crveni kukuruz
Stranica 1 / 1. • Share •
crveni kukuruz
u nadi da netko zna više o tome.
imam doma 20-ak klipova potpuno crvenog kukuruza, ili zapravo nešto između ljubičaste, bordo i tamno crvene. jel to neka mutacija il što ili je to neka druga sorta, kakav je sastav itd, ako itko zna išta o tome?
jel kvalitetniji od običnog kukuruza....
imam doma 20-ak klipova potpuno crvenog kukuruza, ili zapravo nešto između ljubičaste, bordo i tamno crvene. jel to neka mutacija il što ili je to neka druga sorta, kakav je sastav itd, ako itko zna išta o tome?
jel kvalitetniji od običnog kukuruza....
mate22- Broj postova: 25
Registriran: 14.05.2010
0
Re: crveni kukuruz
OS i BC imaju par sorti crvenkastog zrna, ali ne toliko koliko si ti opisao
porijeklo tih 20 klipova ti najbolje može dati odgovor je li to mutacija ili sortna osobina
gore navedeni hibridi se uglavnom svrstavaju među zubane, a to poprilično oslikava hranidbenu karakteristiku (povećani saržaj škroba), stoga mislim da usporedba boja nije relevantna za vrednovanje u tom smislu
porijeklo tih 20 klipova ti najbolje može dati odgovor je li to mutacija ili sortna osobina
gore navedeni hibridi se uglavnom svrstavaju među zubane, a to poprilično oslikava hranidbenu karakteristiku (povećani saržaj škroba), stoga mislim da usporedba boja nije relevantna za vrednovanje u tom smislu

paor- Admin

- Broj postova: 3047
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41
→→→: VIŠE -

pitao sam mamu i za preciziranje boje.
dakle boja zrna je bordo ili trula višnja i cijelo je zrno takvo, kad uhvatim priliku uslikat ću. veli mama da nije mutacija već da joj je takvo sjeme dala strina (otkud njoj ne znam) i kaj je još interesantnije može se umnažat sjeme jer se boja ne gubi, dobiješ potpuno isti kukuruz kakav si posijao
dakle boja zrna je bordo ili trula višnja i cijelo je zrno takvo, kad uhvatim priliku uslikat ću. veli mama da nije mutacija već da joj je takvo sjeme dala strina (otkud njoj ne znam) i kaj je još interesantnije može se umnažat sjeme jer se boja ne gubi, dobiješ potpuno isti kukuruz kakav si posijao
mate22- Broj postova: 25
Registriran: 14.05.2010
0
mate22 je napisao/la:pitao sam mamu i za preciziranje boje.
Ne smiješ ga jedino posijati u blizini "normalnog" kukuruza jer se izgubi "čistoća" sorte i bude šarenih klipova.
Nego jel bi se moglo doći kako do par klipova tog kukuruza? Ovdje ga je kod mene prije bilo po selima ali se svima izmiješao sa klasičnim kukuruzima tako da to više to nije to...
majs- Broj postova: 626
Registriran: 28.08.2008
7
majs je napisao/la:mate22 je napisao/la:pitao sam mamu i za preciziranje boje.
Ne smiješ ga jedino posijati u blizini "normalnog" kukuruza jer se izgubi "čistoća" sorte i bude šarenih klipova.
Nego jel bi se moglo doći kako do par klipova tog kukuruza? Ovdje ga je kod mene prije bilo po selima ali se svima izmiješao sa klasičnim kukuruzima tako da to više to nije to...
http://www.njuskalo.hr/sjeme-sadnice/kukuruz-bijeli-50-sjemenki-domaceg-uzgoja-oglas-2043830
matija- Broj postova: 466
Registriran: 09.03.2008
0
imam ja kod kuće jedno 30ak klipova tih crvenih klipova kukuruza, to sam imao lane jedan klip pa sam ga narunio proljetos u sijačicu kad sam sijao , poslikat ću ih danas , to mi se čini više kao za za ukras il tako nešt

zetor proxima- Broj postova: 225
God: 19
Registriran: 25.01.2010
1
→→→: VIŠE
Similar topics» KUKURUZ (Zea mays L.)
» crveni kukuruz
» Satine crveni mozaik
» crveni kardinal (cardinalis cardinalis)
» Kombinacija: Venecuelski cizak x crno-crveni mozaik
» crveni kukuruz
» Satine crveni mozaik
» crveni kardinal (cardinalis cardinalis)
» Kombinacija: Venecuelski cizak x crno-crveni mozaik
Stranica 1 / 1.