zavarivanje
Stranica 7 / 7. • Share •
Stranica 7 / 7. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: zavarivanje
Ma, EZ KROM 20.
U opisu piše bazična, pa sam greškom napisal B iza.
Treba mi za zavarivanje manganskog čelika i poboljšanih/kaljenih komada, te tempera.
Uglavnom, za sve kaj se nemre zavariti običnim elektrodama.
EZ Krom10 baš i nije namijenjena za to.
Opis:
Bazično obložena elektroda za zavarivanje nerđajučih Cr i Cr-Ni čelika, čelika slabe zavarljivosti, te čelika različitih strukturnih baza (čelika za poboljšanje, nelegiranih i niskolegiranih čelika, manganskih čelika)...
U opisu piše bazična, pa sam greškom napisal B iza.
Treba mi za zavarivanje manganskog čelika i poboljšanih/kaljenih komada, te tempera.
Uglavnom, za sve kaj se nemre zavariti običnim elektrodama.
EZ Krom10 baš i nije namijenjena za to.
Opis:
Bazično obložena elektroda za zavarivanje nerđajučih Cr i Cr-Ni čelika, čelika slabe zavarljivosti, te čelika različitih strukturnih baza (čelika za poboljšanje, nelegiranih i niskolegiranih čelika, manganskih čelika)...
Zvonimir- Broj postova: 2184
God: 47
Registriran: 14.03.2008
5
→→→: VIŠE
ja sam takve matrijale vario sa krom 10 i dobro drži. Krom 20 nema nigdje u našem kraju,jedino u Zagrebu. Nekada je u sklopu tvornice EZ. bila i trgovina na malo i mogle su se kupiti njihove elektrode po povoljnoj cjeni a kako je sad nemam pojma.pokušaj im poslati mail

BOŽIDAR- Broj postova: 1457
God: 39
Registriran: 17.08.2008
10
→→→: VIŠE -

BOŽIDAR je napisao/la:ja sam takve matrijale vario sa krom 10 i dobro drži. Krom 20 nema nigdje u našem kraju,jedino u Zagrebu. Nekada je u sklopu tvornice EZ. bila i trgovina na malo i mogle su se kupiti njihove elektrode po povoljnoj cjeni a kako je sad nemam pojma.pokušaj im poslati mail
Pogledaj šta dolje piše;
INOZEMNA I DOMAĆA ODOBRENJA - HŽ , vjerovatno zato nema u slobodnoj prodaji

asaincev- Broj postova: 337
God: 38
Zanimanje: zavarivač i poljoprivrednik
Registriran: 31.05.2010
0
Tvornica je sad u Zaprešiću. Bil sam tam davno, no neznam jel imaju više tam maloprodaju.
Zvonimir- Broj postova: 2184
God: 47
Registriran: 14.03.2008
5
imam jedno pitanje dnas sam probo malo autogeno zavarivat al mi nije išlo probo sam zavarit na torpedu cijev od ulja hidraulike sa mesinganom žicom pa me zanima neki postupak. kolko bi trebo bit pritisak kisika a koliko acetilena, ja sam probavo al samo mi ispada debeli var uopće se neda onak ljepo razlijat... a mislim da mi možda pasta nevalja neznam molim vas pomoć. znam rezat i to sve al varenje sam probo danas prvi put

slaven22- Broj postova: 345
God: 23
Zanimanje: automehaničar
Registriran: 20.10.2010
5
za hartlotanje ti je bitno dobro zagrijati predmet jer se onda mesing razlije, a bez toga ti nastaje debeli var ("hrački") je se lovi samo na dijelu koji je zagrijan tj. na mjestu samog vara. prvo malo zagrij pa stavi borax a nakon toga zagrij povrsinu dok se ne "razbijeli" barem pol cm sa svake strane od puknuca naravno ako je moguce, kapni malo mesinga i dodatno ga zagrijavaj dok se ne razlije. plamen ti ne mora biti veliki nekih 1 cm maksimalno tu naravno mislim na onaj najvruci plavi dio. (hebiga burazu je potrti manometar pa se ne vidi na koliko je nastelan kisik)
Stranica 7 / 7. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Stranica 7 / 7.