Problemi sa zakupom
Stranica 1 / 3. • Share •
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3 
Problemi sa zakupom
Zakupio sam 33 ha prije par godina. Ugovor jos traje 5 godina. Sve bilo uredno i za pet kad mi se danas javi tip, jedan od dvojice brace, koji veli da je pol njegovo i da on svoju polovicu daje nekom drugom. Meni je papirnato sve proslo i uredno sam obrađivaotu zemlju i dobivao poticaj. Priznali su mi ugovor koji nije ovjeren kod biljeznika, a radili smo ga sa prvim bratom. Kasnije se stvarno ispostavilo da je drugi brat vlasnik polovice. Nazalost zemlju sam izorao i sad ne znam kaj da delam. Molim savjet i pomoc. Bit cu online, a sutra bi se trebao nac sa oba vlasnika.
Hvala
Hvala
marecone- Broj postova: 76
God: 33
Zanimanje: Ratarstvo, konjogojstvo
Registriran: 05.06.2008
0
Re: Problemi sa zakupom
Nemaš što nego se dogovorit s drugim bratom..
Ja sam isto tako iznajmio ali uzeo pola jer su dupli vlasnici pa eto na takve stvari trebas paziti zasto nisi gledao katastarski ko su vlasnici?
Ja sam isto tako iznajmio ali uzeo pola jer su dupli vlasnici pa eto na takve stvari trebas paziti zasto nisi gledao katastarski ko su vlasnici?

577- Broj postova: 1691
God: 24
Zanimanje: Tehničar za željeznički promet
Registriran: 10.02.2011
8
→→→: VIŠE
Ovaj drugi mi je cak danas rekao da je prvom dao da radi sa zemljom kaj hoce. Unazad nije problem nego za buducnost. Ja nisam prije nikaj provjeraval je to stari izdogovaral prije nego sam ja preuzeo opg. Ma totalna banana. Kaj je najgore drugi brat je najblaze receno idiot. Neradnik sa ratnom penzijom. Naravno tu zemlju je dobil zato jer je bil u ratu. Bila je navodno neka akcija koja je kratko trajala kad se zemlja tak dobivala.
0
A da to tako obično bude i sad problem...
Sad ovisi kako plaćaš pa onda ako se njih dva pošto dijele novce htjet ce vise i onda opet problem.
I eto ovisi kakvi su ljudi ...
Reci im da se njih dva dogovore kako hoce jer ako imas ugovor i dogovorenu cijenu nije tvoj problem..
A pošto s braća bog zna kako ce ici...
Sad ovisi kako plaćaš pa onda ako se njih dva pošto dijele novce htjet ce vise i onda opet problem.
I eto ovisi kakvi su ljudi ...
Reci im da se njih dva dogovore kako hoce jer ako imas ugovor i dogovorenu cijenu nije tvoj problem..
A pošto s braća bog zna kako ce ici...

577- Broj postova: 1691
God: 24
Zanimanje: Tehničar za željeznički promet
Registriran: 10.02.2011
8
pogledaj si u gruntovnici tko je pravi vlasnik i onda s njim dogovori i napravi ugovor o zakupu i neka ovjeri to kod bilježnika!

mačor- Broj postova: 546
Registriran: 28.07.2011
9
Da gledaj gruntovnu tko je vlasnik imas i na net-u
[You must be registered and logged in to see this link.]
ako je 1/2 onda se moras dogovorit i sa drugim .Sad neznam s akordom inace ne zele drugog upisat dok se ne prijasnji korisnik zemlje ne ispise .
[You must be registered and logged in to see this link.]
ako je 1/2 onda se moras dogovorit i sa drugim .Sad neznam s akordom inace ne zele drugog upisat dok se ne prijasnji korisnik zemlje ne ispise .

zoky28- Broj postova: 252
Registriran: 19.01.2011
1
Taj vjerojatno puca na veći zakup,možeš mu u rukavicama objasniti kako je zemlja upisana kod tebe u upisnik još toliko godina i da namjeravaš to koristiti bar do isteka.Ponudi da bi kupio zemlju pa da vidiš kako dišu.

jd4755- Broj postova: 1452
God: 47
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
10
Osla zemlja. Dal mu je 1000 po ha, sa nama nece ni pregovarat jer nismo izorali nekakvi komadic od njihove mame. Sad moram molit Boga da ce mi taj novi platit oranje jer sam tam izorao oko 25ha. Novi je lovator sa 8 traktora i 2 kombajna i zadnjih hodinu dve se gura na nase podrucje. Prekinuo je praksu koju su imale gazde u mom kraju a to je da smo oko svega uvijek sjeli i razgovarali. Ovaj je pravi predator i nist ga ne dira. Sad su i drugi u strahu jer ce ziher ic i na drzavnu zemlju i tam ce ljudima sa pravom prvokupa dizat cijenu. Znam da je to otvorena trka al ak ti onaj sa pravom prvokupa veli da ide na kolko god treba i da ne odustaje od zemlje nije dobro da mu bezveze dizes cijenu i izbijas 200-300 tisuca iz dzepa.
Hvala svima na pomoci
Hvala svima na pomoci
0
Svasta, pa koliko je zakup kod tebe ? Oko mene se placa 1500-1700 kn/ha zakup tako da je ovo tvoje džaba, pogotovo kad je tabla.

SteveO- Broj postova: 622
Registriran: 28.08.2009
5
stevo vi onda kao da radite bez poticaja je citav mora otic na zakup, valjda onda i vrijedi?
Tako je to u siroj okolici kod mene, mislim da je drzavna u zakupu oko 1750 kn/ha ovdje al nisam siguran bas 100%.

5
SteveO je napisao/la:Tako je to u siroj okolici kod mene, mislim da je drzavna u zakupu oko 1750 kn/ha ovdje al nisam siguran bas 100%.
Koje godine su te table išle na natječaj i koja klasa zemlje ?

bećar- Broj postova: 1374
Zanimanje: ...
15
-

A ne znam prije 1-2 godine, valjda prva klasa, sve su take. To je dupla pocetna cijena, da se razumijemo.Jer oko mene rijetko sta ode bez duple pocetne.

5
SteveO je napisao/la:A ne znam prije 1-2 godine, valjda prva klasa, sve su take. To je dupla pocetna cijena, da se razumijemo.Jer oko mene rijetko sta ode bez duple pocetne.
kod nas je početna 427.90kn/ha III-IV. klasa

bećar- Broj postova: 1374
Zanimanje: ...
15
-

Zemlja je IV klasa. Ph ispod 4. Kukuruz prosjek 7 do 8t/ha. Soja 3,5 t/ha. Da mi je ostala onda bi ju nagodinu nakon soje kalciziral
0
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3 
Similar topics» Problemi sa zakupom
» problemi sa IMT 542
» POMOC PROBLEMI SA HIDRAULIKOM
» UO,steonost,veterinar,problemi !...kako dalje?
» international 423, problemi s kvacilom
» problemi sa IMT 542
» POMOC PROBLEMI SA HIDRAULIKOM
» UO,steonost,veterinar,problemi !...kako dalje?
» international 423, problemi s kvacilom
Stranica 1 / 3.