Schluter
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: Ostali
Stranica 1 / 6. • Share •
Stranica 1 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 
Re: Schluter
... a propali su zato kaj su bili ispred svoga vremena (čitaj preskupi i niko takve nije trebao). Da su opstali, Fendt bi vjerojatno ostal u drugoj ligi.
Zvonimir- Broj postova: 2184
God: 47
Registriran: 14.03.2008
5
→→→: VIE
1973 g. su napravili model profi trac 3000 tvl, ukupno 13 komada od toga je 12 prodano u jugoslaviju (prizvodnja je trajala od 75 do 77) , taj model je imao od 280 do 300 ks, MAN motor, 11 045 cm kubnih, najveci traktor koji su napravili je bil profi trac 5000 tvl , V12 MAN motor, 29 911 cm3, 500 ks, proizveden je samo jedan primjerak, . evo par slika iz jedne knjige, nazalost crkel mi je skener pa sam ih fotografiral i nisu bas bog zna kaj. meni se osobno dopadaju ovi super modeli (65,75,85) ali bez kabine jer im je ruzna kaj sam vrag.nazalost u ovoj knjizi nema nista o njihovim zadnjim modelima eurotrac

kod nas u firmi je pred rat doao takav novi i naravno nestao u ratu, netko se fino omastio. jedan stariji je jo u upotrebi jednostavno neunitiv.

Slatky- Broj postova: 187
Registriran: 26.10.2008
1
Fendt je poceo proizvodit Xylon-a 1995 taman kad je Schluter presta sa proizvodnjom svog EuroTrac-a 1900 tako da je orginalna ideja za ovakve traktore potekla od Schlutera

mislim da je slicnost velika

mislim da je slicnost velika
imala je i PDPposavina u brckom par komada slitera , kroz pricu sa radnicima moglo je se cuti samo rjeci hvale, svi su se otimali da na njma rade u to vrjeme je bio pojam vozit raktor sestom brzinom pun gas i ubacit u rikverc pa kocit rikvercom kazu nekad su znali i dobit kontra paljenje. al za njih je to bilo cudo kako je mogo ubacit u rikverc pri tolkoj brzini,
a oraci su bili No1
a oraci su bili No1

mladen- Broj postova: 574
God: 28
Registriran: 19.03.2008
0
postoji slicnost izmedju xylona i schluetera ali ne ovog na tvojoj slici (2000) vec drugi model (1900 LS) i na temelju tog modela je razvijen xylon
schlueter je proizveo vise modela takvog tipa traktora , ali svi oni (ili barem vecina) nije se maknula dalje od prototipa
1000 cvt

1900 ls

1300 ls

mislim da nije samo smjestaj auspuha, vec i okretanje kabine preuzeto od schluetera, ali radi toga su i propali bili su preinovativno, ispred svog vremena i kvalitetni a to kosta .
1000 cvt

1900 ls

1300 ls

mislim da nije samo smjestaj auspuha, vec i okretanje kabine preuzeto od schluetera, ali radi toga su i propali bili su preinovativno, ispred svog vremena i kvalitetni a to kosta .
Zadnja promjena: branko; 9/2/2009, 23:12; ukupno mijenjano 1 put.
a imali su dobre ideje al svejedno nisu uspjeli i jos i dan danas ih kopiraju pogledaj smo kako je smjesten auspuh na Claas Xerionu
ovi euro trac sto sam stavio sliku su bili dosli na belje al su mu se karike u motoru slagale tak da sve dođu u red tamo di je procjep pa je trosio puno ulja i zaribavo tako da su te odma morali parkirat a bili su jos novi moj stari ih je poravljo i to se uvjek desavalo sta god da naprave cak su dolazili i majstori iz njemacke al niko to nije rjesio
ovi euro trac sto sam stavio sliku su bili dosli na belje al su mu se karike u motoru slagale tak da sve dođu u red tamo di je procjep pa je trosio puno ulja i zaribavo tako da su te odma morali parkirat a bili su jos novi moj stari ih je poravljo i to se uvjek desavalo sta god da naprave cak su dolazili i majstori iz njemacke al niko to nije rjesio
u pravu si i to okretanje kabine je poteklo od schlutera imo sam prije cijene tih traktora iz nekih novina agrotehnicar od prije rata u kojima je bila cijena schlutera i JD- a od kojeg je bio puno skuplji
ovo sto mu pise turbomatic.jel to uljno kvačilo? kao sto imaju ovi stariji tipovi fendta...

zrine89- Admin

- Broj postova: 3675
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
48
→→→: O SEBI
Stranica 1 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: Ostali
Stranica 1 / 6.