cjena kombajniranja
Stranica 1 / 5. • Share •
Stranica 1 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5 
cjena kombajniranja
sta predvidjate koja bi mogla biti cjena usluznog kombajniranja psenice

mladen- Broj postova: 574
God: 28
Registriran: 19.03.2008
0
Re: cjena kombajniranja
vidim da žetva počinje i imam pitanje kao i mladen koliko ćemo računati ove godine...ja sam mislio da nema šanse da kosim ispod 500kn jutro ..

kreso- Broj postova: 1999
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
Registriran: 09.03.2008
24
→→→: VIŠE
kreso je napisao/la:vidim da žetva počinje i imam pitanje kao i mladen koliko ćemo računati ovegodine...ja sam mislio da da kosim ispod 500kn jutro ..
Svakako da bi tvoji mušterije bili zadovoljni ali ipak se raspitaj pošto drugi kombajneri kose u tvom kraju ... ne budi crna ovca niti po jeftinoći a niti po visokoj cijeni . To je neko moje mišljenje a računam da ću kositi po 450 kn/jutro .

pingo- Broj postova: 4920
1
ma 500 kn/jutro
... nedam nikakav popust

Mr. Nustemburg- Admin

- Broj postova: 814
4
Mr. Nustemburg je napisao/la:ma 500 kn/jutro... nedam nikakav popust
Ne kosim ja 50 kn jeftinije od tebe zbog popusta nego računam da će i to biti neka max. cijena u mojem kraju .

1
Ja ću 500 kn/jutro.
Samo još neznam koliko da na tablama računam kombajniranje repice sa sječkanjem slame, jer se Slavonci nude po 600 kn/ha :twisted:
...
Samo još neznam koliko da na tablama računam kombajniranje repice sa sječkanjem slame, jer se Slavonci nude po 600 kn/ha :twisted:
...

vedran_kc- Broj postova: 1710
God: 23
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
15
DF&Torpedo je napisao/la:Ja ću 500 kn/jutro.
...
Isplatilo bi mi se vršiti repicu i po 500 kn/ha ako je tabla od 10 ha ili više u pitanju .
Izračunajte malo sami ... 5000 kn zarada a na gorivo potrošim 700 kn i to maksimalno . Dakle ostaje 4300 kn za amortizaciju i ostale troškove ... 10 ha izvršim za 6 sati ... nemojmo baš biti prokleti , fina je to zarada koja pokriva sve troškove a kombajn niti ne zna da je radio jer je na tabli . Napominjem da se radi o tabli da mi sada ne skačete po kičmi ... male njive imaju sasvim druga pravila .

1
Dečki samo dižite cijene... nećemo stalno raditi i habati svoje skupe stojeve za siću... 

Mr. Nustemburg- Admin

- Broj postova: 814
4
ja cu male parcele 100e /h pa kom se svida nek izvoli
a table naravno da imaju popust
a table naravno da imaju popust

mladen- Broj postova: 574
God: 28
Registriran: 19.03.2008
0
Neznam koliki je odnos kuna-evro,ali kod nas u Sremu je prosle godine bilo 50eura/jutro,ali mislim da ce sad skociti na 60-70,posto je kod nas cena nafte mnogo skocila.Niki su prosle godine uzimali i 3,5-4 metera zita po jutru pa posle prodavali po 20 i nesto dinara pa i vise nego duplo zaradili nego da su je prodali u leto...
Vlada- Broj postova: 5
Registriran: 17.06.2008
0
Vlada je napisao/la:Neznam koliki je odnos kuna-evro,ali kod nas u Sremu je prosle godine bilo 50eura/jutro,ali mislim da ce sad skociti na 60-70,posto je kod nas cena nafte mnogo skocila.Niki su prosle godine uzimali i 3,5-4 metera zita po jutru pa posle prodavali po 20 i nesto dinara pa i vise nego duplo zaradili nego da su je prodali u leto...
A kako se kreću cijene kombajniranja ako se radi na više i na većoj parceli ... recimo 25 ha u tabli ili slično ?
Kod mene iako živim u ravnici je ogromna razlika u kombajniranju privatne parcele od dva - tri jutra nasuprot table koja je još od strane bivšeg kombinata dobila odvodnju , ravna je kao dlan , nema nikakve priore po sebi ( jarke ) dok na malim njivama svaki 15 metara bubnem kombajnom u kanalić za odvodnju vode . Utrošak vremena u kombajniranju je također znatno različit pa zato i kažem da na tabli radim fićukajući i sa jednim prstom u uhu

1
ja sam lani radio 400 kn male parcele.... a table 300 kn jutro + pdv ako netko traži

kreso- Broj postova: 1999
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
24
kod mene je ove godine ne teblama 500-600 kn ha a na malim parcelama će ta ista cijena bit samo po jutru.
Ako kombajner fućika i ima jedan prst u uhu tu se očekuje i značajan popust

agrotehničar- Broj postova: 167
Registriran: 21.04.2008
1
pingo je napisao/la:A kako se kreću cijene kombajniranja ako se radi na više i na većoj parceli ... recimo 25 ha u tabli ili slično ?
Svi koji imaju te i veće površine za kombajniranje imaju i svoje kombajne. Ja iz mog iskustva mogu reći da na 14 jutara iz 4 parcele, relativno blizu jedna druge, nemam popusta, niti iko razmišlja da ga da.
agrotehničar je napisao/la:kod mene je ove godine ne teblama 500-600 kn ha a na malim parcelama će ta ista cijena bit samo po jutru.
Vidiš baš tu ne dajem popust ... da malo objasnim .
Ako idem uslužno u tablu automatski zaračunam jeftiniju tarifu a dalje nema popusta aman taman da na tabli stoje rasute samo tri stotine vlati pšenice ili suprotno tome da korov bude 2,5 metara visok . Mislim da me ljudi zato i traže jer ne bježim niti od najužasnijih njiva koje postoje a niti te njive vršim skuplje . Puno puta su mi ljudi davali više novca samo zato jer sam im spasio i to malo loše ljetine koja je bila u korovu , taj novac nikada ne uzimam jer računam da sam po istoj cijeni vršio neku drugu njivu kada sam imao prst u uhu i fićukao iz petnih žila

Evo primjera iz 2006 godine , uljana repica na tabli od 25 ha sa prinosom od 800 kg/ha .
Naplatio sam standardno po cijeni od 450 kn/ha , 400 kn/ha je bez usitnjavanja slame .

1
Stranica 1 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5 
Stranica 1 / 5.