Najbolji proizvođači priključaka 5 5 3

Najbolji proizvođači priključaka

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Najbolji proizvođači priključaka

Postaj by tine on 8/11/2011, 20:43

ostavi si ju blizu, ako ti još zatreba.

tine

Broj postova: 292
Registriran: 17.03.2008
Like 4

→→→: http://www.agrotine.eu

http://www.agrotine.eu

[Vrh] Go down

Postaj by Saša on 8/11/2011, 20:48

pege25 je napisao/la:Ovako prije par mjeseci kupio jedan kolega u agronomu mislim da je u Vrbanji amazone rotodrljaču ms hidro liftom i dao za istu mislim da mi reko 110tkn e dali s ili bez pdv-a neznam ...a vogel -noot sam ja plati prije 7 godina cca 58 tkn koliko je sada neznam pa neka je i 70 tkn ali dali je ista toliko bolja od vogela nebi reko i to je za nas obične smrtnike bez veze jer takav stroj na 100ha se neče otplatiti nikada tj hoče se on otplatiti ali bezveze je dano tih recimo xxx kuna više za ime ili je isa toliko bolja od ove druge ...čisto sumljam..

Isto je tako i za druge strojeve treba kupovati one koja su maxsimalno iskoristiva i bez održavanja ups mislio sam bez kvarova sory Very Happy recimo izdrže 5 god bez kvara i onda bi iste trebalo prodati i kupiti novi ..znači po meni je bolje kupiti neki jeftiniji i manje doibar stroj pod navodnicima i isti izamortizirati full prodati istog dodati koju kn i kupiti opet novi nego kupiti nešto klasu više za više pare i ganjati do smrti..dobro šegam se ne baš tako ali uzmimo da taj skuplji i pod navodnicima bolji stroj želimo prodati isto kao i ovaj prvo navedeni ....e tu se javlja problem isti je skupli i polovan ljudi koji kupuju polovnu robu nisu baš skloni kupovini skupih polovnih strojeva i evo problema več si u startu spušio jer isti brže gubi na vrijednosti a drugo niko neželi tj ne da neželi nego si nemože priuštiti isti ne zato šro neželi nego nema toliko para i nedamu se za ishabanu robu dati love toliko koliko može za istu kupiti neki stroj manje izvikane marke ili?.

Evo pege ja isprobao i V&N i Sikmu i Amazone. V&N je oko 56.000,00 kn isto kao i Sikma, a Amazone je oko 100.000,00 kn sve sa PDV-om. Pišem o rotodrljačama čiji je zahvat 3m. E sada Sikma ima getribu za max. snagu traktora 120 ks, V&N za 130 ili 140 ks nisam siguran, a Amazone 170KS. Sikmu i V&N po papirima smiješ vrtjeti samo na 540 o/min kardana dok Za Amazone nije bitno na koliko ju vrtiš. U radu je traktoru 30% lakše raditi sa Amazonom nego sa ostale dvije pa se može brže raditi i štedi se na gorivu. Sikma i Amazone su moje rotodrljaće, a V&N je od tetka. Što se tiće potrošnje noževa Sikmini su za mijenjanje nakon 350 ha dok se na noževima od Amazone rotodrljaće nakon 400 ha gotovo ne vidi da su išta potrošeni. Što se tiće V&N ona je kod tetka odradila max 100 ha tako da o kvaliteti materjala noževa ne želim još pisati. Za mene je Amazone vrijedna svake kune koliko je plačena i mislim da je puno bolja investicija nego Sikma koja je duplo jeftinija, za V&N još nemogu komentirati.

Saša

Broj postova: 1020
Registriran: 22.11.2009
Like 21

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Antonio_JD on 8/11/2011, 20:50

E, a dok sam ja napisao da bi amazone. Pege odma si me popljuvo ( šalim se ). Ja bi isto rado Amazone 3 m. Ali jel bi moža bilo teško traktoru mojem tj. 130 ks.

