Grah
Stranica 1 / 1. • Share •
Grah
Pomišljam na sadnju graha pa nevidim temu ovdje, jeli moguće da se nitko ne bavi s time??
u trgovinama vidim samo kinesku,kanadsku i ukrajinsku robu, a cijene su ludnica- sad oko 20kn/kg. pa mislim to mi je bolje od govedarstva i večine ratarstva.
Pošto sam uglavnom ratar, mislim da imam svu potrebnu mehanizaciju ali nikad nisam sadio povrtlarske kulture. Zanima me tržište i pravila uzgoja,gdje nabaviti sjeme.. pa ako netko ima iskustva,hvala!
u trgovinama vidim samo kinesku,kanadsku i ukrajinsku robu, a cijene su ludnica- sad oko 20kn/kg. pa mislim to mi je bolje od govedarstva i večine ratarstva.
Pošto sam uglavnom ratar, mislim da imam svu potrebnu mehanizaciju ali nikad nisam sadio povrtlarske kulture. Zanima me tržište i pravila uzgoja,gdje nabaviti sjeme.. pa ako netko ima iskustva,hvala!

mačor- Broj postova: 546
Registriran: 28.07.2011
9
Re: Grah
Ja prosle godine probavo kupio u Bili 20 kg kineskoga i niko super samo sam ga pobro malcerom
nisam ga stigo pospricat okisilo se pa jbg. Dio sta sam okopo sa motikom dobro rodilo .Za sprivanje mislim da ide isto ko i za soju MISLIM .
Samo pazi divlji zecevi ga obozavaju.
Samo pazi divlji zecevi ga obozavaju.

zoky28- Broj postova: 252
Registriran: 19.01.2011
1
→→→: VIŠE
znači taj kineski može nicat!? na to nisam ni mislio, probat ću prvo malo mami u bašću pa ako bude ok možda i krenem više. mislio sam na par jutara, al nemam iskustva s njim.

9
I ja sam razmišljao o grahu.
Mislim da su najveća dva problema kako ga kvalitetno pobrati i kako ga prodati. Jer ručno branje nekih večih površina u traje i košta. A kombaj ako se nepodesi dobro ima puno loma.
Mislim da su najveća dva problema kako ga kvalitetno pobrati i kako ga prodati. Jer ručno branje nekih večih površina u traje i košta. A kombaj ako se nepodesi dobro ima puno loma.

Dizel- Broj postova: 55
Registriran: 25.12.2010
1
ma kombajn se podesi bez problema, samo prodaja je "ono nešto"

9
Podesi onaj tko zna i hoće. U okolici neznam nikoga da sadi grah, pa treba naći kombajnera koji bi se htio gnjavit sa recimo ral graha.
A prodaja ko zna kome i po kojoj cjeni, kao i sve kod nas

Dizel- Broj postova: 55
Registriran: 25.12.2010
1
Dizel je napisao/la:Podesi onaj tko zna i hoće. U okolici neznam nikoga da sadi grah, pa treba naći kombajnera koji bi se htio gnjavit sa recimo ral graha.
A koliko zapravo je ta cijena graha?? i kak se to kreće, ja sam kontaktiro plodine i još neke..i oni svi mene traže da im ja dam ponudu.. a ja nemam pojma kako se to zapravo kreće
mbrcaniusix- Broj postova: 4
Registriran: 06.02.2012
0
i ja planiram sadnju graha ove godine imam svu mehanizaciju osim kombajna i ja sam se raspitivao za grah,,,,, ja se bavim proizvodnjom povrća pa ću ove godine probat grah.,,,,, kolko znam svaki grah koji nađeš u trgovini možeš sadizi,,,,,,,,
japa324- Broj postova: 23
Zanimanje: poljoprivredni tehničar-opći
Registriran: 29.01.2012
0
japa324 je napisao/la:i ja planiram sadnju graha ove godine imam svu mehanizaciju osim kombajna i ja sam se raspitivao za grah,,,,, ja se bavim proizvodnjom povrća pa ću ove godine probat grah.,,,,, kolko znam svaki grah koji nađeš u trgovini možeš sadizi,,,,,,,,![]()
možeš naravno..al baš za sijat je prava stvar..to je ipak ono nešto kvalitetnije
mbrcaniusix- Broj postova: 4
Registriran: 06.02.2012
0
pozdrav graholjupci,zanima me da li prihranjujete grah i s čime ako da
KRTICA- Broj postova: 8
Registriran: 26.03.2012
3
Stranica 1 / 1.