Za koga glasati? 5 5 11

Za koga glasati?

Stranica 1 / 3. 1, 2, 3  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Za koga glasati?

Postaj by mačor on 5/11/2011, 09:38

Izbori su za mjesec dana, političari se nadmudruju i razbacuju pameću, a ja neznam za koga glasati??

Svaki dan, nakon što pročitam dnevne vijesti, glasovao bih za nekog drugog!! Svi su puni skandala da je to prestrašno. Isto tako moram misliti i na svoju budućnost i poslovanje jer ja živim od poljoprivrede, dakle tko je od njih sposoban držati stranu seljaku??
Što vi mislite i kako razmišljate??

mačor

Broj postova: 546
Registriran: 28.07.2011
Like 9

[Vrh] Go down

Re: Za koga glasati?

Postaj by deere power on 5/11/2011, 19:01

imas druge forume za takve stvari

deere power

Broj postova: 3789
God: 27
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 30.12.2008
Like 13

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by mačor on 5/11/2011, 19:39

deere power je napisao/la:imas druge forume za takve stvari

mene ne zanima političko prepucavanje, već razmišljanje poljoprivrednika

mačor

Like 9

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 5/11/2011, 19:58

Ova tema neminovno će se na kraju pretvoriti u političko prepucavanje. Jer u trenutku kada obrazložim za koga ću glasati (a to je zapravo moja privatna stvar na kraju krajeva), moram to i nekako obrazložiti, a to automatski implicira neke pretpostavke koje bi mogle povrijediti neke (mnoge) ljude. I tada počinje političko prepucavanje, a možda još i gore. Zato najbolje zaokruži na listiću ono što smatraš da je najbolje, a kako će to ispasti - vidjeti ćeš sam.

Fidelito

Broj postova: 2692
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 26

[Vrh] Go down

Postaj by mačor on 5/11/2011, 20:02

pa dobro razmišljaš, ali ja neznam koga da zaokružim jer uvijek si postavim pitanje a šta će biti s poticajima,porezima i sličnim stvarima o kojima ovisim

mačor

Like 9

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 5/11/2011, 20:43

(Samo tvoj) jedan glas nema utjecaja na te stvari. Zapravo jedan glas nema utjecaja uopće. Ali ako u glasačkom tijelu postoji dovoljno velik broj ljudi koji smatraju da je neka politička opcija pruža realnu šansu za bolje sutra - to je potencijalni pobjednik. Ja osobno 'čitam' političare jako dobro (ovo je po mojoj vlastitoj procjeni i traje od prvog dana otkad imam pravo glasati), nekako vidim da oni za koje nikada (pa niti onda) nebi glasao (to je jedna od rijetkih stvari u životu za koje mogu slobodno upotrijebiti riječ nikada) upravo su ljudi koji redovno pobjeđuju na izborima. Iz politika koje promiču i obećanja koje daju - lijepo se vidi da su realno neostvarive, nepravedne prema mnogim kategorijama društva, hohšatplerske (to je jedan 'zagrebački izraz), to su likovi iz priča o Ostapu Benderu (ako ne znaš tko je to, proguglaj Ostap Bender i pojam Confidence trick, pa će ti mnogo toga biti jasno). Vlast smatram kao osobnu odgovornost i nije mi jasno zašto netko (tko je navodno jaaako pošten) jako želi tako veliku odgovornost za mizernu plaćicu od 15-20000 Kn. Ovo nije zajebancija, mislim da je to mizerna plaća za tako veliku odgovornost, jer da je pozvati bivše ministre u vladama za propuste na neki sud, malo bi ih izašlo za života van iz bukse. E sada postavlja se pitanje, ako ne preuzimaš odgovornost za plaću - koji je pravi motiv? Ili možda uopće ne preuzimaju odgovornost za svoj posao, rade to ionako u slobodno vrijeme, iz čiste zajebancije, pa im je i ta plaća zapravo prevelika? Vidim tu i nekih likova koji su se već dokazali u životu, materijalno su se situirali i nije im do plaće, možda je to takvima izazov. Nema takvih puno, ali njih bi još i mogao shvatiti, ali među njima sigurno nisu likovi koji moraju od države 'po zaslugama' dobiti stan ili neku državnu tvrtku na upravljanje da bi bili netko ili nešto u životu.
Svakodnevno 'okretanje kaputa' (to je izraz iz obavještajne službe kada djelatnik promjeni stranu), spinovi, cipelarenje lika i djela 'drugova' sa kojima su bili dojučer bili nerazdvojni u dobru i zlu, u pljački i podjeli plijena, uvlačili im se do tankog crijeva (a neki i dublje) šalje cijelom društvu poruku 'kako se to radi'. Na što će ovo društvo sutra ličiti kada se svi počnemo tako ponašati?
Mene kao poljoprivrednika uopće nije briga kakvu će poljoprivrednu politiku sutra voditi neka nova vlast. Mnoge druge, osnovne stvari, u ovoj državi treba preustrojiti, jer da mi daju poticaj od 500000 kuna po hektaru, to mi ništa ne znači - ako se državni dug (a to znači moj dug) poveća za taj (ili veći iznos). Te novce treba vratiti 'društvo' (čitaj: svi mi zajedno), bez obzira na to tko je i kako trošio. Badave nam i slobode i nezavisnosti i države kada su naši hohštapleri financijski uništili državu. I uništavaju je i dalje, (i prikazuju to kao svoj veliki uspjeh!) i to samo da bi sami mogli vladati. I ljudima to danas 'paše' (dovoljno velikoj većini), jer nitko ne misli na sutra. Možda je ova grčka tragedija i ekonomska kriza malo otvorila oči ljudima, pa se stvorila svijest o tome da se nešto mora mijenjati. I treba znati što mijenjati i kako to napraviti uz minimalne gubitke, jer će se inače opet nametnuti nova ekipa drugih Ostapa Bendera, koji lijepo pričaju - ono što svima trenutno paše.