Antonio_JD

Broj postova: 1397
Registriran: 20.12.2009
Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by Saša on 8/11/2011, 20:58

Antonio_JD je napisao/la:E, a dok sam ja napisao da bi amazone. Pege odma si me popljuvo ( šalim se ). Ja bi isto rado Amazone 3 m. Ali jel bi moža bilo teško traktoru mojem tj. 130 ks.

Nebi mu bilo teško! Kod mene ju je nekih 100 ha vrtio MF 5465 od 120 ks i radio je odlično s njom jedino je u kombinaciji sa sijačicom imao velikih problema sa nošenjem. Od kad je stigla Puma preuzela je Amazonku rotodrljaću i sijačicu upravo zbog tog nošenja, a MF radi sa Sikmom. Sikma je odkako je došla Amazone izgubila večinu posla tako da ju sada koristim samo za pripremu u proljeće jer je Amamzone stalno komplet sijaćica + rotodrljaća.

Saša

Like 21

[Vrh] Go down

Postaj by pege25 on 8/11/2011, 21:22

Evo kod mene je rotodrljača kako reko več 7 godina i u tih 7 godina je radila u prosjeku 130ha pa si izračunaj koliko je ista napravila i jedanput su noževi mjenjani ..a napravila je i više jer se znalo dešavati da neke površine u jednoj godini prođem i dva puta s istom.

Da se sale razumijemo nekažem ja da je amazone loša rotodrljača nego za mene preskupa i mislim da VN če odraditi 5 godina bez večeg kvara i sa istim ili ne noževima jer to baš i nije bila neka investicija i nije nikakav kvar na istoj jednostavno je potrošni materijal tako da me isto nezamara što na amazone duže isti izdrže ali je amazone precjenjeno i meni preskupa investicija za 5 godina jer isti izamortiziraš za te godine i treba kupovati drugu ...e sada dolazi do problema kada treba istu prodati koliku cijenu staviti za staru 5godina ako košta nova 100tkn jel vrijedi ona nakon 5 g pola ? sale reci mi odgovor da mogu dalje nastaviti s postom.

Znači pitanje glasi dali amazone 3m vrijedi nakon 5 godina pola od svoje vrijednosti dok je bila nova ili?

pege25

Broj postova: 3397
God: 38
Zanimanje: Farmer JD
Registriran: 18.09.2010
Like 62

[Vrh] Go down

Postaj by Saša on 8/11/2011, 21:27

Nemam pojima koliko vrijedi nakon 5 godina ali za mene nije ni bitno jer ju mislim tjerati puno duže.

Saša

Like 21

[Vrh] Go down

Postaj by pege25 on 8/11/2011, 21:28

E hebiga Sale onda nemogu nastaviti dalje Very Happy

pege25

Broj postova: 3397
God: 38
Zanimanje: Farmer JD
Registriran: 18.09.2010
Like 62

[Vrh] Go down

Postaj by Saša on 8/11/2011, 21:30

A baš si imao neku zanimljivu misao jelda?

Saša

Like 21

[Vrh] Go down

Postaj by delac on 8/11/2011, 21:31

Ma pege samo ti nastavi

delac

Broj postova: 694
God: 25
Registriran: 28.01.2010
Like 5

[Vrh] Go down

Postaj by Rajtek on 9/11/2011, 09:58

Ja sam za Lemken i Amazonu. Sa svojim ravnjakom Lemkenom super zadoovoljan, kupljen 2007. oro Rus snjime, sada DF od 140 ks po jako tvrdom nikad niš puklo na njemu, a lemeši isti kakvi su i bili kad sam ga uzeo od 2007. do 2009.godine radio 30 Ha a od 2009. do sad nakupio preko 60 Ha. Sijačicu Amazonu sam kupio ovo proljeće, i super sam zadovoljan, baca u gram. Rotodrlajču imo pegoraro, a sad Agram, u budučnosti u planu neš kvalitetnije, al nebi se bunio ni na novu Vogelicu. Sad je u planu Lmekenov okretač nabavit, ovaj stari bude odradio ovu godinu a za okretač čekam da uleti neš povoljno a da valja. Gruber sam planiro isto uzet Lemkenov Smragad od 3m, al jedan mi uteko jer sam se okljevo, tak da sam bio primoren uzeti ovaj Kotte(švabo) ali i snjim sam jako zadovoljan, pripremio je ovu gadnu tablu super za pšenicu(predkultura soja).

