AKTIVNE TEME
» Agro Dan
by Agro Dan Today at 09:41

» Orah
by misoo83 14/7/2018, 08:35

» Jagoda malina (Rubus illecebrosus)
by misoo83 12/7/2018, 08:39

» rauola..
by foler 11/7/2018, 20:55

» Massey Ferguson
by matekmaly 9/7/2018, 13:26

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by Melina 2/7/2018, 15:04

» VTZ - Vladimirec
by Anto 30/6/2018, 15:56

» KATALOZI REZERVNIH DIJELOVA ZA TRAKTORE
by Zac501 29/6/2018, 08:54

» Vijesti vezane za poljoprivredu
by jd4755 24/6/2018, 07:35

» John Deere
by marijogjulic 22/6/2018, 15:01

» Zakon o poljoprivrednom zemljištu
by Đuro Japarić 7/6/2018, 19:35

» Pšenica 2017/2018
by VjekoBis 4/6/2018, 12:45

» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 2/6/2018, 10:17

» Đuro Đaković 1620 H
by Marjanovic 1/6/2018, 21:13

» Adaptacija za suncokret
by jbrtka 25/5/2018, 16:12

» Cijepljenje (kalemljenje)
by misoo83 21/5/2018, 07:59

» Puhalnik za žito
by toma84 15/5/2018, 21:12

» Prskalice
by deadfall 8/5/2018, 11:18

» F r e z a
by Dirk P0itt 15/4/2018, 19:06

» Prodajem sjemensku soju sorta Gabriela
by Fidelito 12/4/2018, 17:48

» 'leži - a iđe!'
by Fidelito 11/4/2018, 08:09

» Poziv na osnivačku skupštinu opće hrvatskog Udruženja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava
by bećar 9/4/2018, 22:56

» Deutz Fahr 1322M
by B-J 8/4/2018, 15:33

» paulovnija vaša iskustva?
by slaven22 1/4/2018, 12:29

» New Holland
by compy 25/3/2018, 18:42

» Kupujem gume 13.6 R28
by SteveO 24/3/2018, 20:48

» Slike
by andro 24/3/2018, 09:36

» RASIPAČI
by stjepan 23/3/2018, 17:04

» Pasquali 900
by Krx 21/3/2018, 11:21

» Roboti u poljoprivredi
by Fidelito 20/3/2018, 15:08







torpedo td/tx 55

Stranica 16 / 17. Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by vedran_kc on 30/11/2013, 18:48

@andro je napisao/la:prvi veći teret če pokazat moje iskustvo je da razvodnik izdrži cca 10 god kao i pumpa onda kreću problemi probao sam i ja mjenjat manđetu više puta al bez uspjeha. moj traktor skoro stalno ima ful opterećen hidraulik i zato sam mu ugradio pomočne cilindre i to je pun pogodak puno je manje opterečenje na razvodnik i lakše drži teret!
!
andro, pohvale za traktor Cool 
i da se nadovežem na komentar u vezi razvodnika, i mi smo mijenjali na našem, negdje sam napisao na forumu. Razvodniku i svim ostalim komponentama hidraulike će se radni vijek osjetno povećati sa smanjenjem tlaka u sustavu, tj. ugradnjom pomoćnih cilindara.
avatar
vedran_kc

Broj postova : 2181
God : 30
Lokacija : Podravina
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
29


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by Fidelito on 30/11/2013, 20:00

Ako mislite na zupčastu pumpu hidraulike - kada se podere - to se obično ne popravlja, nego se kupi nova.
avatar
Fidelito

Broj postova : 4471
Lokacija : Moslavina
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by andro on 1/12/2013, 09:30

 photo DSC_0117.jpg

imam ovu sliku samo nije neka!

_____________
hm pridružujem se ovima bez potpisa!
avatar
andro

Broj postova : 1046
God : 35
Lokacija : gradiste
Zanimanje : kombajnist!
Registriran : 19.03.2008
13


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/andro-t34.htm

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by krgan on 1/12/2013, 20:19

bolje ikakva slika neg nikakva,lijepo mu stoje ti pomoćni cilindri Very Happy 

krgan

Broj postova : 91
God : 20
Lokacija : Virovitica
Zanimanje : Vozač kamiona
Registriran : 08.01.2012
0


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by grćo on 1/12/2013, 22:16

andro kad ćeš kod mene po dajca 10006 da popuniš svoju galeriju

grćo

Broj postova : 183
Lokacija : Bošnjaci
Registriran : 01.09.2013
8


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by Zvonimir on 2/12/2013, 17:31

Andro, sad si skoro dvostručil volumen cilindra. Koliko sporije ih puni, odnosno koliko sporije podiže/spušta priključke nego do sad?

