UO,steonost,veterinar,problemi !...kako dalje?

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

UO,steonost,veterinar,problemi !...kako dalje?

Postaj by mačor on 2/10/2011, 12:47

Kratko i jasni poludit ću i propast!!

Imam velikih problema s reprodukcijom cijelog stada,čak i junica. Osobno smatram veterinare nesposobnima,nezainteresiranima i bezobraznima.

Kod jednog krave nikad ne ostanu steone.
Onda zovem drugog koji jedva dođe, stvarno teškom mukom , ali kad ga namolim večina od krava ostanu steone!!
One što nisu steone valjda imaju ciste, kaže mi lega tehničar , a zašto to nisu veterinari utvrdili???
kažem veterinaru daj vidi te krave i liječi šta treba, a on kaže da nevoli radit s hormonima i da neliječi ciste već da čekamo da će same proći! [You must be registered and logged in to see this image.]
sad opet moram zvat nekog tko će mi pokupit lovu, a neznam šta će napravit.

Bika nemam zasad (žena i tata su protiv jer se boje).

Sad me zanima kako vi farmeri to rješavate, ako imate bika kakva su vaša iskustva,jeli on stvarno toliko opasan? osobno mislim da ovi nakon toliko pokušaja UO izmuče organe pa da i zbog toga dođe do poremečaja u reprodukciji.

Zadnja promjena: mačor; 2/10/2011, 12:51; ukupno mijenjano 1 put.

mačor

Broj postova: 546
Registriran: 28.07.2011
Like 9

[Vrh] Go down

Re: UO,steonost,veterinar,problemi !...kako dalje?

Postaj by JD4440 on 2/10/2011, 12:51

Eh da si bliže poslo bi ti jednog veterinara koji je stvtarno odličan, kupi lijekove i liječi sam.

JD4440

Broj postova: 1925
God: 15
Zanimanje: Škola i poljoprivreda
Registriran: 23.11.2010
Like 19

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t2581-zvonimir_h#76667

[Vrh] Go down

Postaj by mačor on 2/10/2011, 12:52

pa gdje da kupim ??

mačor

Like 9

[Vrh] Go down

Postaj by JD4440 on 2/10/2011, 12:54

mačor je napisao/la:pa gdje da kupim ??

Pa mi kupimo u veterinarskoj apoteki.

JD4440

Like 19

[Vrh] Go down

Postaj by mačor on 2/10/2011, 13:20

Zvonimir_H je napisao/la:
mačor je napisao/la:pa gdje da kupim ??

Pa mi kupimo u veterinarskoj apoteki.

samo tako dođeš i kupiš??

takva apoteka kod mene ne postoji! bila je prije par godina,ali čovjek je morao zatvoriti, sad za neku drugu neznam.
Kakva iskustva imate u liječenju cisti?

mačor

Like 9

[Vrh] Go down

Postaj by JD4440 on 2/10/2011, 13:25

Da ko mene dođeš i kupiš i to je to.

JD4440

Like 19

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 2/10/2011, 14:08

Promjeni veterinara. Ako ti nevalja i taj veterinar, promjeni opet. Pa barem danas imaš veliki izbor veterinara. Veterinar ti mora detaljno objasniti što ne valja u tvojoj štali i to moraš popraviti, moraš ukloniti uzrok, ovo je samo uklanjanje posljedica (a to je skupo). Veterinar mora surađivati sa proizvođačem na način da ga uputi da sam obavlja najveći dio posla liječenja krava/procedura na farmi, a veterinar bi trebao samo to nadgledati i davati detaljne upute. To je najjeftinije, i najdugoročnije riješenje. Veterinaru je jedina opcija da ti kao proizvođač opstaneš, jer ako nema tebe kao proizvođača - nema niti njemu puno posla (može cijepiti cucke i liječiti pokoju mačku, a od tog posla se ne živi na selu).

Fidelito

Broj postova: 2692
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 26

[Vrh] Go down

Postaj by 577 on 2/10/2011, 14:51

Ma većinu vetrinara nije briga za životinje i imao sam ja s tim problema...
Krepanu mi telci , kravu unište i tako...

577

Broj postova: 1689
God: 24
Zanimanje: Tehničar za željeznički promet
Registriran: 10.02.2011
Like 8

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G.KOVAČ on 2/10/2011, 18:47

Kolega "Mačor "jesi slučajno pročitao raspravu pod temom "Stručnost lokalnih veterinara" Ako nisi pročitaj .

nešto slično se i meni događalo u vrijeme kad sam i postavio temu, i započeo raspravu oko stručnosti i ne stručnosti veterinarske struke na mome području
Nekako sam pobornik vjerovanja u teorije zavijere ,pa nekad toliko sumnjam da se neke stvari dešavaju s namijerom i periodično ,pa tako i ta problematika koja je trenutno prisutna kod tebe ,a prije izvjesnog vremena kod mene ,pa kod nekog drugog itd...

Sve dok ne skupiš dovoljno hrabrosti da uđeš u klinč sa strukom i ne natijeraš je da te poštuje kao nešto od čeg on živi ,stvari neće ići na bolje ,barem sam ja na takav način riješavao slične probleme ,
Mada sam ja išao dosta daleko ..

O.P.G.KOVAČ

Broj postova: 991
God: 39
Registriran: 04.10.2008
Like 13

[Vrh] Go down

Postaj by tomi93 on 2/10/2011, 20:23

Slažem se sa kolegom fidelitom, osobno ostavljam veterinaru da rješava probleme sa težim bolestima, neplodnost itd dok upale ili nekakve padove u kondiciji pokušavam rješiti sam.

Uvjek ima dobrih vetrinara naterenu, samo ih treba nači. Ako je situacija ipak beziizlazna upiši tečaj umjetnog osjemenjivanja pa pokušaj barem taj dio sam rješit. Samo ima i to jednu veliku manu.

Što se tiče plodnost i problema s istom savjetovao bi da se malo pozabaviš nizozemskom genetikom.

Ako imaš ili pokušavaš imati ozbiljnu proizvodnju tada se svakako kloni živog bika, osima ako možda nemaš sustav krava tele...lupam napamet a niti neznam čime se ustvari baviš...

tomi93

Broj postova: 1026
God: 19
Zanimanje: poljoprivrednik-študent
Registriran: 28.02.2011
Like 11

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by mačor on 2/10/2011, 20:43

jel ima netko ovdje da je završio taj tečaj za UO?

ja već mislim da počnem sam pregledavat pa valjda ću nakon par puta naučit kako izgleda zdrav jajnik a kako cističan, pa onda utvrđivanje gravidnosti, jbt sad treba3- 4 mjeseca čekat da može reć jeli steona a i to mu nije sigurno nego kaže još će mo kasnije jednom pregledat-tu najviše vremena gubim.

mačor

Like 9

[Vrh] Go down

Postaj by Baki Mak on 8/10/2011, 23:33

mačor je napisao/la:jel ima netko ovdje da je završio taj tečaj za UO?

ja već mislim da počnem sam pregledavat pa valjda ću nakon par puta naučit kako izgleda zdrav jajnik a kako cističan, pa onda utvrđivanje gravidnosti, jbt sad treba3- 4 mjeseca čekat da može reć jeli steona a i to mu nije sigurno nego kaže još će mo kasnije jednom pregledat-tu najviše vremena gubim.

Ma covece kakvi su to veterinari. Da je meni takav ja mu odmah stavim pusku na celo. Stelnoca krava se moze provjerit nakon 20-tak dana preko mljeko. Veterinar sa kome radim nije promarsio NIKAD kod moje krave.

Baki Mak

Broj postova: 82
God: 29
Zanimanje: govedarstvo
Registriran: 21.06.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by šmario on 9/10/2011, 20:55

hm i ja imam problem sa stelnošću a vjerovali ili ne radim sve kak bi se reklo školski jer imam nekakvog iskustva i znanja po pitanju veterine!Al mislim da je kod nas u RH veliki problem nekvalitetnog sjemena za U.O makar ima nesposobnih točnije nezainteresiranih veterinara koji ne uće nove tehnologije!a onaj dio da moraš čekat 3-4 mjeseca da bi vidio jel stelna nije istina ako krava ne pokazuje znakove tjeranja možeš sto posto siguran bit pregledom nakon 2,5 mjeseca! uglavnom ja sam radil doma testove na trudnoću sa onim testerima za žene pošto se isti hormoni počnu lučit prilikom trudnoće i pokazalo je svaki put točno!

šmario

Broj postova: 77
God: 23
Zanimanje: sve i svašta sam nek se zaradi koja kuna
Registriran: 16.09.2011
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by mačor on 11/10/2011, 12:43

šmario, zanima me ovo s testovima za trudnoću,koje si uzimao i koji dan si radio,sigurno čekaš da prođe vrijeme za vođenje ili radiš kao i ovo s testom za mlijeko 19.dan nakon uo? dali ti taj test pokaže i one koje su stelne i one koje nisu sa velikom sigurnošću?

mačor

Like 9

[Vrh] Go down

Postaj by šmario on 11/10/2011, 12:57

gle pošto je kod mene uvijek recesija kupim one najeftinije koje nađem!a u principu da obično su svi tak koncipirani da su najefikasniji u vrijeme oko sljedečeg tjeranja!mislim to je korisno ak blesave krave ko ja pa pokažu da se tjeraju svaki treči put a inače šute!a kaj se tiće jel pokažu negativno kod onih krava koje nisu stelne se smatra normalnim jer one nemaju povečanu količinu hormona hcg!te mislim da su i ovi na mlijeko jednako efikasni!E SAD JEL SAM SAMO IMO SREĆE PA MI SE POTREFILO DA POKAŽE DOBRO JER TO SAM KORISTIL PRIJE KAD SAM IMAL TRIDESETAK KRAVA A SAD S OVE 4 KAJ IMAM NISAM!

šmario

Broj postova: 77
God: 23
Zanimanje: sve i svašta sam nek se zaradi koja kuna
Registriran: 16.09.2011
Like 0

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics