moji mladi narastaj,,,,a i ''tata'' je tu,,,,
Stranica 7 / 10. • Share •
Stranica 7 / 10. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 
Re: moji mladi narastaj,,,,a i ''tata'' je tu,,,,
moram priznati..kao apoteka..svaka čast, vidi se rad i trud...
sa čim obrađuješ međuredove sadnica, dali ideš sa kakvim strojem i ticalom ili je u pitanju polu-automatski alat..

sa čim obrađuješ međuredove sadnica, dali ideš sa kakvim strojem i ticalom ili je u pitanju polu-automatski alat..
al kad ti naleti neki veci pljusak pa ce s vidit svoju frezu bit ce ti dole 2 m naplavka
MALI MIHA- Broj postova: 15
Registriran: 26.04.2009
0
roko je napisao/la:moram priznati..kao apoteka..svaka čast, vidi se rad i trud...
sa čim obrađuješ međuredove sadnica, dali ideš sa kakvim strojem i ticalom ili je u pitanju polu-automatski alat..![]()
motika,motika,motika a ponekad i rovica,,,
slusaj miha bilo kako bilo,kisa je padala i prije i nista nije nosilo,a danas kada je zdrava raguz bio gore,je reko da skoro nije vidio ovako fino uredjeno,,a i on kaze daje freza pun pogodak u kombinaciji sa podrivacem,,,
sry al vasa obrada i sama tehnologija vinograda nije se promjenila od 60-ih godina i zato je moralić na enjingijevom rodjendanu odrzao govor gdje je rekao,da ce kutvjevo morati sljediti primjer belja i feričanaca gdje vec 2 godinu zaredom rezu na 1 lucanj 1 reznik i da ce ici na visoku kvalitetu grozda,,,a ove godine za ovako grozde kao sto ima 95% koperanta max cjena ce biti oko 5kn-štoje po meni takodjer previse,,,,

swizach- Broj postova: 575
God: 25
Registriran: 09.03.2008
0
to je to.... poluautomatski stroj...hehehee samo ga dižeš a on sam pada..
i mene su zezali da će mi vodo odnijeti zemlj kad sam frezao puno... malo pri dnu plantaže je znalo biti nanosa, ali u kombinaciji sa podrivačem... pun pogodak...
samo naprijed swizach
i mene su zezali da će mi vodo odnijeti zemlj kad sam frezao puno... malo pri dnu plantaže je znalo biti nanosa, ali u kombinaciji sa podrivačem... pun pogodak...
samo naprijed swizach
Da vratimo malo temu među žive :P
Vidim da ovdje ima stručnjaka pa da ja navalim s pitanjima
Krećemo u sadnju vinograda, odabrali smo sortu rajnski rizling i bit će nešto cabarnet sauvignon. Ograničeni smo (zasad) terenom pa će razmak između redova biti 160 cm... pa me zanima po Vašem mišljenju koji bi bio idealan razmak između trsova? 70 cm? 80 cm? 90 cm?
Ako imate još kakvih savjeta-svaki je dobrodošao
LP
Krećemo u sadnju vinograda, odabrali smo sortu rajnski rizling i bit će nešto cabarnet sauvignon. Ograničeni smo (zasad) terenom pa će razmak između redova biti 160 cm... pa me zanima po Vašem mišljenju koji bi bio idealan razmak između trsova? 70 cm? 80 cm? 90 cm?
Ako imate još kakvih savjeta-svaki je dobrodošao
LP

petras- Broj postova: 98
Registriran: 14.11.2009
0
Mi smo lani posadili oko pola jutra graševine, razmak između redova je 250 cm (da možemo s traktorom obrađivati između redova), a razmak u redu je 80 cm. Imamo još pripremljeno za ovu godinu pola jutra za sadnju, ali sad razmišljamo da bi sadili na 3 m( malo nam djeluje usko za fergusona)

moca- Broj postova: 461
Registriran: 05.02.2010
5
→→→: VIŠE
petras je napisao/la:Da vratimo malo temu među žive :P
Ako imate još kakvih savjeta-svaki je dobrodošao![]()
LP
Prvo da te pitam sa čime obrađuješ vinograd kad ti je red 160 cm? ja na tvom mjestu nebih išao na 70 upravo jer manji razmak između redova pa bi radije išao na 80 ja imam na 80 i razmak redova 2 metra.....koliko sadiš komada?

