šumsko vitlo, preporučite mi????
Stranica 2 / 10. • Share •
Stranica 2 / 10. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 
Re: šumsko vitlo, preporučite mi????
Evo iskreno, mjenjač je slaba karika, ali kažem kod mene nije bilo problema, vjerojatno zato što nisam radio puno sa njim, 3/4 radnih sati skupio je na mikserici.

tomi93- Broj postova: 1026
God: 19
Zanimanje: poljoprivrednik-študent
Registriran: 28.02.2011
11
→→→: VIŠE
tomi93 je napisao/la:Evo iskreno, mjenjač je slaba karika, ali kažem kod mene nije bilo problema, vjerojatno zato što nisam radio puno sa njim, 3/4 radnih sati skupio je na mikserici.
šta se događa sa mijenjačem? getriba?
Pa znam da je jedno vrijeme kod mene bilo problema sa zapinjanjem u 4. brzini, neznam točno o čemu je bila riječ, još sam bil
, a i kad malo voziš traktor osjetiš da ima dosta vibracija u mjenjaču i getribi, šaltanje nije glatko kako bi trebalo biti, nisu to baš najbolje sklopili, ne uljeva baš previše povjerenja. Takva je barem situacija kod mene.
, a i kad malo voziš traktor osjetiš da ima dosta vibracija u mjenjaču i getribi, šaltanje nije glatko kako bi trebalo biti, nisu to baš najbolje sklopili, ne uljeva baš previše povjerenja. Takva je barem situacija kod mene.
11
tomi93 je napisao/la:Pa znam da je jedno vrijeme kod mene bilo problema sa zapinjanjem u 4. brzini, neznam točno o čemu je bila riječ, još sam bil, a i kad malo voziš traktor osjetiš da ima dosta vibracija u mjenjaču i getribi, šaltanje nije glatko kako bi trebalo biti, nisu to baš najbolje sklopili, ne uljeva baš previše povjerenja. Takva je barem situacija kod mene.
...proteklih dana sam sav u tom traktoru po forumima i mišlljenja su oprečna, dobar, jeftin, jeftini dijelovi...boljka mijenjač... gledam i druge traktore i apsolutno svaki model ima neku manu i/ili boljku...tako da ne znam ni sam...kad sam sve izvagao, ovaj ursus je beba za ostale... zetor je ok, ali je prenježan za šumu i velika mu kabina, a 30 do 50 % skuplji od ursusa...
obzirom i ti imaš takvog ursusa, reci mi na šta moram obratiti pozornost kod pregleda prije kupovine?
Dijelove imaš na svakom uglu i k tome jeftini su, dakle održavanje nije problem, motor je ok, samo pazi ipak je rabljeni, nikad neznaš. Ja sam imal dosta problema sa gumicama i semerinzima i curilo mi je dosta ulja posvuda, ali to sam riješil. Kod mjenjača moraš imati dobro uho, osjetiti dali je sve na mjestu ili je "klimavo", tu ti nemogu pomoči, moraš sam vidjeti.
Ponavljam, ja nisam imal večih problema sa tim traktorom tako da nemogu reči gdje su mane osim neuvjerljivog mjenjača.
Inače, ako ti to što znači, raspitaj se malo za nekog ihc-a 955, 956, 856...odlični i izdržljivi traktori a i cijena je tu negdje. Ja imam ihc 1055 kojeg prodajem, traktor bez greške, 79. godište, ali to je tebi možda prevelik stroj.
Ponavljam, ja nisam imal večih problema sa tim traktorom tako da nemogu reči gdje su mane osim neuvjerljivog mjenjača.
Inače, ako ti to što znači, raspitaj se malo za nekog ihc-a 955, 956, 856...odlični i izdržljivi traktori a i cijena je tu negdje. Ja imam ihc 1055 kojeg prodajem, traktor bez greške, 79. godište, ali to je tebi možda prevelik stroj.

11
tomi93 je napisao/la:Dijelove imaš na svakom uglu i k tome jeftini su, dakle održavanje nije problem, motor je ok, samo pazi ipak je rabljeni, nikad neznaš. Ja sam imal dosta problema sa gumicama i semerinzima i curilo mi je dosta ulja posvuda, ali to sam riješil. Kod mjenjača moraš imati dobro uho, osjetiti dali je sve na mjestu ili je "klimavo", tu ti nemogu pomoči, moraš sam vidjeti.
sad mi je taj ursus zapeo za oko, htio bih nešto od 70-90 konja, robusno... ovih dana je kod nas snijeg pa odoh ja po njega, taman ga utegnem dok krene sezona... no, malo ću probrljat na internetu i za ihc...
[quote="Nick14m"]evo imaš ovog na njuškalu, 80 ks
fino izgleda, utegnut...kakav je sa cijenama dijelova i dostupnost dijelova?
fino izgleda, utegnut...kakav je sa cijenama dijelova i dostupnost dijelova?
Imaš dijelova kod nekih trgovaca (hadrović, jakopic), ja sam zadnje dijelove naručio direktno preko agronoma, znači case zastupnik. Dijelovi jesu nešto skuplji nego kod npr zetora ili ursusa ali su ti zato manje potrebni

