Sagradite bioplinsko postrojenje 5 5 1

Sagradite bioplinsko postrojenje

Stranica 3 / 3. Previous  1, 2, 3

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Sagradite bioplinsko postrojenje

Postaj by zoky28 on 31/1/2012, 14:35

Da to sam i mislio zato sam i napiso taktni jer su tamo tri komada.
U biti bitna je samo konstrukcija visina -sirina 1/3 i klizno zvono a kapacitet i broj digiestora odredit po količini sirovine.
A jasno mi je da necu imat neku proizvodnju plina bitno mi je da tu sirovinu strpam negdje na jedno mjesto.

A zasto ih ne zanima nemam blage veze,mozda im je jednostavnije sad odvest sve na polje zaorat i gotovo ."Sad cu ja zidat neki digiestor taman posla" Very Happy

zoky28

Broj postova: 252
Registriran: 19.01.2011
Like 1

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by digestor on 31/1/2012, 15:43

zoky28 je napisao/la:Da to sam i mislio zato sam i napiso taktni jer su tamo tri komada.
U biti bitna je samo konstrukcija visina -sirina 1/3 i klizno zvono a kapacitet i broj digiestora odredit po količini sirovine.
A jasno mi je da necu imat neku proizvodnju plina bitno mi je da tu sirovinu strpam negdje na jedno mjesto.

A zasto ih ne zanima nemam blage veze,mozda im je jednostavnije sad odvest sve na polje zaorat i gotovo ."Sad cu ja zidat neki digiestor taman posla" Very Happy

Malo griješiš.
"Klizno zvono" ide kod Indijskog "Kvic" digestora. Kod taktnog, zatvaraš jamu plastičnom folijom. Pogledaj pažljivije nacrt. Sa kvalitetnom sirovinom taktni AD proizvodi do 6 puta više plina. Dakle ako ideš na tri jame možeš imati kontinuiranu proizvodnju plina. Svaka jama min 5m3.
Napomena.Kod taktnog AD-a plinosprema je obvezna.

A za ono drugo, pa šta onda plaču, a bacaju zlato.

digestor

Broj postova: 19
God: 65
Zanimanje: Mirogojski mališan
Registriran: 07.12.2011
Like 1

http://bioplin.webs.com/

[Vrh] Go down

Postaj by zoky28 on 31/1/2012, 17:31

samo gluposti pisem Very Happy ma ja sam mislio neku kemiju izvest tri manja indijska napravit i povezat ih kao taktne a vidim da mi je jednostavnije po vasem nacrtu .

A sta se tice nezainteresiranosti isto je i sa bio -dizelom uljane repice svi je siju i voze u silose a presa je nekih 12000 kn dobijes 1t ulja po ha koje obicni motor disel probavlja bez ikakve obrade i ostane pogaca za ishranu stoke .

zoky28

Broj postova: 252
Registriran: 19.01.2011
Like 1

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by digestor on 1/2/2012, 09:31

zoky28 je napisao/la:samo gluposti pisem Very Happy ma ja sam mislio neku kemiju izvest tri manja indijska napravit i povezat ih kao taktne a vidim da mi je jednostavnije po vasem nacrtu .

A sta se tice nezainteresiranosti isto je i sa bio -dizelom uljane repice svi je siju i voze u silose a presa je nekih 12000 kn dobijes 1t ulja po ha koje obicni motor disel probavlja bez ikakve obrade i ostane pogaca za ishranu stoke .

Gledaj. Osnovna razlika između taktnog i kontinuiranog digestora ti je osim načina punjenja(povremeno/kontinuirano). U gustoći sirovine. Tako ti je kod kontinuiranog odnos voda:sirovina 90:10,
a kod taktnog najmanje50:50. Dakle, taj medij radi svoje gustoće i relativne veličine krutih (do 5 cm)sastojaka teško teče sedimentira, i čepi cijevi. Mogu na stranicu kod taktnog dodati i varijantu s krutom kupolom. Sam digestor možeš izvesti od materijala koji ti je najprihvatljiviji. Za početak napravi nešto manje da se uhodaš, vidiš greške,

Po onom drugom pitanju opet ostaju G...a,

digestor

Broj postova: 19
God: 65
Zanimanje: Mirogojski mališan
Registriran: 07.12.2011
Like 1

http://bioplin.webs.com/

[Vrh] Go down

Stranica 3 / 3. Previous  1, 2, 3

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics