ECOTRAC by: Hittner

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

ECOTRAC by: Hittner

Postaj by Arijan on 17/6/2008, 07:54

Evo par fotografija "Ecotrac" poljoprivrednih zglobnih traktora iz Bjelovara:

S obzirom da nisam našao temu o traktorima tvrtke Hittner, vjerujem da će ovo biti glavna tema za naše bjelovarske traktore i poljoprivredne priključke...

Slobodno postavite pitanja, pokušat ću odgovoriti u što kraćem roku...

Arijan

Broj postova: 26
God: 30
Zanimanje: Informatičar
Registriran: 17.06.2008
Like 0

http://www.hittner.hr

[Vrh] Go down

Re: ECOTRAC by: Hittner

Postaj by bajki on 17/6/2008, 08:09

Ja imam TV 830, ove nove zelene. Imam probleme sa pumpom hidraulika (ima opisano u temi TV), pa me zanima koje pumpe vi ugrađujete i dali odgovaraju na TV?

bajki

Broj postova: 115
Registriran: 09.05.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Zvonimir on 17/6/2008, 08:51

A zakaj se ne pomaknete dalje od Tome Vinkovića i ne napravite nekaj zbilja novo. Ovo je model star 40 godina, s novom haubom. Pogledajte samo Agromehaniku i do kud su došli, a krenuli su od istog početka kak i Metalservis.

Zvonimir

Broj postova: 2184
God: 47
Registriran: 14.03.2008
Like 5

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Arijan on 17/6/2008, 09:06

bajki je napisao/la: Imam probleme sa pumpom hidraulika (ima opisano u temi TV), pa me zanima koje pumpe vi ugrađujete i dali odgovaraju na TV?

Bajki, u ECOTRAC ugrađujemo isti model pumpe, kapaciteta 6,8ccm po okretaju, a za daljnje informacije molim Vas da se obratite gospodinu Culjak Božidaru u trgovini rezervnih dijelova poduzeća Hittner.

Kontaktne podatke ću vam poslati privatnom porukom, ukoliko ste zainteresirani za kupovinu dijelova ili daljnje informacije.

Arijan

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Arijan on 17/6/2008, 09:11

Zvonimi® je napisao/la:A zakaj se ne pomaknete dalje od Tome Vinkovića i ne napravite nekaj zbilja novo. Ovo je model star 40 godina, s novom haubom. Pogledajte samo Agromehaniku i do kud su došli, a krenuli su od istog početka kak i Metalservis.

Pa sad, tu je dosta tvrdnji koje su netočne, ne znam točno kako da vam odgovorim na pitanje a da ne izazovem raspravu malo većih razmjera. Da se razumijemo, nije mi namjera sudjelovanje na ovom forumu radi postavljanja subjektivnih mišljenja i raspravljanja. Nego informiranje članova direktnim pristupom.

Dakle, pomak od TV-a na modelima ECOTRAC je vidljiv, u razvoj i unaprijeđivanje Hittnerovih zglobnih traktora je uloženo mnogo truda, te su rezultati osjetni. Hittner Ecotrac nije model star 40 godine, već je ideja malog poljoprivrednog traktora stara 40 godina. To je kao da ste rekli da je Ford Focus automobil star 100 godina zato jer je nasljednik Modela T iz 1908. Nadam se da je usporedba jasna Smile

Što se konkurencije tiče, ne bi bilo korektno pisati o njima, pa ću zato napisati nešto o novom uspjehu tvrtke Hittner, odnosno o ugovorenom izvoznom poslu s Ganom. Ta je vijest bila na Dnevniku, vijestima i u svim novinama (Večernji list, današnji broj, npr.)

Bjelovar: Hittner izvozi 4000 traktora u Ganu

BJELOVAR - Bjelovarska Tvornica poljoprivrednih strojeva "Hittner" potpisala je ugovor s predstavnicima tvrtke "Ahaman Enterprises" iz Gane o izvozu četiri tisuće poljoprivrednih traktora i 12 tisuća raznih poljoprivrednih priključaka u tu afričku državu.

Kako je rekao direktor te tvornice Stjepan Hittner, riječ je od desetogodišnjem ugovoru o suradnji, a rok isporuke traktora i priključaka je pet godina. Riječ je o modelu zglobnog traktora Ecotrac 30, snage 22 kW, koji je 80 posto domaći proizvod. Hittner je rekao kako su se gosti iz Gane o poslovnoj suradnji počeli raspitivati u posljednje dvije godine, a za hrvatski su se traktor odlučili među mnogim stranim konkurentima zbog, kako je rekao, kvalitete i jednostavnosti. Najavio je da će u Hrvatsku doći mehaničari iz Gane kako bi naučili kako održavati traktor i priključke, a dio traktora isporučivat će se u dijelovima te se sastavljati u Gani.

Hittner je rekao da se Tvornica - kako bi ispunila potpisani ugovor - mora dograditi i povećati kapacitet. Nužno je povećati i broj zaposlenih, rekao je, dodajući kako će dio poslova obavljati i kooperanti. Predstavnik ganske tvrtke "Ahaman Enterprises" Alex Aduko rekao je da je hrvatski traktor izabran jer je kvalitetan za rad u Gani, u kojoj se mnogo toga radi ručno, a potrebna joj je poljoprivredna modernizacija, posebice sada zbog naglog rasta cijena hrane.

Arijan

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Zvonimir on 17/6/2008, 10:33

Gle, ovo je forum ljudi s iskustvom, pa nemožeš prodati fore s politikom i uspjehom poduzeća.
Uspjeh poduzeća je jedno, a svojstva ili osobine proizvoda nekaj sasvim drugo. Većinu nas ovdje zanima ovo drugo.

Dakle da krenemo s promjenama od TV-a: dodana je hidraulika s regulacijom vučnog otpora, kupljena od Malesani-ja, ugrađeni su motori koji zadovoljavaju neke eko norme. I to je sve bitno.
Ostali su zglob i nesinkronizirani mjenjač 6+3 brzine (šaltanje pomicanjem "ključa" ispod zupčanika, ako se ne varam).
I dalje nema standardni, nezavisni 540rpm kardan, već se isti vrti zavisno o smjeru kretanja traktora. Da o dvostepenom kuplungu ili pak nezavisnom ni ne govorimo.

Ukratko, ostali ste tehnološki na razini IMT-a (s time da su oni tvornica više od 40 godina i imaju puno širu paletu proizvoda).

Dakle proizvodite malo dorađeni TV, a ne space shuttle, kak bi mi to trebali misliti.

Usporediti Ecotrac s Focusom u odnosu na TV odnosno Ford T, je u najmanju ruku netočno, da ne kažem neumjesno.

Ti mi reci više i ispravi me ako nemam pravo.

NHF

Zvonimir

Broj postova: 2184
God: 47
Registriran: 14.03.2008
Like 5

[Vrh] Go down

Postaj by Bećarina pusta on 17/6/2008, 20:49

Zvonimire kakav mjenjač ima AGT-830? Isto 6+3. Imao sam dva Tomislava i dobri su bili, tako da ova promjena hidraulike,pristupačnosti komandi, dorada zgloba, dodavanje Deutz motora, Lombardini motora sa tri cilindra i 35 ks itd., je više nego dobrodošla promjena. Drago mi je što su uspjeli utržiti toliko traktora za Ganu, dok AGT recimo to isto nije uspio. Znači da tu ima nešto. Uvjeren sam da će biti još promjena i dorada na Hittner traktorima.

A ti Arijane sam daj slika traktora, priključaka, teh. podataka, informacija o NAŠEM traktoru. Wink

Bećarina pusta

Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
Like 20

[Vrh] Go down

...HITTNER!!!

Postaj by GROF on 18/7/2008, 06:56

POZDRAV BEĆARIMA!!!

...APSOLUTNO SE SLAŽEM SA; Zvonimir-om., A SVAKA ČAST I Bećarina pusta., MA NA OVIM NAŠIM TRAKTORIMA URADJENO JE PUNO I NIŠTA., IZ MOGA BOGATOG ISKUSTVA SA OBADVA NAŠA TRAKTORA; PRIMA I HITTNER., OD NOVITETA IMA SAMO DRUGAČIJA FARBA..., MA MOJ Arijan-e., MA JOPET SE LJUTIŠ A PUNO STVARI NEZNAŠ JER SI MLAD., ČA GOD OVI NOVI TOMICE IMADU TO SU SVE IMALI I ONI STARI., SAMO TI STARI SU TO IMALI POD DODATNOM OPREMOM I BILI SU ZNATNO SKUPLJI OD OBIČNIH MODELOV., A ČA TI NI JASNO PITAJ??? PA ĆEMO TI REĆ, MI STARI "MAGARCI"...

...SLOVENCI SU U AGT-u NAPRAVILI PUNO., IAKO SU DOSTA LOŠE KOPIRALI TOMU U ONIM PRVIM DANIMA PROIZVODNJE., A ZAČ NISU SLOVENCI DOBILI POSAL???., SA GANOM KO HITTNER., ILI PRIMA SA AFRIKOM., PA LJUDI MOJI!!!., SLOVENCI SU U STARTU SKUPLJI OKO =4.000,00 EURA.-., A LOVA, LOVA JE ČUDO I SVE SE LOVI OKO LOVE...

BOG DRAGI MOJI LEGENDARNI FORUMAŠI!!!., POSEBAN POZDRAV; ARIJANU., ČIM DOJDEM U BJELOVAR TRAŽIM TE U TVORNICI; HITTNER I VODIM TE NA CUGU., NARAVNO, AKO MI SE JAVIŠ KAD TE BUDEM TRAŽIL NA ULAZNOJ PORTI U ZGRADI TVORNICE...

UZ BOŽJI BLAGOSLOV LEGENDARNIM FORUMAŠIMA I VRIDNIM POLJOPRIVREDNICIMA., KAKO MALIM, TAKO I POGOTOVO ONIM VELIKIM, SA VELIKIM...=IMANJIMA...

GROF

Broj postova: 40
God: 43
Zanimanje: TRAKTORI, MEHANIZACIJA-POLJOPRIVREDNA,POLJOPRIVREDA.-
Registriran: 03.04.2008
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by Arijan on 21/1/2009, 08:01

Evo još par fotki našeg Ecotraca 30 (ovaj je bio u izvedbi s kabinom i snježnom frezom):

Arijan

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Bećarina pusta on 21/1/2009, 09:39

Nadam se da nećeš ostati samo na ovim slikama. Wink

Bećarina pusta

Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
Like 20

[Vrh] Go down

Postaj by ZETOR 5340 on 21/1/2009, 10:51

Arijan je napisao/la:Evo još par fotki našeg Ecotraca 30 (ovaj je bio u izvedbi s kabinom i snježnom frezom):

e ovo je prava zvijer od traktora i super funkcionalan

ZETOR 5340

Broj postova: 173
God: 23
Registriran: 18.11.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by GROF on 24/1/2009, 03:45

arijane!

pa fala dragom bogu!!!., da si i ti došal, da si ubacil par slikic., svakako se nadam da će bit još, kako slikic, tako komentara, fale oko noviteta!!!
bog!., čitamo se...

GROF

Broj postova: 40
Zanimanje: TRAKTORI, MEHANIZACIJA-POLJOPRIVREDNA,POLJOPRIVREDA.-
Registriran: 03.04.2008
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by Arijan on 26/1/2009, 09:00

Nema frke dečki, hvala na dobrodošlici za povratak Wink

Arijan

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by branko on 26/1/2009, 13:04

arijan kako se razvija situacija s Ganom (ak nije poslovna tajna)

branko
Admin
Admin

Broj postova: 2548
Lokacija: Lunjkovec (VZ zupanija) al sam podravec a ne zagorec NHF
Registriran: 09.03.2008
Like 17

http://www.farmphoto.com/fpv2/AuthorHistory.aspx?auth=frabrne

[Vrh] Go down

Postaj by Arijan on 26/1/2009, 14:43

Situacija se razvija kako je i najavljeno, samo malo dulje traje radi izbora u Gani koji su upravo nedavno održani... Wink

Arijan

Like 0

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics