moji mladi narastaj,,,,a i ''tata'' je tu,,,,
Stranica 6 / 10. • Share •
Stranica 6 / 10. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 
Re: moji mladi narastaj,,,,a i ''tata'' je tu,,,,
kotači bi se mogli stavit od pluga olt-ovog za ralit kukuruz 

Mata imt 540- Broj postova: 1237
God: 23
Zanimanje: po zanimanju strojarski tehničar
Registriran: 14.03.2008
0
→→→: VIŠE
Smiljan je napisao/la:Jeli to rucni rad? Ako jest, od cega su kotaci?
nije rucni rad to sam kupio negdje kod zga to je valjda bilo z prasenje strnista samo su noge navarivane i dabilo je to sire za oko pol metra za svake strane i jos po jedna ruka sa svake strane pa smo to suživali
ma to je za vinograd a ne freza i kojekakve gluposti koje usitnjiju zemlju vinograd teba da dobije zraka i da podere zemlju i korove sad neznam kakva ti je zemlje u vinogradu kod mene je sami pjesak s ilovacom pa kad spekne samo mos s ovim to poderati nemam pojma kolko je to siroko moro bi izmjerit al negdje oko 2 m mozd malo više
a redovi su mi od 2.5 do 2.6 m
MALI MIHA- Broj postova: 15
Registriran: 26.04.2009
0
Ja imam ovo [You must be registered and logged in to see this link.]
zahvat 180 cm, 7 radnih tijela od OLT kultivatora za kukuruz. To IMT539 vuce bez brige prvom ili drugom brzom. Sada kad je bilo jako mokro radna tijela su isla do grede pa razmisljam o ugradnji kotaca.
Ovo je rezultat probe dva prolaza izmedju dvije kise, posto u prvom prolazu zbog ogromne vlage je samo buse pirike izvaljivao tako da sam odustao od daljnjeng razmnozavanja pirike i cekam suhlju zemlju
[You must be registered and logged in to see this image.]
Prema svemu sudeci nebih trebao imati problema i kad zemlja zapece, no to cemo jos vidjeti...
Posto bi kotac morao ici unutar okvira promjer mu nebi smio biti veci od jedno 15-20 cm. Mislim da plugov kotac ima veci promjer?
zahvat 180 cm, 7 radnih tijela od OLT kultivatora za kukuruz. To IMT539 vuce bez brige prvom ili drugom brzom. Sada kad je bilo jako mokro radna tijela su isla do grede pa razmisljam o ugradnji kotaca.
Ovo je rezultat probe dva prolaza izmedju dvije kise, posto u prvom prolazu zbog ogromne vlage je samo buse pirike izvaljivao tako da sam odustao od daljnjeng razmnozavanja pirike i cekam suhlju zemlju
Prema svemu sudeci nebih trebao imati problema i kad zemlja zapece, no to cemo jos vidjeti...
Mata imt 540 je napisao/la:kotači bi se mogli stavit od pluga olt-ovog za ralit kukuruz
Posto bi kotac morao ici unutar okvira promjer mu nebi smio biti veci od jedno 15-20 cm. Mislim da plugov kotac ima veci promjer?

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
ma da to je slabo za vinograd imo sam i ja tak nest slicno prije ovoga al mi se te noge sve pomotale na sve strane neznam kakva ti je zemlja al kod mene je sami pjesak s kamenom ja sam pravio ulagac za gnojivo dio sasije od kamiona a radna tjela rezo sa autogenim plocevinu od 2.5 cm de se ne smota jel ide 35 u zemlju
ovak nekak hehe
ovak nekak hehe
0
evo podorivač koji je kod mene glavni glumac u obradi vinograda i voćnjaka... malo je lošije slika ispala zeznilo me sunce.. Iza se vidi friško podoran vinograd. U jesen idem koliko ga zeko može duboko vuč a sad i preko ljeta sam da uništi travu.

