problem - proljev
Stranica 2 / 3. • Share •
Stranica 2 / 3. •
1, 2, 3 
Re: problem - proljev
trebao si odmah zvati veterinara ali i čaj davati, jer uz "bablje" lijekove i veterinarske se brže to riješi, ali kad si već spomenio da se tele stabiliziralo to znači da ima pomaka prema boljem a većinom kod tih proljeva (uzročnik virus) bude da sva goveda to prebolu, neka lakše neka duže ali prođe to samo treba biti ustrajan.

falkon 2- Broj postova: 5080
Registriran: 06.02.2010
46
→→→: VIŠE -

ma zvao sam ja njega ali nije folazi nego samo reka oda dajem ugljeni prašak i ja sam to radio ali evo sutra dolazi nije mogao danas,samo mi je čudno prije telenja sve je bilo uredu,otelili kravu za 2 dana tele dobilo proljev a onda i ostala goveda,moje sumnje su da veterinar nije donio virus na odjeći ili na cipelama no manje važno samo da se riješi ovaj problem

Hurliman_H 480- Broj postova: 171
God: 15
Registriran: 18.06.2011
3
kod dijareje najgore što možeš napraviti je uskratiti tekućinu!

mačor- Broj postova: 546
Registriran: 28.07.2011
9
veterinar dolazio kravama dao inekcije protiv proljevaa teletu neku vitaminsku stanje se poboljsalo hvala svima na pomoci

3
Jel ko imo problema s proljevom krava ovih dana, kod mene u štali je trenutno pravo opsadno stanje. Tri krave imaju krvav proljev, a ostali bikovi i krave izbacuju samo vodu (malo mutnu)
. Jedina krava koja zasad nema proljev je sviježe oteljena i njeno tele je zasad zdravo.
matijas311- Broj postova: 68
Registriran: 10.10.2010
0
predlozio bih ti da zoves veterinara da on to rjesi,ja sam otvorio ovu temu s tim problemom sva goveda u staji su imala proljev davao sam im praskove,cajeva ma nema sta nisam al dok vetrerinar nije dosao nije bilo pomoci,dao im je inekcije i za par sati goveda su dosla sebi,Nemoj odugovlaciti radi bikova proljev toliko utice na njivu kilazu da nije za povjerovat odma smrsaju govorim ti to iz iskustva

3
ma mislio sam danas zvati veterinara ali kad sam vidio da je krava koja je prva dobila proljev u četvrtak, danas imala balegu "bolje" konzistencije, vidit ćemo sutra, danas sam im dao u vodi nekakvu tekućinu što mi je kolega preporučio i dao, radi na svinjcima od žito Osijeka i kaže da oni to daju svinjama, sad ću vidjeti oće šta djelovati na krave
0
ajd molimte reci kakva je to tekućina, šta piše na njoj

9
neka zelenkasta tekućina, na flaši piše "Orange"
. Kaže da toga dobiju na veliko u bačvama
0
pa to ti je fora kod nas, te velike farme imaju velike mogučnosti nabavke najboljih i najnoviji sredstava po prihvatljivim cijenama, oni to direktno sebi uvezu. pa ti budi konkurentan

9
e jbm, kod mene krenio sinoć neki proljev kod dvije krave, jutros već i krvi ima! Pa ja radim samo za veterinare, pa to je strašno! što je najgore,mislim da mi je on baš i donio to jer je bio kod te dvije prije 3-4 dana dana.

9
e kod mene je vec pri kraju. isto proljev sa krvlju. proizvodnja pala bar za 30%. pazi ako imas koiu visoko steonu kravu ili junicu, mogla bi ti se oteliti. mi smo imali 5 krava koje se trebaju teliti od 20 do 1. i njih cetri se je otelilo prije termina.(inace kod nas gotovo uvjek poslije termina)
Zadnja promjena: 5510; 22/2/2012, 10:53; ukupno mijenjano 2 put/a.

5510- Broj postova: 258
Registriran: 27.10.2010
3
to je sada vrijeme od tih viroza koje donose probleme sa proljevom

falkon 2- Broj postova: 5080
Registriran: 06.02.2010
46
→→→: VIŠE -

Ovakvo vrijeme je najpogodnije za razne viroze.
Trebao bi dezinficirati podlogu na kojoj se krave nalaze ili po podu razbacati malo agrodola(jeftin je a odlično djeluje).
Trebao bi dezinficirati podlogu na kojoj se krave nalaze ili po podu razbacati malo agrodola(jeftin je a odlično djeluje).
poljoprivrednik5- Broj postova: 43
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 03.01.2012
1
Bila takva ista stvar i kod mene.Krenulo od prve,završilo na zadnjoj,sve se izredale.To je takav virus koji kako kaže veterinar dolazi kada su nagle promjene vremena,a najviše u godini suše kao što je ova 2011 bila.Krave gube apetit,gube nagle i osjetne količine mlijeka.A da smrdi u staji od tog izmeta...ima pošten smrad
. Sve to prolazi kroz 5-7 dana.Samo treba pratiti izmet.Ako dođe do tragova krvi...to je već opasno.
I kako kaže 5510 nikako zatvarati pojilice.To pogoršava stvar.
Mi smo stavili taj prah u njih i već nakon 2 dana se imale tvrđe izmete.
I kako kaže 5510 nikako zatvarati pojilice.To pogoršava stvar.
Mi smo stavili taj prah u njih i već nakon 2 dana se imale tvrđe izmete.

kcukor1- Broj postova: 117
Registriran: 30.12.2011
0
Stranica 2 / 3. •
1, 2, 3 
Stranica 2 / 3.