Sagradite bioplinsko postrojenje
Poljoprivredni forum :: OSTALO :: Ostalo
Stranica 1 / 3. • Share •
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3 
Sagradite bioplinsko postrojenje
Naučite ponešto o bioplinu. Saznajte jeste li i vi u igri. Sagradite ga sami. Proizvedite bioplin, kvalitetan humus.
Neka vam svi susjedi budu zavidni.
posjetite web stranicu o bioplinu.
Kako sam nov na ovom forumu to mi server ne dozvoljava stavljanje externog linka, uklonite razmake i link će raditi.
[You must be registered and logged in to see this link.]
Neka vam svi susjedi budu zavidni.
posjetite web stranicu o bioplinu.
Kako sam nov na ovom forumu to mi server ne dozvoljava stavljanje externog linka, uklonite razmake i link će raditi.
Re: Sagradite bioplinsko postrojenje
Jel tko procito ne izgleda lose,dobro objasnjeno ovaj prvi dio.

zoky28- Broj postova: 252
Registriran: 19.01.2011
1
→→→: VIŠE
Samo kratko
zoky28 je napisao/la:Je li tko pročitao ne izgleda lose,dobro objašnjeno ovaj prvi dio.
Kao što vidiš stvar još nije gotova. Stavio sam ju nedovršenu da vidim ima li uopće zanimanja za to. Koliko sam vidio ljude samo zanima gdje čopiti poticaj i što manje raditi. Kvalitetnim zbrinjavanjem otpada može se drastično smanjiti proizvodne troškove. Ako ne bude zanimanja stranicu ne ću ni dovršavati. Eto toliko zasada. Ako te nešto zanima, pitaj.
Pozdrav.
stranica ti je bas odlicna. samo ti to zavrsi. sviđa mi se tvoj pristup tematici ( sa dozom humora i bez nekih kompliciranih i nepotrebnih izraza, da svaki seljo razumije ). nadam se da u skorijoj buducnosti kapnu neki poticaji, pa da se vise ljudi zainteresira, ne samo za proizvodnju bioplina( sto smatram jednim od boljih obnovljivog izvora) nego i za ostale obnovljive izvore. i da jednom ljudi svate, ako si neto bacio iz svog dvorišta to nije nestalo!!!

5510- Broj postova: 258
Registriran: 27.10.2010
3
Ne bas za svaku pohvalu treba vise takvih odlicno rijesenje osobito jec cemo morat svi to imat ovakav ili onakav pogon kad nas pripale ovi iz EU.
nitratna direktiva
nitratna direktiva

1
ajmo reć da sam prošao nekoliko tih seminara vezano za bioplinska postrojenja i sve u svemu nije to loša stvar, čak sam trebao ići i u sloveniju viditi kako to izgleda na farmama ali sam nažalost bio spriječen.
bit je u tome da sve se može iskoristiti, ali kod nas se javlja najveći problem je novac odnosno ulog, kod mene u selu je bilo razgovora o tome i kada je došlo da ljudi moraju uložiti novac u početni kapital onda je sve palo u vodu. jer nitko se nije htjeo kreditno zadužiti za pokretanje toga.
bit je u tome da sve se može iskoristiti, ali kod nas se javlja najveći problem je novac odnosno ulog, kod mene u selu je bilo razgovora o tome i kada je došlo da ljudi moraju uložiti novac u početni kapital onda je sve palo u vodu. jer nitko se nije htjeo kreditno zadužiti za pokretanje toga.

falkon 2- Broj postova: 5080
Registriran: 06.02.2010
46
→→→: VIŠE -

falkon 2 je napisao/la:ajmo reć da sam prošao nekoliko tih seminara vezano za bioplinska postrojenja i sve u svemu nije to loša stvar, čak sam trebao ići i u sloveniju viditi kako to izgleda na farmama ali sam nažalost bio spriječen.
Da. Velika postrojenja zahtijevaju mnogo novca, koji je nažalost u našim uvjetima i preskup i teško je do njega doći. Naravno i obrazovanje.Svi ti nazovi proizvođači opreme briju na velike sisteme a uglavnom su trgovci i ne žele ljudima pokazati da se mogu i sami upustiti u tu gimnastiku. Činjenica je, da za takav (individualan) način gradnje AD-a nema niti poticaja, niti možeš računati s nekim EU fondom. Takav AD se ne gradi prema pravom projektu. Znaš onaj kad dođeš do arhitekta i on ti kaže cijenu, ti padneš u nesvijest. Tu, osim što te malo bole leđa od gradnje AD-a vjerojatno svako ozbiljnije domaćinstvo si to može priuštiti. Pa zar su u Kini, Indiji, Burmi, pametniji? Tamo radi na desetke tisuća AD-a. Istina nema automatike. Sve se radi na žgance. Ali ljudi dobivaju plin, i kvalitetan humus. Onaj koji posjeduje cca 20tak krava, i ponešto druge stoke može poslati vrit i Elektru, i tvornicu gnojiva u Kutini. Pa si izračunaj koji je to novac. Na prodaju struje ne računaj , jer za to je potrebna sva sila papira. Od projekta gradnje AD-a pa nadalje.
znam za to oko prodaje struje, ali se na temelju ovoga može grijati odnosno neka vrsta toplane napraviti.

