SILOSI
Stranica 2 / 4. • Share •
Stranica 2 / 4. •
1, 2, 3, 4 
Re: SILOSI
ovako je to izgledalo kod mene
[You must be registered and logged in to see this image.]

kreso- Broj postova: 1998
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
Registriran: 09.03.2008
24
→→→: VIŠE
nije bas neka guzva kod tebe...

zrine89- Admin

- Broj postova: 3671
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
48
→→→: O SEBI
jedino kad mađari dođu onda njihovu pšenicu odvajaju od naše 

kreso- Broj postova: 1998
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
24
Dok mi tek razmišljamo o silosima i modalitetima masovnijeg skladištenja, amerikanci idu dalje. Članak [You must be registered and logged in to see this link.] pokazuje zanimljive novitete (barem meni).
Nisam toliko vudren da dobro prevedem pa evo samo natuknica iz teksta:
- bagging sistem zahtjeva upola manje radne snage tijekom žetve jer je moguć vrlo brzi transport i istovar kombajna (kamiona) bez obzira na kvalitetu, vlagu i sl.
- ako se bagg postavi negdje blizu polja (na uzvisini i kraj ceste), jedan bagg punilac može opslužiti 4-5 kombajna direktno sa polja
- bagging sistem podnosi širok raspon kvalitete i vlažnosti kulture zato što je to nakon punjenja i zatvaranja hermetički zatvoreni sistem u kojem svi živi organizmi nakon potrošnje kisika prestaju sa aktivnošću te je stoga temp. unutrašnjosti istovjetna vanjskoj temp.
- sustav za punjenje košta oko 60.000$ i za pogon potrebuje 50KS traktor
- vreće su debljine 9,3 mm i imaju rok trajanja 18 mj nakon punjenja
- kvantiteta ovisi o proizvoljnoj dužini vreće, a najveći poznati sistem zasad je dug 250m i sadrži 3.500 m3
- cijena vreće je oko 24 centa/m3 i to je cijena (u usa) za koju se predpostavlja da je dovoljna za pokriće tek 2 mj. konvencionalnog skladištenja
- istovar iz vreće je vrlo brz - jedan čovjek napuni 300m3 prikolica za 7-9 min (spirala je širine 42cm)
- bagging sistem omogućava vrlo efikasno i kvalitetno skladištenje bez građevinskih radova i dozvola
punjenje
pražnjenje
Nisam toliko vudren da dobro prevedem pa evo samo natuknica iz teksta:
- bagging sistem zahtjeva upola manje radne snage tijekom žetve jer je moguć vrlo brzi transport i istovar kombajna (kamiona) bez obzira na kvalitetu, vlagu i sl.
- ako se bagg postavi negdje blizu polja (na uzvisini i kraj ceste), jedan bagg punilac može opslužiti 4-5 kombajna direktno sa polja
- bagging sistem podnosi širok raspon kvalitete i vlažnosti kulture zato što je to nakon punjenja i zatvaranja hermetički zatvoreni sistem u kojem svi živi organizmi nakon potrošnje kisika prestaju sa aktivnošću te je stoga temp. unutrašnjosti istovjetna vanjskoj temp.
- sustav za punjenje košta oko 60.000$ i za pogon potrebuje 50KS traktor
- vreće su debljine 9,3 mm i imaju rok trajanja 18 mj nakon punjenja
- kvantiteta ovisi o proizvoljnoj dužini vreće, a najveći poznati sistem zasad je dug 250m i sadrži 3.500 m3
- cijena vreće je oko 24 centa/m3 i to je cijena (u usa) za koju se predpostavlja da je dovoljna za pokriće tek 2 mj. konvencionalnog skladištenja
- istovar iz vreće je vrlo brz - jedan čovjek napuni 300m3 prikolica za 7-9 min (spirala je širine 42cm)
- bagging sistem omogućava vrlo efikasno i kvalitetno skladištenje bez građevinskih radova i dozvola
punjenje
pražnjenje

paor- Admin

- Broj postova: 3038
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
41
→→→: VIŠE -

