Sjetva/žetva kukuruza 2012
Stranica 2 / 25. • Share •
Stranica 2 / 25. •
1, 2, 3 ... 13 ... 25 
Što sijemo ove godine
Re: Sjetva/žetva kukuruza 2012
ja za sad nabavil 10 vrečic pioneara y12 a ostatak do 27 bi trebal dobit pokuse a razliku bum još kupil prije sjetve

delac- Broj postova: 694
God: 25
Registriran: 28.01.2010
5
→→→: VIŠE
zelenko je napisao/la:Mi smo za sad naručili KWS 3381 15 vrečica tretirano, i 15 vrečica BC572 tretirano, a još ćemo uzeti negdje 15-20 vrečica Bc182, za sjetvu poslje zaoravanja ljulja i još 40 vrečica samo još neznam čega.
Ako nije problem možeš reči čime je tretirano, dali je išla naruđba prema tvornici ili je bilo tretirano sjeme u trgovini i cijena?

tomi93- Broj postova: 1026
God: 19
Zanimanje: poljoprivrednik-študent
Registriran: 28.02.2011
11
tomi93 je napisao/la:zelenko je napisao/la:Mi smo za sad naručili KWS 3381 15 vrečica tretirano, i 15 vrečica BC572 tretirano, a još ćemo uzeti negdje 15-20 vrečica Bc182, za sjetvu poslje zaoravanja ljulja i još 40 vrečica samo još neznam čega.
Ako nije problem možeš reči čime je tretirano, dali je išla naruđba prema tvornici ili je bilo tretirano sjeme u trgovini i cijena?
KWS je tretiran sa PONCHOM protiv zlatice, i tako smo ga dobili u dučanu to smo imali na ponudi što smo ugovarali, a kad uzimamo trebamo uzeti skoro svo sjeme tretirano jer imamo velike probleme sa zlaticom.

zelenko- Broj postova: 742
God: 21
Zanimanje: Poljoprivredni-tehničar
Registriran: 22.06.2010
10
KWS je tretiran sa PONCHOM protiv zlatice, i tako smo ga dobili u dučanu to smo imali na ponudi što smo ugovarali, a kad uzimamo trebamo uzeti skoro svo sjeme tretirano jer imamo velike probleme sa zlaticom.[/quote]
Samo da ispravim: KWS 3381 (FAO 400) i Mikado ( FAO 600) su tretirani Cruiser-om gratis.
Pozdrav , Domagoj
Samo da ispravim: KWS 3381 (FAO 400) i Mikado ( FAO 600) su tretirani Cruiser-om gratis.
Pozdrav , Domagoj

KWS 2- Broj postova: 14
Registriran: 06.10.2010
0
KWS 2 je napisao/la:KWS je tretiran sa PONCHOM protiv zlatice, i tako smo ga dobili u dučanu to smo imali na ponudi što smo ugovarali, a kad uzimamo trebamo uzeti skoro svo sjeme tretirano jer imamo velike probleme sa zlaticom.
Pozdrav , Domagoj
[/quote]
Hvala na ispravku i odmah da vas upitam
Jeste li imali kakve pokuse sa KWS hibridima u Međimurju i kako su se pokazali?
Mi ove godine po prvi put sijemo KWS i nadamo se da budemo zadavoljni.

10
Pozdrav
Zadnjih 6 godina radimo u Međimurju i to na lokacijama , Draškovec , Donja Dubrava, Martin na Muri, Mursko Središće, Oporovec, Domašinec,
Prinosi su se kretali u prosjeku oko 10 do 12 t suhog zrna na hektar bez obzira na godinu (Sušna ili kišna). Naravno bilo je i rezultata preko 16 t suhog zrna ali je odrađena jaka agrotehnika koja u trenutnim uvjetima nije isplativa
.
Pokuse radimo uglavnom kak ljudi rade doma jer nam to daje puno realniji rezultat.
Neznam za koju namjenu trebaš kukuruz (zrno, klip ili silaža) , preporučio bih ti također KWS 2376 jako dobar se pokazal u ovoj suši pogotovo na pregorima i pijesku. Dosta ga kraj oko Domašinca preferira.
Za zrno također Krabas, jako crveno zrno , prodajan hibrid.
KWS 3381 je za višestruke namjene, klip, zrno ili silaža. Dobar stay green, erectum list, prema gore, i podnosi gust sklop, al za zrno nekih 18 cm unutar reda.
Ako imas bilo kakvih dodatnih pitanja slobodno me kontaktiraj
Domagoj 098/270-667
Inače sam iz Koprivnice tak da se dosta krećem po tvom terenu pak si moremo i nekaj spiti
Pozdrav , svako dobro
Zadnjih 6 godina radimo u Međimurju i to na lokacijama , Draškovec , Donja Dubrava, Martin na Muri, Mursko Središće, Oporovec, Domašinec,
Prinosi su se kretali u prosjeku oko 10 do 12 t suhog zrna na hektar bez obzira na godinu (Sušna ili kišna). Naravno bilo je i rezultata preko 16 t suhog zrna ali je odrađena jaka agrotehnika koja u trenutnim uvjetima nije isplativa
Pokuse radimo uglavnom kak ljudi rade doma jer nam to daje puno realniji rezultat.
Neznam za koju namjenu trebaš kukuruz (zrno, klip ili silaža) , preporučio bih ti također KWS 2376 jako dobar se pokazal u ovoj suši pogotovo na pregorima i pijesku. Dosta ga kraj oko Domašinca preferira.
KWS 3381 je za višestruke namjene, klip, zrno ili silaža. Dobar stay green, erectum list, prema gore, i podnosi gust sklop, al za zrno nekih 18 cm unutar reda.
Domagoj 098/270-667
Inače sam iz Koprivnice tak da se dosta krećem po tvom terenu pak si moremo i nekaj spiti
Pozdrav , svako dobro

KWS 2- Broj postova: 14
Registriran: 06.10.2010
0
KWS 2 je napisao/la:Pozdrav
Prinosi su se kretali u prosjeku oko 10 do 12 t suhog zrna na hektar bez obzira na godinu (Sušna ili kišna). Naravno bilo je i rezultata preko 16 t suhog zrna ali je odrađena jaka agrotehnika koja u trenutnim uvjetima nije isplativa.
Domagoj 098/270-667
Inače sam iz Koprivnice tak da se dosta krećem po tvom terenu pak si moremo i nekaj spiti![]()
Pozdrav , svako dobro
Zaboravio si spomenut 1394 vrlo dobar kukuruz ,pa koliko znam ti ne piješ dok voziš osim u GARIČU (Josip)
Pozdrav!!!!
jlukaci7- Broj postova: 47
Registriran: 03.02.2011
0
KWS 2 je napisao/la:Pozdrav
Prinosi su se kretali u prosjeku oko 10 do 12 t suhog zrna na hektar bez obzira na godinu (Sušna ili kišna). Naravno bilo je i rezultata preko 16 t suhog zrna ali je odrađena jaka agrotehnika koja u trenutnim uvjetima nije isplativa.
Domagoj 098/270-667
Inače sam iz Koprivnice tak da se dosta krećem po tvom terenu pak si moremo i nekaj spiti![]()
Pozdrav , svako dobro
Hvala na informacijama.
A za ostalo ako mi što ne bude jasno kontaktiram

10
ja ču sijati 10 ha kukuruza, sorta RWA Leonis , Bergxxon i Ulyxxe , te LG 33.50 , i LG 33.95, od svakoga po 5 vrečica, da se sve isproba, imali ljudi pokuse kod mene tih kukuruza i vidio da su prinosi odlični i vlaga da je vrlo dobra pa ču posijat to...
gnojidba 250 kg/ha 15-15-15 , i 150 kg/ha Urea, te 175 kg/ha Kan-a u prihranu dok bude
gnojidba 250 kg/ha 15-15-15 , i 150 kg/ha Urea, te 175 kg/ha Kan-a u prihranu dok bude

Matija case 5140- Broj postova: 765
God: 18
Zanimanje: Svinjogojac
Registriran: 18.01.2009
7
Kod mene 20 ha kukuruza
a bude nesto pioneer,dekalb i rwa ...

tomica zetor- Broj postova: 456
God: 20
Registriran: 28.12.2008
4
Pioner daje odlične prinose, ali ja sam ove godine odlučio da ču uzeti hibrid koji mi daje najviše kvalitete (proteini i CH) i ukusnost pa sam se odlučio za KWS.

tomi93- Broj postova: 1026
God: 19
Zanimanje: poljoprivrednik-študent
Registriran: 28.02.2011
11
Pioner je odličan prinos i sve, ali je PRESKUP ,ali i ostale kuruze daju odlične prinose, sam treba biti dobra agrotehnika i gnojidba

Matija case 5140- Broj postova: 765
God: 18
Zanimanje: Svinjogojac
Registriran: 18.01.2009
7
nema do pioneera pa nek kaže ko šta oče nek je on skuplji...s razlogom je skuplji...a onaj leonis
nije on tak loš al nevaže...jako je lagan...i drobi se ko lud...imo sam ga ja prošle godine...
nije on tak loš al nevaže...jako je lagan...i drobi se ko lud...imo sam ga ja prošle godine...
mario 6.30- Broj postova: 201
Registriran: 11.11.2011
2
Stranica 2 / 25. •
1, 2, 3 ... 13 ... 25 
Similar topics» Sjetva/žetva kukuruza 2012
» Žetva kukuruza 2010
» Žetva kukuruza 2011
» Cijena soje roda 2011
» priručnik za sijačicu olt (kukuruzi,soja,suncokret)
» Žetva kukuruza 2010
» Žetva kukuruza 2011
» Cijena soje roda 2011
» priručnik za sijačicu olt (kukuruzi,soja,suncokret)
Stranica 2 / 25.