falkon 2- Broj postova: 5080
Registriran: 06.02.2010
46

prošao sam stranicu i moram izraziti pohvale
u moru kojekakvih lešinarenja koja nas obasipaju, ovo je pravo osvježenje u pristupu i namjerama
svakako posjetiti i razmisliti
u moru kojekakvih lešinarenja koja nas obasipaju, ovo je pravo osvježenje u pristupu i namjerama
svakako posjetiti i razmisliti

paor- Admin

- Broj postova: 3047
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41

falkon 2 je napisao/la:znam za to oko prodaje struje, ali se na temelju ovoga može grijati odnosno neka vrsta toplane napraviti.
Apsolutno.
Stvar je samo u količini sirovine kojom se raspolaže. Većina ljudi se zakvači za bioplin i proizvodnju struje. No on je kao što je i u uvodu stranice rečeno nusproizvod digestije. Glavni proizvod je kvalitetno gnojivo. Kod manjih digestora nekoliko sati ili dana (ovisno o veličini AD-a) sakupljate plin i trošite kad ga imate dovoljnu količinu. U tom slučaju je razumnije trošiti ga za rasvjetu, grijanje, trovanje punice.
Izgleda da ću morati dovršiti stranicu.
Pozdrav digestor
imam ja nekoliko pitanje. doma imamo 20 krava. i lagunu koja je nadkrivena(betonirana) dali se u njoj vec sad stvara metan ili se treba zagrijavati. i onaj kalkulator izražava kw struje ili kakav motor se može pokretati
i to je dnevna proizvodnja kw?

5510- Broj postova: 258
Registriran: 27.10.2010
3
5510 je napisao/la:imam ja nekoliko pitanje. doma imamo 20 krava. i lagunu koja je nadkrivena(betonirana) dali se u njoj vec sad stvara metan ili se treba zagrijavati. i onaj kalkulator izražava kw struje ili kakav motor se može pokretati
Što misliš pod "natkrivenom lagunom". Lagune se izvode kao plitki(uvjetno) ne natkriveni bazeni i velikih površina tako da što veća površina gnojovke bude izložena djelovanju kisika i oksidaciji. Sve što je natkriveno je jama za prihvat gnojovke. Što se tiče plina, da u njoj ti se razvija plin. samo su to relativno male količine i spor proces. Nije jedna takva jama odletjela u zrak. Motori moraju biti četverotaktni. Može se tjerat i benzinac i diesel.
Malo se poigraj kalkulatorom. Može puno toga, pa ćeš vidjet jesi li u igri.
Pozdrav od digestora.
Ma ja se "Mirogojskom mališanu" nemogu nadivit stvarno za svaku pohvalu na radu i uloženom trudu.

1
Ma daj
zoky28 je napisao/la:Ma ja se "Mirogojskom mališanu" nemogu nadivit stvarno za svaku pohvalu na radu i uloženom trudu.
Primi se posla, i napravi digestor. Ako treba pomoć, samo pitaj.
Ovu stranicu sam i napravio za sve vas.
Ma ja cu sigurno nemam neke stoke samo 10-ak svinja kroz godinu a i pase mi vecina tog za izgradnju jer imam odladaliste za gnoj (3*2m i 1,5 dubok) vec izbetonirano i septicku jamu kraj toga(voda) samo nikak da dođe na red.
Nije mi problem obuč beton i u plastiku ,samo mi fali par pumpi i POKLOPAC a ostatak bi rucno radi (kramp i lopata).
Nije mi problem obuč beton i u plastiku ,samo mi fali par pumpi i POKLOPAC a ostatak bi rucno radi (kramp i lopata).

1
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3 
Poljoprivredni forum :: OSTALO :: Ostalo
Stranica 1 / 3.