Sagradite bioplinsko postrojenje
Poljoprivredni forum :: OSTALO :: Ostalo
Stranica 3 / 3. • Share •
Stranica 3 / 3. •
1, 2, 3
Re: Sagradite bioplinsko postrojenje
Da to sam i mislio zato sam i napiso taktni jer su tamo tri komada.
U biti bitna je samo konstrukcija visina -sirina 1/3 i klizno zvono a kapacitet i broj digiestora odredit po količini sirovine.
A jasno mi je da necu imat neku proizvodnju plina bitno mi je da tu sirovinu strpam negdje na jedno mjesto.
A zasto ih ne zanima nemam blage veze,mozda im je jednostavnije sad odvest sve na polje zaorat i gotovo ."Sad cu ja zidat neki digiestor taman posla"
U biti bitna je samo konstrukcija visina -sirina 1/3 i klizno zvono a kapacitet i broj digiestora odredit po količini sirovine.
A jasno mi je da necu imat neku proizvodnju plina bitno mi je da tu sirovinu strpam negdje na jedno mjesto.
A zasto ih ne zanima nemam blage veze,mozda im je jednostavnije sad odvest sve na polje zaorat i gotovo ."Sad cu ja zidat neki digiestor taman posla"

zoky28- Broj postova: 252
Registriran: 19.01.2011
1
→→→: VIŠE
zoky28 je napisao/la:Da to sam i mislio zato sam i napiso taktni jer su tamo tri komada.
A zasto ih ne zanima nemam blage veze,mozda im je jednostavnije sad odvest sve na polje zaorat i gotovo ."Sad cu ja zidat neki digiestor taman posla"![]()
Malo griješiš.
"Klizno zvono" ide kod Indijskog "Kvic" digestora. Kod taktnog, zatvaraš jamu plastičnom folijom. Pogledaj pažljivije nacrt. Sa kvalitetnom sirovinom taktni AD proizvodi do 6 puta više plina. Dakle ako ideš na tri jame možeš imati kontinuiranu proizvodnju plina. Svaka jama min 5m3.
Napomena.Kod taktnog AD-a plinosprema je obvezna.
A za ono drugo, pa šta onda plaču, a bacaju zlato.
samo gluposti pisem
ma ja sam mislio neku kemiju izvest tri manja indijska napravit i povezat ih kao taktne a vidim da mi je jednostavnije po vasem nacrtu .
A sta se tice nezainteresiranosti isto je i sa bio -dizelom uljane repice svi je siju i voze u silose a presa je nekih 12000 kn dobijes 1t ulja po ha koje obicni motor disel probavlja bez ikakve obrade i ostane pogaca za ishranu stoke .
A sta se tice nezainteresiranosti isto je i sa bio -dizelom uljane repice svi je siju i voze u silose a presa je nekih 12000 kn dobijes 1t ulja po ha koje obicni motor disel probavlja bez ikakve obrade i ostane pogaca za ishranu stoke .

zoky28- Broj postova: 252
Registriran: 19.01.2011
1
→→→: VIŠE
zoky28 je napisao/la:samo gluposti pisemma ja sam mislio neku kemiju izvest tri manja indijska napravit i povezat ih kao taktne a vidim da mi je jednostavnije po vasem nacrtu .
Gledaj. Osnovna razlika između taktnog i kontinuiranog digestora ti je osim načina punjenja(povremeno/kontinuirano). U gustoći sirovine. Tako ti je kod kontinuiranog odnos voda:sirovina 90:10,
a kod taktnog najmanje50:50. Dakle, taj medij radi svoje gustoće i relativne veličine krutih (do 5 cm)sastojaka teško teče sedimentira, i čepi cijevi. Mogu na stranicu kod taktnog dodati i varijantu s krutom kupolom. Sam digestor možeš izvesti od materijala koji ti je najprihvatljiviji. Za početak napravi nešto manje da se uhodaš, vidiš greške,
Po onom drugom pitanju opet ostaju G...a,
Stranica 3 / 3. •
1, 2, 3
Poljoprivredni forum :: OSTALO :: Ostalo
Stranica 3 / 3.