proizvodnja crvenog luka i češnjaka
Stranica 1 / 1. • Share •
proizvodnja crvenog luka i češnjaka
lijep pozdrav svima.
ja sam također novi na forumu i ne snalazim se bas dobro, ali uz vašu pomoć nekako ću i to svladati. vrlo sam mlad i bavim se proizvodnjom povrća pa me zanima dali netko zna nešto o proizvodnji crvenog luka, češnjaka i graha. pošto sva ostala prodaja povrća slabo ide pa bi pokušao s time.
unaprijed hvala
ja sam također novi na forumu i ne snalazim se bas dobro, ali uz vašu pomoć nekako ću i to svladati. vrlo sam mlad i bavim se proizvodnjom povrća pa me zanima dali netko zna nešto o proizvodnji crvenog luka, češnjaka i graha. pošto sva ostala prodaja povrća slabo ide pa bi pokušao s time.
unaprijed hvala
japa324- Broj postova: 23
Zanimanje: poljoprivredni tehničar-opći
Registriran: 29.01.2012
0
Re: proizvodnja crvenog luka i češnjaka
što se tiče graha...njemu pašu temperature ok oko 28-35 stupnjeva....navodnjavanje dok se mahune pune...i moraš pazit na peronosporu...a i nesmiješ pod njega stavljati stajski gnoj....ide proizvodnja ali moraš imat tržište i kvalitetu....
češnjaku ti je sjeme skupo....te se za češnjak ne bi isplatila proizvodnja na manjim površinama...

Tomek612- Broj postova: 375
God: 17
Zanimanje: poljoprivredni tehničar opći
Registriran: 11.11.2011
11
→→→: VIŠE
a dem reci kak ga je najbolje brat dal se on mora brat sam ručno pa u vršalicu il se može nekim kombajnom i koji je najbolji. mislim posadit za početak oko 2jutra graha, a što se tiče češnjaka njega sam mislio na oko pola jutra za probu iz češnja.
0
a je si razmišljau kome ga bodeš prodau?????
to ti je najveći problem....pa moreš prodavat u mahuni ili brat ručno pa u vršilicu.....jer kombajni su ti skupi...
i ako češ sadit...ne gledaj na količinu nego na kvalitetu.....to ti je moj savjet....
i ako češ sadit...ne gledaj na količinu nego na kvalitetu.....to ti je moj savjet....

11
[You must be registered and logged in to see this link.]
jest da 2 jutra graha nije malo ali ti se ovaj kombajne ne bi isplatio tokom 5.g.
jest da 2 jutra graha nije malo ali ti se ovaj kombajne ne bi isplatio tokom 5.g.

11
češnjak je jako osjetljiv za uzgoj na kontinentu

tratinčica- Broj postova: 184
Registriran: 30.07.2010
11
moj did posadi češnjak za sebe pa mu bude strava bude krupniji od šake al ne sadi puno još nisam vidio nigdje tak krupan češnjak kao što on ima već drugu godinu za redom pa sam mislio uzet od njega sjeme i probati posaditi
0
a sto se tiče graha neki kombajneri u mom krugu mi kažu da se može vršiti sa standarnima kombajnima sam ga moraju raspustiti pa pitam zato što to nisam nigdje vidio
0
Similar topics» proizvodnja crvenog luka i češnjaka
» češnjak
» Tražim partnera za sadnju češnjaka !
» Banja Luka 2009
» Zračna luka Otočac
» češnjak
» Tražim partnera za sadnju češnjaka !
» Banja Luka 2009