupni broj izgubljenih zrna na hederu i vršalici = 150
Apsolutna težina (1000 zrna) za određenu sortu pšenice = 40g
150 x 40
----------- = 60 kg/ha
100
Ukupni gubitci kombajna iznose 60 kg/ha.
Znaci jel onda isto tocan izracun ako uzmes okvir 100*100 i zbrojis na tom mjestu zrna ?
"ruddynjo je napisao/la:
Znaci npr prinos 5tona/h,15% =750kg znaci 13puta vise nego gore sto sam napisao.
A to bi znacilo 1950 zrnja na 1m2.
Okvir 50x50 koji se baca pod heder je jedan za sve veličine hedera i to OK samo malo ne kužim kako je došao do veličina posuda koje hvataju zrno iza sita jer one kada se uspoređuju sa veličinom hedera malo odstupaju jedna od druge .

pingo- Broj postova: 4920
1
što se tiče ovog kombajna to je u vlasništvu jednog mog prijatelja, šuco ga zovu, ove godine je za njega kupio adapter 4.60 ili 4.80, a ja mislim da oni standardno imaju 6.00, pa rekoh možda je to baš zbog tog uzeo manji heder da može brže tjerat...

shaggy- Broj postova: 46
Registriran: 15.07.2011
0
http://www.feiffer-consult.de/index1.html

SimonMS- Broj postova: 301
Registriran: 19.02.2009
2
SimonMS je napisao/la:http://www.feiffer-consult.de/index1.html
Da,i šta s ovim??

vedo- Broj postova: 999