11
tomi93 je napisao/la:Imaš dijelova kod nekih trgovaca (hadrović, jakopic), ja sam zadnje dijelove naručio direktno preko agronoma, znači case zastupnik. Dijelovi jesu nešto skuplji nego kod npr zetora ili ursusa ali su ti zato manje potrebni![]()
malo ću si pogledati....
sa ursusom ti vrijedi ona "Koliko para toliko muzike"ako ti je po novcima uzmi ga.Težak je i robustan a to ti je za šumu vrlo bitno,naročito ako ti treba za izvlačenje a ne samo za vitlanje.Mnogi ne znaju razliku!2vitlo svakako dvodobošno,ako ti je hidraulično preskupo u obzir ti dolaze BNT 2x6t mehaničko,ili 2x5t igland mehanički:Vjerojatno ćeš ih morat malo uredit ali nakon toga će te služiti besprijekorno,i pazi uz njih mora ići i daska.Ako se misliš baviti ozbiljninjim poslom priče o krpanima i tajfunima zaboravi!etnosindra je napisao/la: Dosad sam riješavao sve poslove vezane za pridobivanje drveta iz šume sa vladimircom i vitlom 4.5 tone zenta, budući mi se posao proširio, narednih dana planiram uzeti ursusa 904b dupljaka i na njega staviti dvodobošno vitlo. Igland hidraulično vitlo mi je preskupo iako bih ga itekako volio imati i raditi s njim ali trenmnutno me zanima jefitnija varijanta dvodobošnog vitla koji je na slici....
1. Ima li tko iskustva u šumi sa traktorom ursus 904b (prednosti i mane, boljke....)???
2. ima li tko iskustva sa takvim vitlom (prednosti, mane, boljke....)????
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.] alt="" />[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.] alt="" />
TJ- Broj postova: 99
Registriran: 27.12.2011
4
pa baš tako, TJ ti si nekako najbliži mojoj viziji ozbilojnog rada u šumi... kakvo je to BNT vitlo...nisam se susretao s njim?! Bez daske ne mogu zamisliti rad, naravno... planiram ugraditi i naprijed nož tj plug za guranje trupaca na lageru. Tajfun, Krpan, Karas, Zenta....to su sve hobi vitla, kad si netko hoće spremiti drva za kući, ali meni treba traktor i vitlo koji imaju mogućnosti dnevno na lager izbaciti preko 20m3 trupaca...
tomi93 je napisao/la:Pa znam da je jedno vrijeme kod mene bilo problema sa zapinjanjem u 4. brzini, neznam točno o čemu je bila riječ, još sam bil, a i kad malo voziš traktor osjetiš da ima dosta vibracija u mjenjaču i getribi, šaltanje nije glatko kako bi trebalo biti, nisu to baš najbolje sklopili, ne uljeva baš previše povjerenja. Takva je barem situacija kod mene.
Tomek, a kakvi su potrošači ursusi, kolika im je potrošnja goriva? jel znaš možda i kakvi su oni ursusi od 120 ks... to je isti model samo jači motor?!
etnosindra je napisao/la:tomi93 je napisao/la:Pa znam da je jedno vrijeme kod mene bilo problema sa zapinjanjem u 4. brzini, neznam točno o čemu je bila riječ, još sam bil, a i kad malo voziš traktor osjetiš da ima dosta vibracija u mjenjaču i getribi, šaltanje nije glatko kako bi trebalo biti, nisu to baš najbolje sklopili, ne uljeva baš previše povjerenja. Takva je barem situacija kod mene.
Tomek, a kakvi su potrošači ursusi, kolika im je potrošnja goriva? jel znaš možda i kakvi su oni ursusi od 120 ks... to je isti model samo jači motor?!
Jači motor, ostalo sve isto. Na novijim je drukčija kabina.
Zvonimir_H je napisao/la:etnosindra je napisao/la:tomi93 je napisao/la:Pa znam da je jedno vrijeme kod mene bilo problema sa zapinjanjem u 4. brzini, neznam točno o čemu je bila riječ, još sam bil, a i kad malo voziš traktor osjetiš da ima dosta vibracija u mjenjaču i getribi, šaltanje nije glatko kako bi trebalo biti, nisu to baš najbolje sklopili, ne uljeva baš previše povjerenja. Takva je barem situacija kod mene.
Jači motor, ostalo sve isto. Na novijim je drukčija kabina.
taj s jačim motorom mora da je zvjerka....ima li on kakvih boljki?
Stranica 2 / 10. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 
Similar topics» šumsko vitlo, preporučite mi????
» vitlo šumsko
» Vitlo Tajfun 4.5T
» SUMSKA VITLA
» P:gume,plug za vinograd,vitlo,kultivator,laptop
» vitlo šumsko
» Vitlo Tajfun 4.5T
» SUMSKA VITLA
» P:gume,plug za vinograd,vitlo,kultivator,laptop
Stranica 2 / 10.