i ja prvi put ovo vidim, slicno je onom stroju s kojim se puni sliaza ona salama ili kako se vec kaze
nije losa stvar samo su onda potrebne i takve prikolice koje imaju ljevak za praznjenje, ali i to se moze rjesit, uglavnom nije tako ni skupo a moze se s tim korisiti vise farmera
nije losa stvar samo su onda potrebne i takve prikolice koje imaju ljevak za praznjenje, ali i to se moze rjesit, uglavnom nije tako ni skupo a moze se s tim korisiti vise farmera
moram cemo naci neko rijesenje u silosu i tek kako uzimaju debele pare ...dovezem suhi suncokret i pitam ga jel moram dugo cekati jer je ovaj suncokret mokar bio ispred mene 10% vlage...kaze ovaj ne ne ne,samo ti stani pokraj te vrpe i iskipaj...koliko sam skuzio oni to mješaju sa suhim suncokret i dobiju neku manju vlagu a neide u susaru...takva slicna situacija i za pšenicu da su ga sušili zrakom ? 

zrine89- Admin

- Broj postova: 3671
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
48
→→→: O SEBI
Takvi sustavi za skladištenje smatraju se nekakvim privremenim rješenjem. Nisam vidio u praksi kako to radi, postoje i drugi sustavi privremenog skladištenja (nešto kao veliki šator, sa jednim limenim prstenom do zemlje, a roba zapravo je na zemlji), a to je primarno zamišljeno za slučajeve kada je obilnija žetva ili nisi uspio prodati robu iz silosa (isprazniti silos). A znate onu poslovicu: privremeno je najtrajnije rješenje, sve je u životu privremeno. Ne vidim nekog razloga da sustav ne funkcionira, ali roba unutra mora biti suha. Jedina manja zamjerka sustavu je cijena, ne vidim tu ništa što vrijedi 60 KUSD, takav uređaj bi mogli napraviti sami, samo bi trebali 1 komad za uzorak...

Fidelito- Broj postova: 2687
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
26
imam pitanje gde bi mogao nabaviti silos za skladistenje kod kuce do 10 t ko bi imao za prodati a i susaru takvu nekakvu do 10 t
zmaj 143- Broj postova: 29
Registriran: 29.06.2010
0
probaj se raspitati na bregima (koprivnickim) zna ih imati kolenko i onaj drugi kaj se bavi uvozom strojeva (nemrem se sjetiti kak se zove
).
).
imaš i u V.Korenovo silose razne(unutarnje)
malo dalje od one firme koja se bavi gumenim proizvodima
malo dalje od one firme koja se bavi gumenim proizvodima

markach- Broj postova: 199
God: 25
Zanimanje: meh.poljo.
Registriran: 11.10.2009
3
Silosi
Ne znam dali sam na pravo mjestu otvorio temu ali trebao bih pomoć. Trebao bi napraviti silos za žitarice i to 2 kom od po 100 tona pa bih molio ako ima netko iskustva ili zna neku tvrtku koja se bavi proizvodnjom i montažom siliosa.

KAMIKAZA- Broj postova: 50
God: 35
Registriran: 28.12.2010
0
KAMIKAZA je napisao/la: Ne znam dali sam na pravo mjestu otvorio temu ali trebao bih pomoć. Trebao bi napraviti silos za žitarice i to 2 kom od po 100 tona pa bih molio ako ima netko iskustva ili zna neku tvrtku koja se bavi proizvodnjom i montažom siliosa.
to i mene zanima!!!
Nešto sam vidio u sano prospektima, ali to je kao za njihove smjese i to mi je premalo, a njihov najveći mi je superskup

mačor- Broj postova: 544
Registriran: 28.07.2011
9
KAMIKAZA je napisao/la: Ne znam dali sam na pravo mjestu otvorio temu ali trebao bih pomoć. Trebao bi napraviti silos za žitarice i to 2 kom od po 100 tona pa bih molio ako ima netko iskustva ili zna neku tvrtku koja se bavi proizvodnjom i montažom siliosa.
Seting-inžinjering d.o.o. Delnice,
Metal-plastika iz Jalkovca kraj Varaždona

Saša- Broj postova: 1020
Registriran: 22.11.2009
21
Stranica 2 / 4. •
1, 2, 3, 4 
Stranica 2 / 4.