ORANJE 2
Stranica 1 / 15. • Share •
Stranica 1 / 15. • 1, 2, 3 ... 8 ... 15 
Re: ORANJE 2
Kupio je novog Kuhn-a, al nije još došo.
Bećarina pusta- Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
20
→→→: VIŠE
bećarino imam ja raonike iliti lemeše sa promjenjivim špicom, i mogu reći samo riječi hvale i da stvarno vrijedu svake kune jer vuku u zemlju kao pravi, a i kada se potrošu zamijenu se i piči dalje.

falkon 2- Broj postova: 5080
Registriran: 06.02.2010
46
→→→: VIŠE -

falkon 2 je napisao/la:bećarino imam ja raonike iliti lemeše sa promjenjivim špicom, i mogu reći samo riječi hvale i da stvarno vrijedu svake kune jer vuku u zemlju kao pravi, a i kada se potrošu zamijenu se i piči dalje.
Čini mi se da se ovdje na radi o lemešima s promjenjivim špicom..

Ovdje bi se radilo o ovome rezaču na sredini lemeša ako sam doro shvatio što je Bećarina htio pitat

hurli- Broj postova: 695
Registriran: 04.01.2009
11
→→→: VIŠE
Bećarina pusta je napisao/la:Kupio je novog Kuhn-a, al nije još došo.
sijacicu da,al plug jos nije uzeo

Bare- Broj postova: 377
God: 31
Zanimanje: poljodjelac
Registriran: 10.03.2008
3
čini mi se da Bećarina na ovo misli:
Edit: prestigli me
Bare je napisao/la:E,stigli mi raonici...doslo vrime da ih se mjenja...uzeo sam dva sa nozem u sredini pa cemo vidit kak dela,jel.....
Edit: prestigli me
Picek je napisao/la:meni je proljetos pričao da bi se ponovio sa nekim Lemkenom. očito ništa od toga?Bare je napisao/la:.i joso ore sa djonijem i oltom,danas sam ga vidio bas.misalim da nije vidio,vec bi on imao svoju teoriju...
toliki traktor na OLT-a![]()
he he...pa mozda 8270 ni ne moze vuc vise od 4 brazde...

3
he he bare nema tu možda.... to je jasno
a sad vidim o čemu misli, čak bi to trebalo biti i dobro u nekim normalnim uvjetiam rada (barem tako mislim)
a sad vidim o čemu misli, čak bi to trebalo biti i dobro u nekim normalnim uvjetiam rada (barem tako mislim)

falkon 2- Broj postova: 5080
Registriran: 06.02.2010
46
→→→: VIŠE -

Bećar oranje ti je super, Koliko ti je još ostalo ? Vidim po tragovima imaš dosta proklizavanja ?
Bare nisam baš u toku, zaboravio sam, kojeg pluga imaš ti ?
I tako vas dvojica neznate naštimati plug
Mene bi bilo sramota to slikati
Bare nisam baš u toku, zaboravio sam, kojeg pluga imaš ti ?
I tako vas dvojica neznate naštimati plug

zrine89- Admin

- Broj postova: 3676
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
48
→→→: O SEBI
pravi majstor bi po boji pluga prepoznao o kojoj se marki radi.ako ne tako,pa i na ovim raonicima gore se vidi znak djeteline sa 4 lista...

3
Potinger je tvoj, sviđa mi se kako zaorava kukuružnjaka.
Ah kao da ja znam te znakove, neznam ni za vogel kako izgleda znak a kamoli druge marke..
Slabo ti se ja krećem oko boljih plugova...
Ah kao da ja znam te znakove, neznam ni za vogel kako izgleda znak a kamoli druge marke..

zrine89- Admin

48
zrine89 je napisao/la:Potinger je tvoj, sviđa mi se kako zaorava kukuružnjaka.
to svi kazu...
jedina mu je mana,sto crtala ne mogu dovoljno spustit,jer mu je klirens gotovio 1 metar,a nisu nista napravili po pitanju dubine rada crtala,pa bi trebao ubaciti distance na poluge crtala,da ih spustim za 10-tak cm.zato se vidi na trecoj slici,odrezani zid brazde nije ravan...sve ostalo +5

3
Crtalo je najmanji problem. Sve se to da riješit.
Vogel ima zanimljivo riješeno za spuštanje i dizanje crtala. Evo označio na slikama, imaš maticu i u tom koljenu su zubi, samo otpustiš malo maticu i spuštaš ili dizeš zub po zub i to je to....
ili nabavit neko većeg promjera crtalo. Ali onda nemožeš dizati i spuštati kako ti je volja.

Znam da svi kažu kažem i ja.
Al koliko sam vidio po slikama i youtube nema ravnog do potingera što se tiče zaoravanje kukuružnjaka.
Vogel ima zanimljivo riješeno za spuštanje i dizanje crtala. Evo označio na slikama, imaš maticu i u tom koljenu su zubi, samo otpustiš malo maticu i spuštaš ili dizeš zub po zub i to je to....
ili nabavit neko većeg promjera crtalo. Ali onda nemožeš dizati i spuštati kako ti je volja.

Znam da svi kažu kažem i ja.

zrine89- Admin

48
zrine89 je napisao/la:Crtalo je najmanji problem. Sve se to da riješit.
Znam da svi kažu kažem i ja.Al koliko sam vidio po slikama i youtube nema ravnog do potingera što se tiče zaoravanje kukuružnjaka.
moja crtala su jedno duplo veca nego ta na slikama,i kod pottingera je isto rijesenje za zubima i maticom,i jos tu ima zakretnicu....ali to nije to..kad crtalo potpuno spustis,ruka na kojem crtalo stoji,bude potpuno vertikalno,umjesto da bude vise horizontalno,pa ima tendenciju da bjezi u stranu i radi osmicu,jer se tada crtalo ne vuce iza koljena sa zubom,nego stoji ispod njega...

3
Aha, sada mi je sve jasnije. Meni je bilo tako prije namješteno, pa nisam nikakvih problema imao sa crtalom, da je radio osmicu ili bježao u stranu, više je bio vertikalno nego horizontalno, sve do jednog dana dok crtalo nije prepoznao beton oko bandere...
A jel to tvoje crtalo iz jednog komada ? Ili je na dva dijela ?
A jel to tvoje crtalo iz jednog komada ? Ili je na dva dijela ?

zrine89- Admin

48
klasicno crtalo.disk iz jednog komada,