KRUPNOCA ZRNA?
Stranica 1 / 1. • Share •
KRUPNOCA ZRNA?
evo ako je tko malo bolje upucen u mljevenje zita neka se izjasni...
bavim se tovom svinja i znam da sto se tice svinja i mljevenja zita da njima najvise odgovara i najveca je iskoristivost mljevenoga zrna tako da se zrno sto vise usitni recimo sve komponente da budu samljevene na 1-2 mm .A sto se tice recimo krava tu neznam da li se treba krupnije mliti ili moze i njima sitnije ici na 1-2 mm..?sada trenutacno im dajem sitno mljeveno i nema nikakvih problema....pod zito koje im dajem i koje imm mislim na kukuruz psenicu zob i jecam.
bavim se tovom svinja i znam da sto se tice svinja i mljevenja zita da njima najvise odgovara i najveca je iskoristivost mljevenoga zrna tako da se zrno sto vise usitni recimo sve komponente da budu samljevene na 1-2 mm .A sto se tice recimo krava tu neznam da li se treba krupnije mliti ili moze i njima sitnije ici na 1-2 mm..?sada trenutacno im dajem sitno mljeveno i nema nikakvih problema....pod zito koje im dajem i koje imm mislim na kukuruz psenicu zob i jecam.
ANTE_BULJUBASIC- Broj postova: 23
God: 27
Zanimanje: Stocar
Registriran: 30.11.2010
0
Re: KRUPNOCA ZRNA?
Za goveda je dovoljno samo izdrobljeno zrno (mlinovi na valjke, princip gnječilice). Ako je zrno izmljeveno potpuno sitno ne smeta, ali nije potrebno.

tomi93- Broj postova: 1026
God: 19
Zanimanje: poljoprivrednik-študent
Registriran: 28.02.2011
11
→→→: VIŠE
ja mislim da nije to bas tako jer kada govedu se daje samo zdrobljeno u izmetu se moze vidjeti mnogo djelova zrna sto logicki znaci da zrno nije u potpunosti iskoristeno...
ANTE_BULJUBASIC- Broj postova: 23
God: 27
Zanimanje: Stocar
Registriran: 30.11.2010
0
buragu više štima krupnije zrno, ali je iskoristivost sitno mljevenog zrna bolja

paor- Admin

- Broj postova: 3047
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41
→→→: VIŠE -

Prisutnost zrna u izmetu je znak nedovoljnog preživanja.
Iako u intenzivnom odgoju teško optimalno izbalansiraš obrok, da se iskoriste sve komponente.
Potreba po materijalu za preživanje i potreba po velikim količinama hranivih sadržina se međusobno isključuju.
Iako u intenzivnom odgoju teško optimalno izbalansiraš obrok, da se iskoriste sve komponente.
Potreba po materijalu za preživanje i potreba po velikim količinama hranivih sadržina se međusobno isključuju.

tine- Broj postova: 292
Registriran: 17.03.2008
4
→→→: http://www.agrotine.eu -

jel to baš sigurno? recimo čini mi se da kod drugih žitarica nema problema, ali onaj tvdi caklavi dio kukuruza uvijek bude u balegi. i sve se nadam da ću nać hibrid u kojem nema tako puno ovog tvrdog, al gotovo svi su slični iako sam jednom kupio kukuruza koji mi se čini bio presušen u sušari i samo brašno u zrnu ili je takav hibrid?
dakle dovoljno voluminoze oko zobanja i trebalo bi sve bit probavljeno? il bolje usitnit više, ili pak s druge strane jel bi se postigao bolji efekt sa prekrupom cijelog klipa?
dakle dovoljno voluminoze oko zobanja i trebalo bi sve bit probavljeno? il bolje usitnit više, ili pak s druge strane jel bi se postigao bolji efekt sa prekrupom cijelog klipa?
mate22- Broj postova: 25
Registriran: 14.05.2010
0
Similar topics» KRUPNOCA ZRNA?
» Silaža zrna za tov svinja
» skladistenje zrna
» Masa 1000 zrna i količina sjemena za sjetvu sitnosjemenih kultura
» Đuro Đaković Globus
» Silaža zrna za tov svinja
» skladistenje zrna
» Masa 1000 zrna i količina sjemena za sjetvu sitnosjemenih kultura
» Đuro Đaković Globus