majs
Stranica 1 / 4. • Share •
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4 
majs
Dobrodošlica nije nužna...prisutan sam ovdje već preko 3 godine.
Pošto primam dosta "pritužbi" da sam škrt na slikama onda ću staviti ovdje par slika s oranja ovogodišnjeg, koja je jedna od najboljih sezona oranja unazad sigurno 5-6 godina. Ako uspijem postaviti slike...dosta je vremena prošlo...
parcela 24,5 ha, orano negdje između Božića i NG:

parcela 8 ha, orano negdje oko NG:

parcela 11 ha, orano između NG i 3 Kralja:

parcela 14 ha, orano oko 10.01.2012.:

jedna slika s ptičje perspektive (s krova kabine)

parcela 7 ha, orano oko 15.01.2012.:

Postoje i neka 3-4 filmića ali ovo će valjda zadovoljiti zasada, a video ću opet kad ulovim vremena malo...
Pošto primam dosta "pritužbi" da sam škrt na slikama onda ću staviti ovdje par slika s oranja ovogodišnjeg, koja je jedna od najboljih sezona oranja unazad sigurno 5-6 godina. Ako uspijem postaviti slike...dosta je vremena prošlo...
parcela 24,5 ha, orano negdje između Božića i NG:

parcela 8 ha, orano negdje oko NG:

parcela 11 ha, orano između NG i 3 Kralja:

parcela 14 ha, orano oko 10.01.2012.:

jedna slika s ptičje perspektive (s krova kabine)

parcela 7 ha, orano oko 15.01.2012.:

Postoje i neka 3-4 filmića ali ovo će valjda zadovoljiti zasada, a video ću opet kad ulovim vremena malo...
majs- Broj postova: 626
Registriran: 28.08.2008
7
Re: majs
Ne bi bilo loše ovu grubu odmah poslije pluga jednom prijeći teškom tanjuračom a ostalo prepustiti zimi.Imam i ja takve gline ali otkad više podrivam a manje orem polako dolazi kulturi.

jd4755- Broj postova: 1452
God: 47
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
10
Jako dobri plugovi, koji je to Multimaster ili Varimaster?

vedran_kc- Broj postova: 1711
God: 23
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
15
Nebi bilo loše ali onda mi se jako sporo suši u proljeće...ako bude i neka manja kiša ne mogu minimalno tjedan dana ulaziti u parcelu. Svake godine cca polovicu odmah potanjuram poslije oranja (vjerovatno ću i ove tako jedan manji dio) i to gotovo uvijek sijem poslijednje.
Drenaže su skoro potpuno nefunkcionalne...
Zatvorit ću većinu tamo negdje u 3.mjesecu ako ću moći ući u table.
Drenaže su skoro potpuno nefunkcionalne...
Zatvorit ću većinu tamo negdje u 3.mjesecu ako ću moći ući u table.
7
vedran_kc je napisao/la:Jako dobri plugovi, koji je to Multimaster ili Varimaster?
Je, stvarno je dobar plug...MM 122 je.
Pukne tu i tamo koji svornjak...ali ništa vrijedno spomena.
7
deere power je napisao/la:vidi se na slikama koji traktor jedino moze orat
Pa najbolje ore onaj koji ima najbolje gume
7
Ovo mi izgleda najteža zemlja od svih članova što su stavljali slike, ovo je stvarno katastrofa, naše zemlje ne vrijedi komentirat naspram ovog... Dp, čovjek ima fendta od 180 ks, a ipak ore sa JD 120 ks, šta reči...

moca- Broj postova: 461
God: 25
Registriran: 05.02.2010
5
→→→: VIŠE
Ovo nikad u životu nisam vidio.
Čuo sam da su u Dugom selu i okolici teške zemlje ali ovo je strašno. Hm,možda je vama to normalno ali mi imamo gotovo pjeskovita tla pa nemogu ovo ni zamisliti. Svaka čast na oranju,vjerujem da nije lako obrađivati takvu zemlju.

NH T5060 DARKO- Broj postova: 781
God: 24
Zanimanje: Vozač motornog vozila
Registriran: 26.11.2011
15
→→→: VIŠE
Mislim da su ovo jedna od rijetkih tala na kojima bi teško išla minimalna obrada. U posavskom bazenu ima zaista teških tala. Zanima me kolika je potrošnja goriva po jedinici površine (i učinak), onako odokativno?

Fidelito- Broj postova: 2694
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
26
NH T5060 DARKO je napisao/la:Ovo nikad u životu nisam vidio.Čuo sam da su u Dugom selu i okolici teške zemlje ali ovo je strašno. Hm,možda je vama to normalno ali mi imamo gotovo pjeskovita tla pa nemogu ovo ni zamisliti. Svaka čast na oranju,vjerujem da nije lako obrađivati takvu zemlju.
Je, teško je...muka mi je i sve me frće u trbuhu kad u proljeće krenete sa stavljanjem slika na forum od priprema za sjetvu do sjetve, a da ne kažem da ima godina da neki od vas i završe sa sjetvom a da ja još nisam ni brazdu krenuo zatvarati jer kod mene žabe krekeču i vivci (lat. vanellus vanellus) obliječu table kao ludi.
No navikao sam jer nisam naučio na bolje i nekako sam već u "suživotu" s ovdašnjom zemljom...neki bi rekli "znam kako zemlja diše" u ovome kraju.
Nema ovdje silovanja tla, nema forsiranja strojeva jer to dugoročno, pa usudio bi se reći i kratkoročno ne prolazi.
Jedino mislim da bi ovdje trebao ipak poticaj za TUG.
7
Fidelito je napisao/la:Mislim da su ovo jedna od rijetkih tala na kojima bi teško išla minimalna obrada. U posavskom bazenu ima zaista teških tala. Zanima me kolika je potrošnja goriva po jedinici površine (i učinak), onako odokativno?
Nema kod mene odokativno, notez je u traktoru i sve se bilježi
U usporedbi sa lani potrošnja po jedinici površine je u prosjeku cca 30 % niža.
Što se tiče načina obrade ozbiljno okrečem novu stranicu i idem ka reduciranju oranja koliko god budu to uvjeti dozvoljavali...
7
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4 
Stranica 1 / 4.