Rajtek

Broj postova: 796
God: 29
Zanimanje: Ing. informatike, Poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by kreso on 9/11/2011, 15:35

bilo bi zanimljivo vidjeti taj poredak proizvođaća u Francuskoj

kreso

Broj postova: 1999
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
Registriran: 09.03.2008
Like 24

[Vrh] Go down

Postaj by Picek on 9/11/2011, 16:50

kreso je napisao/la:bilo bi zanimljivo vidjeti taj poredak proizvođaća u Francuskoj
Gregoire Besson bi bio ispred Kuhna a ovdje ga nema..
ili u Skandinavskim zemljama gdje švapski strojevi nemaju niti blizu toliki udio..
recimo da bi takve ankete nama vjerojatno bile najzanimljivije na tržištima tipa Poljska, Češka, Mađarska, V. Britanija itd.. tržišta koja imaju i svoju proizvodnju ali su istovremeno i jako naslonjeni na uvoz..

Picek

Broj postova: 1075
Registriran: 13.03.2008
Like 7

[Vrh] Go down

Postaj by imt580 on 16/12/2011, 06:11

[quote="Saša"]

Evo pege ja isprobao i V&N i Sikmu i Amazone. V&N je oko 56.000,00 kn isto kao i Sikma, a Amazone je oko 100.000,00 kn sve sa PDV-om. Pišem o rotodrljačama čiji je zahvat 3m. E sada Sikma ima getribu za max. snagu traktora 120 ks, V&N za 130 ili 140 ks nisam siguran, a Amazone 170KS. Sikmu i V&N po papirima smiješ vrtjeti samo na 540 o/min kardana dok Za Amazone nije bitno na koliko ju vrtiš. U radu je traktoru 30% lakše raditi sa Amazonom nego sa ostale dvije pa se može brže raditi i štedi se na gorivu. Sikma i Amazone su moje rotodrljaće, a V&N je od tetka. Što se tiće potrošnje noževa Sikmini su za mijenjanje nakon 350 ha dok se na noževima od Amazone rotodrljaće nakon 400 ha gotovo ne vidi da su išta potrošeni. Što se tiće V&N ona je kod tetka odradila max 100 ha tako da o kvaliteti materjala noževa ne želim još pisati. Za mene je Amazone vrijedna svake kune koliko je plačena i mislim da je puno bolja investicija nego Sikma koja je duplo jeftinija, za V&N još nemogu komentirati.

Buduci da si isprobao VN i Amazone zanima me da li ima razlike u kvaliteti rada? Rekao si da se tjerao Amazone 30 % lakše, amazone ima 20 noževa na 3 metra ( to mi se čini malo ) a VN i večina ostalih ima 24 ili 26 noževana 3 m, mozda se zbog tog tjera lakse, no kako napravi??

Znam da je off za ovu temu, ali ako treba neka se prebaci u temu rotodrljače

imt580

Broj postova: 16
Registriran: 25.12.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by tomybrzic on 14/1/2012, 19:54

ja imam pegoraro 2.5 metra i traktor od 102 ps i vucem ju bez brige ikake a kvacio sam od prijatelja amazonu novu od tri metra i isto ju vucem al osijetno je teza za vuci jer je sira za pol metra, i nemam nista niti protiv jedne niti druge.... izmedzu njih dvije nije tolika razlika u cijeni ali sam isto tako zagovornok novoga pa i nemora biti toliko skupo i da je nekakvi renomirani proizvodzac, ma u biti svi mi znamo sta je odlicno ali isto tak to sto je odlicno dobar dio nas si to bas i nemoze priustiti.... tak daje za sada i polovno kada se odrzava ok.... sto se nozeva tice to je relativno jer ima jako puno razlike i od zemlje do zemlje, ja ih mijenjam recimo svaki 200 ha i vi koji imate lakse zemlje na 400 i to je to nema tu neke mudrosti ni pravila....

tomybrzic

Broj postova: 170
Registriran: 21.03.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics