Grah

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Grah

Postaj by mačor on 6/1/2012, 09:23

Pomišljam na sadnju graha pa nevidim temu ovdje, jeli moguće da se nitko ne bavi s time??
u trgovinama vidim samo kinesku,kanadsku i ukrajinsku robu, a cijene su ludnica- sad oko 20kn/kg. pa mislim to mi je bolje od govedarstva i večine ratarstva.
Pošto sam uglavnom ratar, mislim da imam svu potrebnu mehanizaciju ali nikad nisam sadio povrtlarske kulture. Zanima me tržište i pravila uzgoja,gdje nabaviti sjeme.. pa ako netko ima iskustva,hvala!

mačor

Broj postova: 546
Registriran: 28.07.2011
Like 9

[Vrh] Go down

Re: Grah

Postaj by zoky28 on 6/1/2012, 18:48

Ja prosle godine probavo kupio u Bili 20 kg kineskoga i niko super samo sam ga pobro malcerom Embarassed nisam ga stigo pospricat okisilo se pa jbg. Dio sta sam okopo sa motikom dobro rodilo .Za sprivanje mislim da ide isto ko i za soju MISLIM .
Samo pazi divlji zecevi ga obozavaju.

zoky28

Broj postova: 252
Registriran: 19.01.2011
Like 1

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by mačor on 6/1/2012, 19:20

znači taj kineski može nicat!? na to nisam ni mislio, probat ću prvo malo mami u bašću pa ako bude ok možda i krenem više. mislio sam na par jutara, al nemam iskustva s njim.

mačor

Like 9

[Vrh] Go down

Postaj by zoky28 on 6/1/2012, 20:11

Ma nice ti kazem probo samo kad kupujes gledaj da nema puno polomljenog ja sam sadio šareni

zoky28

Broj postova: 252
Registriran: 19.01.2011
Like 1

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Dizel on 10/1/2012, 20:23

I ja sam razmišljao o grahu.
Mislim da su najveća dva problema kako ga kvalitetno pobrati i kako ga prodati. Jer ručno branje nekih večih površina u traje i košta. A kombaj ako se nepodesi dobro ima puno loma.

Dizel

Broj postova: 55
Registriran: 25.12.2010
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by mačor on 13/1/2012, 20:11

ma kombajn se podesi bez problema, samo prodaja je "ono nešto"

mačor

Like 9

[Vrh] Go down

Postaj by Dizel on 13/1/2012, 22:13

Podesi onaj tko zna i hoće. U okolici neznam nikoga da sadi grah, pa treba naći kombajnera koji bi se htio gnjavit sa recimo ral graha.
A prodaja ko zna kome i po kojoj cjeni, kao i sve kod nas

Dizel

Broj postova: 55
Registriran: 25.12.2010
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by mbrcaniusix on 6/2/2012, 18:35

Dizel je napisao/la:Podesi onaj tko zna i hoće. U okolici neznam nikoga da sadi grah, pa treba naći kombajnera koji bi se htio gnjavit sa recimo ral graha.
A prodaja ko zna kome i po kojoj cjeni, kao i sve kod nas

A koliko zapravo je ta cijena graha?? i kak se to kreće, ja sam kontaktiro plodine i još neke..i oni svi mene traže da im ja dam ponudu.. a ja nemam pojma kako se to zapravo kreće Smile

mbrcaniusix

Broj postova: 4
Registriran: 06.02.2012
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by japa324 on 7/2/2012, 11:52

i ja planiram sadnju graha ove godine imam svu mehanizaciju osim kombajna i ja sam se raspitivao za grah,,,,, ja se bavim proizvodnjom povrća pa ću ove godine probat grah.,,,,, kolko znam svaki grah koji nađeš u trgovini možeš sadizi,,,,,,,, Embarassed

japa324

Broj postova: 23
Zanimanje: poljoprivredni tehničar-opći
Registriran: 29.01.2012
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by mbrcaniusix on 7/2/2012, 13:00

japa324 je napisao/la:i ja planiram sadnju graha ove godine imam svu mehanizaciju osim kombajna i ja sam se raspitivao za grah,,,,, ja se bavim proizvodnjom povrća pa ću ove godine probat grah.,,,,, kolko znam svaki grah koji nađeš u trgovini možeš sadizi,,,,,,,, Embarassed

možeš naravno..al baš za sijat je prava stvar..to je ipak ono nešto kvalitetnije Smile)

mbrcaniusix

Broj postova: 4
Registriran: 06.02.2012
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by KRTICA on 2/5/2012, 18:31

pozdrav graholjupci,zanima me da li prihranjujete grah i s čime ako da

KRTICA

Broj postova: 8
Registriran: 26.03.2012
Like 3