_____________
Nothin' kills Deere better then Magnum

Zvonimir

Broj postova : 2509
God : 53
Lokacija : Križevci
Registriran : 14.03.2008
10

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by vedran_kc on 2/12/2013, 19:40

@Zvonimir je napisao/la:Andro, sad si skoro dvostručil volumen cilindra. Koliko sporije ih puni, odnosno koliko sporije podiže/spušta priključke nego do sad?
To isto pitanje je i mene brinulo kod 75-ice, no nije se usporila hidraulika, jer bez pomoćnih cilindara na ler gasu uopće nije dizao priključak. Sa pomoćnim cilindrima diže i na ler gasu. Razlika je jedino na većim okretajima, bez pomoćnih cilindara je u sekundi hidraulika gore, a sa pomoćnim cilindrima ide sporije.
avatar
vedran_kc

Broj postova : 2181
God : 30
Lokacija : Podravina
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
29


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by andro on 2/12/2013, 22:35

josipvinković neznam dok se keša nađe  nisam ni znao da si to ti! pozz

zj ide brzo pumpa je 19 cm3 malo je povelika trebala bi bit 17cm3 al je i orbitrol 150 litarski umjesto 100 litarski uglavnom brzina je super ne fali a diže nevjerovatno puno (nna improviziranim vilicama nosim paletu gnojiva od 1250kg ko od šale) spuštanje ide kao i bez njih ne osjetu se jedino dok je ulje hladno a nemam neki priključak onda poluge idu sporo dolje

vedran kc hvala na pohvalama!

_____________
hm pridružujem se ovima bez potpisa!
avatar
andro

Broj postova : 1046
God : 35
Lokacija : gradiste
Zanimanje : kombajnist!
Registriran : 19.03.2008
13


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/andro-t34.htm

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by Zvonimir on 3/12/2013, 00:06

Pa ta ti pumpa ugasi motor Wink

_____________
Nothin' kills Deere better then Magnum

Zvonimir

Broj postova : 2509
God : 53
Lokacija : Križevci
Registriran : 14.03.2008
10

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by andro on 3/12/2013, 17:59

ma ne gasi,gasila bi da nema hidrovolana!

_____________
hm pridružujem se ovima bez potpisa!
avatar
andro

Broj postova : 1046
God : 35
Lokacija : gradiste
Zanimanje : kombajnist!
Registriran : 19.03.2008
13


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/andro-t34.htm

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by grćo on 3/12/2013, 21:35

hvala majstore popit ćemo piće

grćo

Broj postova : 183
Lokacija : Bošnjaci
Registriran : 01.09.2013
8


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by franicism on 6/3/2014, 23:53

pozdrav andro i sve pohvale za uređivanje Torpeda.
ako nije problem da stupimo u kontakt imam 55-icu i želim ga uredit da bude ko nov pa me zanima za dijelove nabavka i tvoje inovacije što si uradio, kako si zadovoljan ??

franicism

Broj postova : 5
Lokacija : Zagreb
Registriran : 22.05.2012
0


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by andro on 8/3/2014, 10:30

hvala za pohvale!
evo ovdje piši šta te zanima pa ču ti pokušat odgovorit a ima i ostalih forumaša koji hoće pomoći,djelove sam nabavljao u firmi machine trade iz đakova uglavnom od inovacija nema tako puno ima pomočne cilindre na hidrauliku i uske gume iza 12.4-32 ostalo je više manje orginalno.
zadovoljan? bilo je dosta problema sa mjenjačem u prvoj godini pa na prolječe mi je crklo kvačilo(2012-2013) od proljeća 2013 ide dobro pokoja sitnica al okej generalno sam zadovoljan čak sam ga htio prodati i kad se mušterija našla nisam ga mogao dati!

_____________
hm pridružujem se ovima bez potpisa!
avatar
andro

Broj postova : 1046
God : 35
Lokacija : gradiste
Zanimanje : kombajnist!
Registriran : 19.03.2008
13


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/andro-t34.htm

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by franicism on 8/3/2014, 11:01

moj je originalni 55-ica sa prednjim pogonom, malo mi se nešto čuje u getribi ili diferencijalu kad se ugrije ulje dobro, pa neznam što je, a imam plan sve rastavit i presložit, ali problem je taj što ja to nikad nisam radio pa me zato zanima da se čujemo na pm.
I kabinu imam u planu složit po svojoj zamisli da bude tih ko auto već sam sve malo to složio kako bi izgledalo, jer taj traktor mislim ostavit za sebe pošto sam i prije imao 45-icu još od 1984 godine.
Traktori odlični, jaki malo troše i normalno da ima onih koji po njima se.., jer sve treba održavat pa i traktor.
stavit ću fotke starog 45-aka, a tako i 55-aka sad u postojećem stanju, pa kad se preuredi neka se svjetina čudi malo, kad budem imao više vremena stavim fotke.
poz.

franicism

Broj postova : 5
Lokacija : Zagreb
Registriran : 22.05.2012
0


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by deutzpower on 8/3/2014, 14:21

pa ak ćemo iskreno, opće poznata stvar je da je stari 4506 kvalitetnije finalne obrade nego adriatici, pogotovo ovi novijih datuma, negdje je član Vedran_KC napisao i zašto

_____________
avatar
deutzpower

Broj postova : 1087
God : 24
Lokacija : na cesti
Zanimanje : vozač
Registriran : 29.05.2011
22


