uzgoj i prodaja purana ,"zagorski puran" 5 5 1

uzgoj i prodaja purana ,"zagorski puran"

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

uzgoj i prodaja purana ,"zagorski puran"

Postaj by stihl ms 381 on 4/1/2012, 23:44

Evo otvorio sam ovu temu jer nitko ne raspravlja o puranima.Moja obitelj i ja krećemo u uzgoj i prodaju purana.To jest ,već smo krenuli.Spremamo se u rano proljeće kupiti 100 purića.To će nas koštati negde oko 3000 kn.Puriće,purane čeka u prvoj godini čeka oko 2000 m2 zemlje za ispašu.Za početak smo izdvojili jedan cijeli kat kapaciteta oko 200 m2.Taj će prostor koristiti za noćenje.Napravili smo tako da kat gdje će noćiti biti do pašnjaka.Zamislili smo da preko noći spavaju unutra sa zatvorenim vratim a preko dana da vrata budu cijelo vrijeme otvorena tako da mogu ići nutra,van po njihovoj želji.Također vrata su otvorena u slučaju napada ora-a ili ti jastreba.Za hranjenje smo već posijali 3 njive ječma,sada nam još ostaje na prolječe za posijati oko 4000-5000 m2.Sve smo to izorali sa malim traktorom Tomo Vinkovićem 419.Orali smo sa jednobrazdin plugom cijelo vrijeme,reklo bi se dan i noć.Moj otac ima građevinski obrt tako da ne može raditi građevinu i poljoprivredu istodobno.Ja imam 14 godina.Zbog škole radim samo vikendom.I kada je došao vikend,ja sam orao praktički cijeli dan,od jutra (ok 10 h) pa do 1 sat prije mraka.Ali i to je gotovo.Sljedeče godinee kupujemo jači traktor i veči plug,manje posla.Evo nekih slika.
Linkovi:
[You must be registered and logged in to see this link.]

stihl ms 381

Broj postova: 54
Registriran: 30.09.2011
Like 1

[Vrh] Go down

Re: uzgoj i prodaja purana ,"zagorski puran"

Postaj by ZEKSON on 5/1/2012, 09:49

i mi se također bavimo uzgojem purana zagorskih oko 20 komada od toga ih oko 10 prodamo i 10 ostaje za daljni nasad purica samo daj mi reci kome misliš prodat tolike purane bolje da si uzmete malo više purica jer su one bolje tražene i još ti ih ostane za dalje nasad i to

ZEKSON

Broj postova: 813
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 09.07.2009
Like 6

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by stihl ms 381 on 5/1/2012, 23:38

kada kažem puran,mislim na oba dva roda,to samo tako pišem

stihl ms 381

Broj postova: 54
Registriran: 30.09.2011
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by Gee Man on 4/3/2012, 07:15

Pazite samo sa čim ih hranite.Znam ljude kojima su već veliki purani ugibali od gladi,jer su odbijali jesti dotičnu hranu.Hrana je od jedne velike firme.Nebi bio red da je imenujem.

Gee Man

Broj postova: 5
Registriran: 28.02.2012
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by sbcreation on 1/4/2012, 14:41

A kome prodati purane?
Ja imam ponudu da uzmem purane 60kom od mjesec dana. a odgovor bi trebao dati do utorka (03.04) dal bi ih uzimao ili ne.
i sve mi je to ok, no nemam blage kome i kako to prodati.
čovjek ih prodaje zato što je neki drugi odustao zbog besparice... a poznanici mi kažu da su purani u ok stanju.

sbcreation

Broj postova: 4
God: 24
Zanimanje: Grafičar
Registriran: 01.04.2012
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by traktor84 on 15/4/2012, 00:19

mi takodjer planiramo uzgoj domaćih purana na nekih 10ha,tj.4000 kljunova...prodat ce se ako ne ovdje onda u EU..ali sa stotinjak zaboravite neki konkretni plasman osim po lokalnim pijacama i restoranima..

traktor84

Broj postova: 2
Registriran: 14.04.2012
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Gee Man on 15/4/2012, 20:00

Znam da je jedno vrijeme Rene Bakalović otkupljivao zagorske purane othranjene na otvorenom(ekološki uzgoj),za svoj restoran na trgu Bana Jelačića.Kako je sada,ne znam.

Gee Man

Broj postova: 5
Registriran: 28.02.2012
Like 0

[Vrh] Go down

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics