zos
Stranica 2 / 2. • Share •
Stranica 2 / 2. •
1, 2
Re: zos
dobrodoslica iskrena... i ja imam nesto sljiva od prosle godine, zasadio sam 130 kom a ove god cu jos 170... isto sam bio neznalica, i jos sam neznalica oko sljiva, ali na ovom forumu mozes pronaci korisne odgovore i uputstva kao sto sam i ja nasao.... sretno sa tvojim poslom...

aanicc- Broj postova: 64
God: 19
Registriran: 24.09.2011
3
Zos totije super i sveces moci da uradis,barem se ja nadam!Ovako iz iskustva moje tradicije,od moga pra dede pa do mene,sljiva ti nije stara,super je,posto sam ja mnogo daleko do moga sela a trenutno zivim u BG u selu mije stara majka i naravno imanje moje,koje samo sljivik odrzavam jer to volim,najveci problem mije stosam mnogo daleko,u oba pravca 500km,ali bez obzira sve stignem da uradim,kolko tolko,od 2002god,sam preuzeo da radim sljivik i imao sam ukupno oko 300/340 stabala(odprilike,nesecam se bas tacne cifre),pa sam povadio jer su bile stare skoro 30god,i ostalomi oko 200kom.E sada nista mi nije tesko da radim oko nje ali kada dodje berba
,jer tesko naci berace...
Zos kazu stari ljudi da sljiva ako se dobro gaji/odrzava moze da da roda i preko 30 god,a to znam i licno od moga tece 33/34god.su davale izvanredan rod,mislim dasu bile Moravke,i kazu da dobra sljiva moze da da rod(jedno stablo)prosek i do 150kg sljiva,ali sve to zavisi i od zemljista tj,i od mnogo cega,trebalo bi biti kada je dobra god,8kg sljiva za 1l prepecenice.Ja sam ranije imao 2/2.5 vagona sljiva(20000kg/25000)sada vise toga nema a nisam ni blizu vagona(10000kg)zasto neznam ni sam,verovatno zbog pozara koji je bio pre par god,barem mestani tako kazu,nemam pojma,uglavnom ja za moje potrebe sam zadovoljan.
evo kodmene ti kolega zasadio 15 jutara ljiva najveći je gazda u selu ima svoju trgovinu itd, kad je on to zasadio sigurno će imat neku raćunicu inaće nebi to radio... uloio je jako puno para u to dosta muke i jebenog rada... ja sam mu čistio zemljite jedan dio i ta sranja postavljo ogradu i sad ču kopat ribnjak, tak da mislim da nebi radio da nevidi u budućnosti neku računicu, eto toliko znam.
slaven22- Broj postova: 345
God: 23
Zanimanje: automehaničar
Registriran: 20.10.2010
5
→→→: VIE
hvala na dobrodolici,ma ja se bnadam da će ovo sa ljenjacima uspijet,jer htio bi se u potpunosti posvetit poljoprivredi to mi je elja al vidit će mo kolko će mi financije dopustit irenje nasada.
maci0210- Broj postova: 30
God: 26
Registriran: 28.01.2012
0
Stranica 2 / 2. •
1, 2
Stranica 2 / 2.