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by andro on 8/3/2014, 16:21

može pošalji mi pm šta te zanima to što se čuje je teško ovako napamet reći može biti neka osovina da ima oštečenja ili ležaj!

moj je poseban jer ih u mom kraju nema i nigdje nije gdje se pojavimo ne ostaje nezamječen čak se u selu šuškala priča "mata je ove godine kupio novog maseya tuna johna i andra torpeda" hehe!
zanimljiv je što je mal a ima prednji pogon i zelenu boju u kombinaciji s tamno plavom i jednostavno vidiš ga iz aviona!
već sam pisao o tome da je moj 45-tica 1982g. koja je narasla u 55-ticu

mislim da nije kod torpeda problem godina proizvodnje nego odnos vlasnik traktor i prije svega radni sati!

vedrankc je jednom rekao što noviji to bolji jer su kroz godine uvodili i neka poboljšanja

_____________
hm pridružujem se ovima bez potpisa!
avatar
andro

Broj postova : 1046
God : 35
Lokacija : gradiste
Zanimanje : kombajnist!
Registriran : 19.03.2008
13


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/andro-t34.htm

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by franicism on 8/3/2014, 23:55

moj je iz 89-e god. sad što ga imam 55-ica.
ajde potržit ću malo što je napisao Vedran_KC, ako ne nađem stavi paste pa postavi da vidim u čemu je riječ.

Ima li tko kakvu informaciju za zadnje blatobrane za TD 55 na prodaju ispravne i po mogućnosti novi ili bar da su ispravni bez hrđe itd..

franicism

Broj postova : 5
Lokacija : Zagreb
Registriran : 22.05.2012
0


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by franicism on 9/3/2014, 00:02

i kako da pošaljem na pm poruku ne dozvoli mi ?
nov sam ovde da se netko sad nebi smijao  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing 

franicism

Broj postova : 5
Lokacija : Zagreb
Registriran : 22.05.2012
0


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by franicism on 20/3/2014, 22:20

andro pitanje za volan ?
gdje si ga kupio odličan je
traktor sam rastavio slikam pomalo ima puno preinaka onako kako sam zamislio pa mi puno vremena oduzme sve skupa ...
slike ću postavit kad bude gotov kompletan i nadam se da će to bit sve za nekih cca mjesec dana.

franicism

Broj postova : 5
Lokacija : Zagreb
Registriran : 22.05.2012
0


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by deutzpower on 22/3/2014, 18:41

@franicism je napisao/la:ajde potržit ću malo što je napisao Vedran_KC, ako ne nađem stavi paste pa postavi da vidim u čemu je riječ.
caka je u tome da nakon rata više nisu imali zalihe originalnih dijelova pa su koperirali sa svime i svakime, a kvaliteta djleova više nije bila ta na koju su se ljudi navikli na torpedu, i to je jedan od razloga zašto je tvornica ugašena
avatar
deutzpower

Broj postova : 1087
God : 24
Lokacija : na cesti
Zanimanje : vozač
Registriran : 29.05.2011
22


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by delfin777 on 5/9/2014, 10:25

oze li ne ko reci kakv je traktor torpedo td55 sto se tice potrosnje,odrzavanja itd.

delfin777

Broj postova : 17
Lokacija : BiH
Registriran : 14.06.2014
0


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by deutzpower on 17/9/2014, 14:31

potrošnja skoro duplo manja nego na imt 539, a održavanje, ako je sve u redu sa mjenjačem, samo ulje i filteri, i toči vozi sistem

_____________
avatar
deutzpower

Broj postova : 1087
God : 24
Lokacija : na cesti
Zanimanje : vozač
Registriran : 29.05.2011
22


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by megajver on 10/10/2014, 18:51

Pozdrav

Pitao bi vas kako da skinem semering kod zadnje polosovine na TD 55. Ne mogu da skinem onu pušu prije njega.

Puno vam hvala

megajver

Broj postova : 1
Lokacija : Slovenija - Gančani
Registriran : 10.10.2014
0


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by vedran_kc on 12/10/2014, 12:46

Neznam kako je na TD 55, na 75-ici se treba čahura-osigurač sa sjekačem presjeći, da bi se ležaj izvukao.
avatar
vedran_kc

Broj postova : 2181
God : 30
Lokacija : Podravina
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
29


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: torpedo td/tx 55

Postaj by andro on 28/12/2014, 22:38

da se i vamo javim 55-tica je ove godine napravila oko 5oorh bez greške izuzelo ju je oranje al je zato u repi se nateglila prikolice od 8t kroz njivu dakle ocjena 5 za 2014 (bez kvara i najmanjeg)

edit foto
 photo DSC_0570.jpg

_____________
hm pridružujem se ovima bez potpisa!
avatar
andro

Broj postova : 1046
God : 35
Lokacija : gradiste
Zanimanje : kombajnist!
Registriran : 19.03.2008
13


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/andro-t34.htm

[Vrh] Go down

Stranica 16 / 17. Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]


DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.