zeko- Broj postova: 427
God: 23
Registriran: 12.01.2009
0
MALI MIHA je napisao/la:ma da to je slabo za vinograd imo sam i ja tak nest slicno prije ovoga al mi se te noge sve pomotale na sve strane neznam kakva ti je zemlja al kod mene je sami pjesak s kamenom ja sam pravio ulagac za gnojivo dio sasije od kamiona a radna tjela rezo sa autogenim plocevinu od 2.5 cm de se ne smota jel ide 35 u zemlju
ovak nekak hehe
Da, ovi nosaci radnih tijela su 1cm debeli i nisu za duboko. Tome je namjena za travu, dakle 5-10cm dubine. Ovo sto sam ja isao do grede je stoga sto je bilo strasno mekano. I ja sam na kraju reda, uz stari sljivik, natrcao na korijen i savio sam nosac radnog tijela (upravo ovako kako je strelicom oznaceno, u stranu) no to je i moja greska jer sam kod okretanja htio vidjeti kako ide da ne podizem iz zemlje
Osim toga, sa ovim moticama i nema smisla ici duboko.
Na jednom mjestu sam probao par metara kako radi na 50 godina neoranoj i pokosenoj ledini u starom sljiviku. I ugodno am se iznenadio, uredno je obrijalo travu par centimetara izpod zemlje

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
evo ovako imam jedno pitanje za sve koji se bave vinogradarstvom, prijatelj mi ima 2 jutra zemlje u brdu u BM (nije bas neko brdo ali tako se kaze) ja mislim da je zemlja odlicna za vinograd ( pa i belje ima oko 500 ha na tom brdu) pa me zanima sve sta mi mozeste rec u vezi podizanja vinograda, dakle prvo dal se uopste isplati podizat na takvoj povrsini jer nije velikaa zatim di nabavit lozu, kako zemlju treba pripremit ( to je oranica na kojoj se sije kukuruz i pšenica) koje su sorte i gdje ih nabavit, dali ima kupaca za groždje ili vino kakve su cijene i poticaji
imam jos puno pitanja al dosta za sad
evo snimka mog vinograda
0
deere power je napisao/la:evo ovako imam jedno pitanje za sve koji se bave vinogradarstvom, prijatelj mi ima 2 jutra zemlje u brdu u BM (nije bas neko brdo ali tako se kaze) ja mislim da je zemlja odlicna za vinograd ( pa i belje ima oko 500 ha na tom brdu) pa me zanima sve sta mi mozeste rec u vezi podizanja vinograda, dakle prvo dal se uopste isplati podizat na takvoj povrsini jer nije velikaa zatim di nabavit lozu, kako zemlju treba pripremit ( to je oranica na kojoj se sije kukuruz i pšenica) koje su sorte i gdje ih nabavit, dali ima kupaca za groždje ili vino kakve su cijene i poticaji
i onda, dal je moguce da nema nikog da mi odgovori, stvarno me ozbiljno zanima
pa to je omanji elaborat neda se nekom baš pisat toliko. ukratko teren je dobar ako baš hoceš možeš uzorak zemlje odnijet na ispitivanje. površina ti je onako za kupovat traktor mala za nekog plaćat velika. treba duboko oranje po onda lijepo poravnat. cijepove sad neznam gdje ti je najbliže. za sorte i prodaju će morat netko drugi od forumaša što sad ide najbolje

Slatky- Broj postova: 184
Registriran: 26.10.2008
1
jedna od tabli,,,
jedna od tabli,,,

swizach- Broj postova: 566
God: 24
Registriran: 09.03.2008
0
svaka čast
jel to međuredno tanjuraš?
jel to međuredno tanjuraš?
zvonis01- Broj postova: 222
God: 46
Zanimanje: www.opg-sapanjos.hr
Registriran: 22.02.2009
0
→→→: VIŠE -

jedanput izpodrivam pa kada krene trava isfrezam,,,pa podrivanje,,kombiniram ,ovo je frezano

swizach- Broj postova: 566
God: 24
Registriran: 09.03.2008
0
Stranica 6 / 10. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 
Similar topics» moji mladi narastaj,,,,a i ''tata'' je tu,,,,
» Moji prvi mladi
» MLADI I VOLIJERE TIČAR 2010
» Mladi štiglići u volijeri
» mladi kanarinci se pumpaju
» Moji prvi mladi