Fidelito

Broj postova: 2692
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 26

[Vrh] Go down

Postaj by elsale on 5/11/2011, 21:10

za koga glasati ?

pa za crvene, naravno , hehe.

pa necemo valjda za prokazane i dokazane lopove, ubojice i lazove, HDZ, HSS, HSLS ...

elsale

Broj postova: 152
Registriran: 16.04.2009
Like 2

http://www.aronija.com.hr

[Vrh] Go down

Postaj by IVAN.14. on 5/11/2011, 22:26

made svi su isti i ti kukuriku ,p.m. i ostali mislim da ova tem neće donjeti ništa dobro

IVAN.14.

Broj postova: 915
God: 18
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 16.02.2011
Like 6

→→→: VIŠE

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t2671-ivan14

[Vrh] Go down

Postaj by Krx on 5/11/2011, 22:41

Kako nam je naš ministar to sve fino lijepo objasnio Very Happy ja bih samo dodao bojim se da nijedna sljedeća opcija nema šanse da će povući nekakav radikalniji potez iz prosdtog razloga jer su praktički isti ljudi raspoređeni po bitnijim pozicijama kako danas tako će bitii za godinu dana vidjet ćete....ako govorimo o firmama, kojekakvim nadzornim odborima i sl.

Krx

Broj postova: 1194
God: 29
Registriran: 10.03.2008
Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by deutz d 5206 on 5/11/2011, 22:55

za KOGA izvinite na riječniku ( za Piz... materinu za koga) za nikog svi kradu i lažu i meni je toga dosta jedan mudrac govori da bi treba hitlera dopeljat da potuče te naše seratore

deutz d 5206

Broj postova: 1270
Zanimanje: Računalni tehničar za strojarstvo
Registriran: 31.07.2011
Like 7

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t3391p30-deutz-d5206#136013

[Vrh] Go down

Postaj by drazen on 5/11/2011, 23:08

Fidelto, potpisujem svaku tvoju riječ! Svaka čast! clap

drazen

Broj postova: 515
God: 41
Registriran: 23.07.2008
Like 7

[Vrh] Go down

Postaj by deutz d 5206 on 5/11/2011, 23:13

elsale je napisao/la:za koga glasati ?

pa za crvene, naravno , hehe.

pa necemo valjda za prokazane i dokazane lopove, ubojice i lazove, HDZ, HSS, HSLS ...

ti se šališ il ozbiljno nebudi lud

deutz d 5206

Broj postova: 1270
Zanimanje: Računalni tehničar za strojarstvo
Registriran: 31.07.2011
Like 7

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t3391p30-deutz-d5206#136013

[Vrh] Go down

Postaj by mačor on 6/11/2011, 10:00

Joj joj, nisam želio svađu otvaranjem ove teme. Stvarno sam mislio da svatko da neki svoj pogled na poljoprivredne programe koji se nude sad za izbore, da se osvrne na nešto što mu je upalo u oči ovih dana a izgleda mu baš pametno ili baš glupo. Jer, ako ćemo iskreno ima po ostalim forumima prepucavanja na tu temu u izobilju, međutim probajte se uvalit u takvu temu samo jednom tezom o poljoprivrednicima,seljacima i poticajuma i gotovo je-rastrgat će vas kao krpu jer večina nevidi stvari kao što ih mi vidimo. Zbog toga sam temu pokušao ovdje razviti. Nadam se da razumijete.

mačor

Like 9

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on 6/11/2011, 10:04

Pa znam da za SDP neću glasati sigurno , jer u mojem mjestu je bio HDZ i nakon lokalnih izbora je došao na vlast SDP i vjerujete da ovi skandali u HDZ-u u centrali su indetični sranjima i kriminalu lokalne vlasti kod mene, pa čak i do falsificiranja dokumentacije se ide itd...... tako da iz PRVE ruke imam priliku vidjeti kako će nam biti kada nam u državi bude vladala novo osnovana "kukuriku koalicija"...... NEKA HVALA NA TOME

falkon 2

Broj postova: 5080
Registriran: 06.02.2010
Like 46

→→→: VIŠE

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by mačor on 6/11/2011, 10:11

to s dokumentacijom je i kod mene slučaj, a to su ovi lokalni mutili i nemoćan sam protiv toga. Znam da je jedan poznanik krenuo u borbu zakonskim putem-žalbe po svim razinama, ali nema od toga ništa. Barem se tješim da sam poticaje dobivao donekle redovito zadnjih godina i stvarno sam mogao na njih računati. Sad ovo prebacivanje za nagodinu nikako mi se ne sviđa, tko će to isplatit?

mačor

Like 9

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 3. 1, 2, 3  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics