UO,steonost,veterinar,problemi !...kako dalje?

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: UO,steonost,veterinar,problemi !...kako dalje?

Postaj by mačor on 11/10/2011, 13:52

ma probat ću ja to,pa ako pokaže da koja je stelna neću je prodat

mačor

Broj postova: 546
Registriran: 28.07.2011
Like 9

[Vrh] Go down

Postaj by ANTE_BULJUBASIC on 19/10/2011, 21:18

Jel ima kakve veze ako sin skace na mamu odnosno junac na kravu sto ga je otelila ..imam 9 krava i jedno tele bih ostavio od tih krava kao junca da ih plodi i znam da ce on skakati kako na ovih 8 krava tako i na ovu 9 svoju sto ga je otelila pa me zanima jel to ide....?

ANTE_BULJUBASIC

Broj postova: 23
God: 27
Zanimanje: Stocar
Registriran: 30.11.2010
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by 5510 on 19/10/2011, 22:03

ima i nema. u stocarstvu ti se vrsi krizanje u srodstvu da se istakne neka osobina. pa se moze dogoditi da se ti javi neka nezeljena osobina.

5510

Broj postova: 258
Registriran: 27.10.2010
Like 3

[Vrh] Go down

Postaj by šmario on 19/10/2011, 22:28

slušaj pošto nema vrijeđanja na forumu nebum ti reko kaj te se ide!al si zamisli jel bi bilo OK da ti osjemeniš svoju mamu!pa ljudi nemojmo bit budale i radit križanja u prvom koljenu!i onda se pitamo zakaj nam poljoprivreda napreduje tak kak ide!!moj savjet je prodaj tog junca i fino traži telca da bude od dobrih roditelja i njega si uzmi!

šmario

Broj postova: 77
God: 23
Zanimanje: sve i svašta sam nek se zaradi koja kuna
Registriran: 16.09.2011
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by mačor on 19/10/2011, 22:30

križanje u tako bliskom srodstvu uopće nije poželjno, najčešće nečeš dobiti ništa dobro već samo probleme kao što su pobačaj,mrtvorođena telad,izuzetno veliki ili izuzetno sitni plod, tele bude kržljavo i nikako ne napreduje,bude neplodno i sl. to su neke češće i manje opasne manifestacije,postoje i one gore kao što su teške malformacije ili idiotizam i sl. Takva križanja vrše se u kontroliranom pokusu radi potenciranja neke dobre osobine, ali na jedno dobro tele s tom osobinom dođe jako puno loših. Uglavnom, ako ti se i dogodi takvo križanje potomka nikako ne ostavljati za rasplod.

mačor

Broj postova: 546
Registriran: 28.07.2011
Like 9

[Vrh] Go down

Postaj by jole1809 on 26/1/2012, 04:04

577 je napisao/la:Ma većinu vetrinara nije briga za životinje i imao sam ja s tim problema...
Krepanu mi telci , kravu unište i tako...

ja sam veterinarski tehnicar i nije istina da nas nije briga za zivotinje.......prvi problem je to da su farmeri/vlasnici farmi/idioti koji misle da su najpametniji.....vide kako veterinar osjemeni kravu,pa pocnu i oni cackat jer misle da znaju.... i tako sve ostalo....zatim kazu da za oko 3 minute koliko je otprilike potrebno da se osjemeni krava uzmu toliko para,pa bi postavili svoje cijenike,itd.....pa kad dode takav jedan nadobudni *gazda* onda ni veterinare nije briga hoce li mu ostat steona il ne......a sto se tice ciste....jako lako se izljeci......samo.....ti si se namjerio krivom covjeku,pa.......

jole1809

Broj postova: 4
God: 24
Zanimanje: veterinarski tehnicar
Registriran: 25.01.2012
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by tudum on 27/1/2012, 11:45

jole1809 je napisao/la:
577 je napisao/la:Ma većinu vetrinara nije briga za životinje i imao sam ja s tim problema...
Krepanu mi telci , kravu unište i tako...

ja sam veterinarski tehnicar i nije istina da nas nije briga za zivotinje.......prvi problem je to da su farmeri/vlasnici farmi/idioti koji misle da su najpametniji.....vide kako veterinar osjemeni kravu,pa pocnu i oni cackat jer misle da znaju.... i tako sve ostalo....zatim kazu da za oko 3 minute koliko je otprilike potrebno da se osjemeni krava uzmu toliko para,pa bi postavili svoje cijenike,itd.....pa kad dode takav jedan nadobudni *gazda* onda ni veterinare nije briga hoce li mu ostat steona il ne......a sto se tice ciste....jako lako se izljeci......samo.....ti si se namjerio krivom covjeku,pa.......

prijatelju fali ti još samo 6 godina mrkotrpnog faksa da bi se mogo smatrat kompetentnim i da bi mogo reč˝˝DA NAS NIJE BRIGA ZA ŽIVOTINJE˝ a sad nadalje nazivat farmere i stočare idiotima ti je isto baš po mjeri!!nemožeš ti reč da neko ko ima 30-40 godina iskustvas kravama nezna ništa o njima a ti koji si to pročital u knjizi (nekažem da možda nemaš doma krave i da nemaš iskustva na terenu) znaš bolje od njih jer neznaš!!i nemoj se odma osokolit na mene samo sam ti izneso činjenice o kojima trebaš dobro promislit!

tudum

Broj postova: 10
Registriran: 24.01.2012
Like 3

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics