Gljive,ni biljka ni zivotinja????

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Gljive,ni biljka ni zivotinja????

Postaj by jole1809 on 29/1/2012, 15:17

jel se tko bavi proizvodnjom gljiva,micelija ili ima neke informacije??????ukucao sam u pretrazivac gljive i nema ni jednog posta o gljivama ......ja bih se bavio uzgojem,pa jel itko ima kakvih iskustava s gljivama......a i IPARD potice proizvodnju gljiva,ja imam objekat samo ga trebam adaptirati.cujem da je potraznja velika a rad skoro nikakav Exclamation (samo je jako bitno pazit na vlagu i temperaturu u objektu),a ulozena sredstva se povrate kroz pola godine do godinu.....zavisi o velicini objekta(sto veci brze se dode na nulu i ubire cista zarada)

jole1809

Broj postova: 4
God: 24
Zanimanje: veterinarski tehnicar
Registriran: 25.01.2012
Like 0

[Vrh] Go down

Re: Gljive,ni biljka ni zivotinja????

Postaj by andrlje on 30/1/2012, 15:51

Nebudi naivan, bez truda nema ništa, što misliš da će kupci letit sami u tvoj podrum i bacat ti pare.
Nisam stručnjak,ali tri godine sam radio na proizvodnji bukovače. Proizvodnja je bila u pet hala po tisuću kvadrata,imale su automatsku vlagu i grijanje te hlađenje. Prvih par serija je išlo super, ali je kasnije došlo do problema sa oboljenjima-pojave se razne gljivice(potrbna kemijska dezinfekcija), pa dođe nekvalitetan micelij, pa ovo pa ono. Pojave se nekakve mušice. Kupci ti neplate, veliki trgovački lanci ti ruše maržu,prisiljavaju te da radiš povremeno sa gubitkom. Nekad je potrebno isporučit na milion malih mjesta po nekoliko kila-troškovi rastu u nebo.
Ništa nije lagano i jednostavno.
I za kraj vlasnik gljivare je imao 30 malih trgovina kad je uložio u posao sa gljivama-sad ako ima išta.
Zato pamet u glavu i puno sreće.

andrlje

Broj postova: 233
God: 30
Registriran: 13.03.2009
Like 1

[Vrh] Go down

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics