Murva ili dud
Stranica 1 / 1. • Share •
Murva ili dud
Trebao bi nabaviti mladice duda da nacijepim neki koji mi se jako svidjeo. Iz okolice zagreba sam. Hvala na pomoči!
vux- Broj postova: 6
Registriran: 29.01.2012
0
Re: Murva ili dud
vele da se dud ne cijepi, već se uzme grana i samo zapikne u zemlju isto ko i smokva

tratinčica- Broj postova: 169
Registriran: 30.07.2010
9
može svakako: iz sjemena (nije preporuka), kalemljenjem i vegetativno
nemam pojma gdje bi mogao naći prikladnih osnova (biljčica) za kalemljenje, ta voćka je već poprilična rijetkost u slavoniji
ako ti nije zapelo, idi vegetativno ili iz sjemena drugih stabala uzgoji biljčicu za kalemljenje
nemam pojma gdje bi mogao naći prikladnih osnova (biljčica) za kalemljenje, ta voćka je već poprilična rijetkost u slavoniji
ako ti nije zapelo, idi vegetativno ili iz sjemena drugih stabala uzgoji biljčicu za kalemljenje

paor- Admin

- Broj postova: 2827
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
36
→→→: VIŠE -

Evo ovdje malo više o vegetativnom razmnožavanju :
[You must be registered and logged in to see this link.]
ima i dud pod nazivom "Dudovac Papirni"
malo se sporije otvara, ali vrijedi pričekati
[You must be registered and logged in to see this link.]
ima i dud pod nazivom "Dudovac Papirni"
malo se sporije otvara, ali vrijedi pričekati

tratinčica- Broj postova: 169
Registriran: 30.07.2010
9
Sadnice bjelog duda sam kupio u Rasadniku Displantarium u Starom Petrovom selu. Probaj njih nazvat možda ti mogu pomoć. Prošle godine u proljeće sam igrom slučaja jedan komad mlade grane zabio u zemlju i primila se, prolistala, al se zbog mog nezalivanja krajem 6. mj. osušila. Probaj par grančica stavit u školu, zalivaj i primit će se koja. Samo pazi kako ćeš ih zabit u zemlju, nikako naopako.
Bećarina pusta- Broj postova: 3117
Registriran: 11.03.2008
13
→→→: VIŠE
imam ja par komada drveća bijelog i crnog duda, 

falkon 2- Broj postova: 4628
Registriran: 06.02.2010
30
→→→: VIŠE -

Hvala svima. Neki čovijek ima baš dud koji mi se sviđa ali bojim se da ga ne posiječe pa ga želim razmnožit. Onda probat ču par komada stavit u školu a da budem siguran par bi cijepio.
To je prilično krupan crni Dud. Dolazi iza lipe. Kad lipa ocvate onda negdje krene i dosta dugo dozrijeva. Probao sam margotirat i to mi nije uspijelo. Margotirao sam crvenu ukrasnu šljivu i ljepo se primila a dud nije. Sigurni ste da bi išlo da popikam i to je to? Mada bi mirnije spavao da ga nacijepim.
Ima ko volje da mi pošalje poštom pod opcijom da plačam ja?
Hvala.
To je prilično krupan crni Dud. Dolazi iza lipe. Kad lipa ocvate onda negdje krene i dosta dugo dozrijeva. Probao sam margotirat i to mi nije uspijelo. Margotirao sam crvenu ukrasnu šljivu i ljepo se primila a dud nije. Sigurni ste da bi išlo da popikam i to je to? Mada bi mirnije spavao da ga nacijepim.
Ima ko volje da mi pošalje poštom pod opcijom da plačam ja?
Hvala.
vux- Broj postova: 6
Registriran: 29.01.2012
0
Stranica 1 / 1.