Zakon o rokovima ispunjenja novčanih obaveza
Stranica 1 / 1. • Share •
Zakon o rokovima ispunjenja novčanih obaveza
U Narodnim novinama br. 125/11 od 7.11.2011. godine objavljen Zakon o rokovima ispunjenja novčanih obveza, koji stupa na snagu 1.1.2012. godine.
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]

Picek- Broj postova: 1075
Registriran: 13.03.2008
7
Re: Zakon o rokovima ispunjenja novčanih obaveza
ajd prevedi mi to! pola ne kužim! ako ne i više od pola

mačor- Broj postova: 546
Registriran: 28.07.2011
9
ajmo reći kada bi se poštivao ovaj zakon da bi to ipak malo popravilo i gospodarsku sliku jer bi ipak se pokušavalo držati rokova plaćanja...... samo se nadam da se to mora poštivati i prema nama poljoprivednicima jer do sada to nije bio slučaj.

falkon 2- Broj postova: 5080
Registriran: 06.02.2010
46
→→→: VIŠE -

Članak 2.
(1) Ugovorom među poduzetnicima može se ugovoriti rok ispunjenja novčane obveze do 60 dana.
(2) Iznimno od stavka 1. ovoga članka može se ugovoriti i duži rok ispunjenja novčanih obveza.
to znači da će biti kao i do sada, jer će nam veliki uvjetovati kupnju potpisivanjem ugovora s duljim rokovima plaćanja.
(1) Ugovorom među poduzetnicima može se ugovoriti rok ispunjenja novčane obveze do 60 dana.
(2) Iznimno od stavka 1. ovoga članka može se ugovoriti i duži rok ispunjenja novčanih obveza.
to znači da će biti kao i do sada, jer će nam veliki uvjetovati kupnju potpisivanjem ugovora s duljim rokovima plaćanja.

sunčana- Broj postova: 947
God: 46
Zanimanje: knjigovodstvo
Registriran: 06.10.2008
1
pa baš sam to i ja pomislio!!! čemu onda cijeli taj zakon?

mačor- Broj postova: 546
Registriran: 28.07.2011
9
mačor je napisao/la:pa baš sam to i ja pomislio!!! čemu onda cijeli taj zakon?
Pa da se 'urbi et orbi' pokaže i dokaže da je sve u najboljem redu, da država vodi računa o pravnom i ekonomskom poretku. Bitno je pokazati se, a u stvarnosti malo toga se mijenja. Preveliki su interesi da bi se napravio veliki pomak u toj važnoj stvari, a i pitam se kako će država svoje obaveze izvršavati prema građanima i tvrtkama? Da li će to ići po posebnom zakonu, ili će se ovaj zakon primjenjivati selektivno? Ili je sve samo namjenjeno novoj vlasti koja će neminovno doći....

Fidelito- Broj postova: 2692
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
26
upravo tako..sunčana je napisao/la:Članak 2.
INA te natjera na ugovor s plaćanjem nakon 90 dana.. pa onda još dodaš 30-60 dana dok se to doista plati..
a tebe Marko Markić zove sa terena da mu u studenom hitno treba razbijeno stražnje staklo jer se eto smrzava dok radi a njegovi u Zagrebu ne razumiju zašto se traži avansno plaćanje i ne isporučuje dio..
i onda dođe Jaca i kaže smanjili smo rokove plaćanje i poboljšali likvidnost, državne firme plaćaju u roku 60 dana..
a glupi narod to popuši i masovno na izborima daje glas Jaci aka "kud Ivo tud i ja" i sada njenim a nekad njegovim pratiteljima..
drugim riječim, pojeo vuk magare..
taj zakon ako se i krene provoditi, a može se provoditi samo nakaradno, neće dugo trajati jer za to nisu stvoreni uvjeti..

Picek- Broj postova: 1075
Registriran: 13.03.2008
7
Fidelito je napisao/la:mačor je napisao/la:pa baš sam to i ja pomislio!!! čemu onda cijeli taj zakon?
Pa da se 'urbi et orbi' pokaže i dokaže da je sve u najboljem redu, da država vodi računa o pravnom i ekonomskom poretku. Bitno je pokazati se, a u stvarnosti malo toga se mijenja.
"MI SMO OVO...MI SMO ONO..MI SMO OVAKO..MI SMO ONAKO..."...

sunčana- Broj postova: 947
God: 46
Zanimanje: knjigovodstvo
Registriran: 06.10.2008
1
Uh pa ovo je dobro sada če nam se barem poticaji isplačivati u roku
pege25- Broj postova: 3397
God: 38
Zanimanje: Farmer JD
Registriran: 18.09.2010
62
Similar topics» Zakon o rokovima ispunjenja novčanih obaveza
» Zakon o lovstvu
» Agencija za poljoprivredno zemljište- ZAKON ?
» Zakon o državnoj potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju
» Zakon o poljoprivrednom zemljištu
» Zakon o lovstvu
» Agencija za poljoprivredno zemljište- ZAKON ?
» Zakon o državnoj potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju
» Zakon o poljoprivrednom zemljištu
Stranica 1 / 1.