vinogradar- Broj postova: 456
God: 30
Zanimanje: Vatrogasac.....vinogradarstvo i vinarstvo
Registriran: 10.03.2008
2
Vinograd obrađujem..........ručno
i uz pomoć Labinprogresa. (freza od 8 KS)
Na tom dijelu na kojem započinjemo nemamo baš dovoljno prostora pa smo i redove morali suziti jer klijet i podrum budu a i teren je uži idući prema brdu.
Imamo u planu saditi još na nekoj drugoj lokaciji pa se tu budemo raspištoljili s redovima
Dakle, kupili smo u Kutjevu lozne cijepove 550 rajnskog i 100 cabarneta. Za sad :/
Na tom dijelu na kojem započinjemo nemamo baš dovoljno prostora pa smo i redove morali suziti jer klijet i podrum budu a i teren je uži idući prema brdu.
Imamo u planu saditi još na nekoj drugoj lokaciji pa se tu budemo raspištoljili s redovima
Dakle, kupili smo u Kutjevu lozne cijepove 550 rajnskog i 100 cabarneta. Za sad :/

0
Aha ja sam mislio da sadiš par tisuća pa mi je bilo čudno sa kojim traktorom čeć ić unutra pošto bi bilo dosta knap.....ovako ručno ide....

2
swizach tebi pod hitno treba rotodrljaca za medurednu obradu 
inace motike poderes dok obradis jednu tablu
inace motike poderes dok obradis jednu tablu

Orsic- Broj postova: 133
Registriran: 22.11.2009
0
Mi to na sitno sadimo. Tek krećemo. pomalo kupujemo zemlju pa možda jednog dana bum i ja imala tolko čokota ko i ti :P 
Čekamo više to lijepše vrijeme. Samo kiša,kiša i nikak par dana sunca da osuši zemlju. O crijepovima brinemo, po pravu.
Sad za vikend rekli lijepo vrijeme, ali od ponedjeljka opet dosadna kišaaaa..... :/
Čekamo više to lijepše vrijeme. Samo kiša,kiša i nikak par dana sunca da osuši zemlju. O crijepovima brinemo, po pravu.
Sad za vikend rekli lijepo vrijeme, ali od ponedjeljka opet dosadna kišaaaa..... :/

0
evo da ubacim par svojih slikica....[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
vinograd je mlad ali je već oko 8 god.... nalazi se kod virovitice, suhopolje,borova,drokanovo brdo
svaki komentra bi dobro došao...
vinograd je mlad ali je već oko 8 god.... nalazi se kod virovitice, suhopolje,borova,drokanovo brdo
svaki komentra bi dobro došao...

case- Broj postova: 1294
God: 21
Zanimanje: student
Registriran: 10.02.2010
2
60% graševina 40% slankamenka...

case- Broj postova: 1294
God: 21
Zanimanje: student
Registriran: 10.02.2010
2
evo par fotkica,,,
ispomoc :-)
danas doso atomizer
ispomoc :-)
danas doso atomizer

swizach- Broj postova: 575
Registriran: 09.03.2008
0
Jel to kod tebe ima i kamena na prvoj slici ili su to kvrge zemlje???
Odličan izbor atomizera .....dobro da si uzeo sa usmjerivačem...puno znaći pogotovo što nemaš kabine....ja imam isto agromehanikin samo 400 l sa usmjerivačima i radi odlično....sa čime si dosad špricao???
Odličan izbor atomizera .....dobro da si uzeo sa usmjerivačem...puno znaći pogotovo što nemaš kabine....ja imam isto agromehanikin samo 400 l sa usmjerivačima i radi odlično....sa čime si dosad špricao???

2
Stranica 7 / 10. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 
Similar topics» moji mladi narastaj,,,,a i ''tata'' je tu,,,,
» Moji prvi mladi
» MLADI I VOLIJERE TIČAR 2010
» Mladi štiglići u volijeri